agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni26Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-01-2010, 17:32   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Rulo Pasta (Muzlu)

Rulo pastanın hamurunu hazırladıktan sonra ister muzlu, ister çikolatalı veya frambuazlı yapabilirsiniz. Seçim size kalmış.

5 adet yumurtanın sarılarını ayırdıktan sonra aklarını iyice çırparak kar gibi yapın.

Bu beyazların içine 5 çorba kaşığı pudra şekerini ilave ettikten sonra yumurta sarılarınını da teker teker katarak mikserde çıprmaya devam edin.

Daha sonra 5 çorba kaşığı kek unu (sade) içine bir paket vanilya ilave ederek bunu da malzemelere ekleyin, bu durumda artık çırpmak yok tahta kaşıkla karıştırmak zorundasınız.

Fırın tepsisine yanmaz pişirme kağıdı döşedikten sonra malzemeyi boşaltarak spatula ile aynı kalınlıkta yayın.

Fırın ayarını 160° turboda ayarlandıktan sonra 8-10 dakika arasında pişiyor.
Hamurun kağıt kenarları hafifçe pembeleşince tamamdır. Ortasına bir kibrit çöpü batırın ıslak çıkmıyorsa olmuş demektir.

Fırın tepsisini mutlaka ıstak bir bez üzerine oturtun. Daha sonra kağıt ile rulo gibi sarıp hemen açın sakın fazla sarılı bekletmeyin yapışır. Bu işlemi birkaç sefer yapın ki hamur sarılma formunu alabilsin.

Hamur iyice soğuduktan sonra yavaşça hamuru kağıttan çıkarın.

İster hazır satılan pastacı kremalarından, ister koyuca hazırladığınız puddingten veya kendi yapacağınız pasta kremasından sürerek rulo gibi sarın.
Bu sarma aşamasında krema sürdükten sonra da üzerine minik minik kestiğiniz meyvelerden de koyabilirsiniz.

Rulo şeklinde sardıktan sonra, rulonun iki ucunu baş ve son kısımlarını da düzgünce kestikten sonra pastanızın üzerine eleyeceğiniz pudra şekeri veya kakao dan sonra süsleyebilirsiniz.


Yumurta sarıları ve kar şekline getirilmiş yumurta akları


Name:  P1040062 (600 x 450).jpg
Views: 1909
Size:  37.1 KB

Name:  P1040061 (600 x 450).jpg
Views: 1895
Size:  40.8 KB

 
çiğdem42 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2010, 17:34   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Sade kek un (içine vanilya eklenmiş) ve pudra şekeri.

Name:  P1040064 (600 x 450).jpg
Views: 1916
Size:  53.9 KB

çiğdem42 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2010, 17:37   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Önce kar gibi aklara pudra şekeri ve yumurta sarıları ilave edilir.

Un ilave edildikten sonra tahta kaşıkla karıştılır.

Name:  P1040065 (600 x 450).jpg
Views: 1886
Size:  40.0 KB

Name:  P1040066 (600 x 450).jpg
Views: 1887
Size:  41.0 KB

çiğdem42 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2010, 17:38   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Malzeme tepsiye dökülür ve fırına sürülür.

Name:  P1040069 (600 x 450).jpg
Views: 1941
Size:  36.5 KB

çiğdem42 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2010, 17:41   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Pişen hamur fırından çıkar çıkmaz tepsi ıslak bez üzerine oturtulur. Biraz sonra hamur kâğıdı ile birlikte sarılıp sarılıp açılır. Hiç bekletilmez.

Name:  P1040070 (600 x 450).jpg
Views: 1943
Size:  36.3 KB

çiğdem42 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2010, 17:43   #6
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
İyice soğuyan hamur üzerine krema sürülür ve rulo şeklinde sarılır. Arzu ederseniz içine de minik minik kesilmiş muz parçaları da atabilirsiniz.

Name:  P1040072 (600 x 450).jpg
Views: 2092
Size:  49.4 KB

çiğdem42 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2010, 17:45   #7
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Buyrun istediğiniz gibi süsleyin.

Name:  P1040075 (600 x 450).jpg
Views: 2028
Size:  52.5 KB

çiğdem42 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2010, 17:53   #8
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Ellerinize sağlık, Güler hanım. En kısa zamanda deneyeceğim. Üzerindeki gül de pek şık olmuş

çiğdem42 beğendi.
katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2010, 17:57   #9
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Teşekkür ederim, gül ve yaprakları pasta malzemeleri satan yerlerde satılıyor. Yolum düşünce de renk renk süslemeler alıyorum.

çiğdem42 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2010, 18:55   #10
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Ben yaptım deseydiniz de şaşırmazdım Sizden beklenebilecek bir performans çünkü)

çiğdem42 beğendi.
katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2010, 18:57   #11
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Çok naziksiniz teşekkür ederim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2010, 19:00   #12
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Hissettiklerimi söylüyorum)
Bu tarifi normal unla yapıyordum ve de yarım paket kabartma tozu ekliyordum. Tam istediğim gibi olmuyordu. Bu şekilde daha güzel olacağına eminim..

çiğdem42 beğendi.
katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2010, 19:08   #13
Ağaç Dostu
 
Nejla K.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 914
Galeri: 17
Ben de unla deneyenlerdenim, en kısa zamanda hazır kek un denemesi yapacağım. Ellerinize sağlık, pek lezlz görünüyor...

çiğdem42 beğendi.
Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2010, 19:17   #14
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Kek unun sadesini kullanıyorum. Aklınızın bir köşesinde olsun, kek un kullanınca kabartma tozu hiç koymayın.

çiğdem42 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2010, 23:12   #15
Ağaç Dostu
 
lale76's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: marmaris
Mesajlar: 597
Elinize sağlık Güler Hanım çok güzel görünüyor. Güzel süslemişsiniz.
Yılbaşı akşamı için ben de muzlu rulo pasta yapmıştım. Kekun kullanmadan da gayet iyi oldu. Daha önce yaptıklarımda istediğim gibi, sünger gibi, bir kek olmamıştı. Sizinde yaptığınız gibi işin püf noktası; sarıyı ve akı ayrı çırpıp, yavaşça kaşıkla karıştırmak.
Bugün ben de yazayım diyordum geriye 1 dilim pasta kalınca vazgeçmiştim. Çok hafif bir pasta nasıl bittiğini anlamıyor insan.

çiğdem42 beğendi.
lale76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2010, 23:25   #16
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,543
Galeri: 106
Ben şimdi pastanın yapılışını değil de, bu pastayı yaparken hamurlu ellerle nasıl oluyor da fotoğraf da çekebiliyorsunuz hayret ediyorum yoksa fotoğrafcımı tutuyorsunuz.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 07:43   #17
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Dalgacı, nasıl yaptığımı gel de Oğuz'a sor!!

Sakın yanlış anlama fotoğrafları Oğuz çekmiyor. Hımmm şimdi de pastayı mı o yapıyor diyeceksin ama ııı ıhh onu da yapmıyor, yani hiç bir şeye elini sürmüyor inan.

çiğdem42 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 08:02   #18
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 54
Ellerinize sağlık süper görünüyor. Canım istedi

çiğdem42 beğendi.
Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 08:41   #19
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Üzülmeyin daha devamı var.

çiğdem42 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 09:45   #20
Ağaç Dostu
 
zelish's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2008
Şehir: Bandırma - Aliağa
Mesajlar: 530
Galeri: 39
Enfes görünüyor, ellerinize sağlık.

çiğdem42 beğendi.
zelish Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 10:34   #21
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,673
Galeri: 341
Muhteşem görünüyor. Ama parçalamadan rulo yapmak çok zor. Ellerinize sağlık.

çiğdem42 beğendi.
zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 10:00   #22
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Sevgili Güler, siz böyle anlatınca insana çok kolaymış gibi geliyor. O hamuru o hale sokmak ciddi zor bir iş. Püf noktası acaba o kağıtlı haliyle alıştırma yapmak mı?

Ben çok yıllar önce yaptığımda, hamuru bir türlü rulo haline getiremeyip parçalamıştım. Hoş onu da öyle parça börçük serip normal pasta olarak yemiştik ya. İşte o gündür, bu gündür içimde yaradır bu Bir kendime güvendiğimde yaparım belki.

çiğdem42 beğendi.
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 10:30   #23
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Sevgili nevsune, ben malzemeyi kâğıt üzerine döküyorum, fırında 0n dakika cıvarında oluyor. Hamurun kâğıt uçları pembeleşince hemen ortasına bir kibrit batırın bakın kuru çıkıyor mu. Hamuru çok pişirirseniz takır takır olur ve rulo yapamazsınız.
Bir de tepsiyi hemen çok ıslak bir bez üzerine çıkartın(oturtun) Tepsinin sıcaklığını azaltır, biraz bekledikten sonra kâğıt ile hemen bir sarın ve hemen açın sakın bekletmeyin yapışır. Bu işi bir iki kere yaparsınız artık form almıştır, korkmayın ertesi günü bile sarabilirsiniz.

çiğdem42 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 10:38   #24
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 54
Hafta sonu deneyeceğim ben de, çok gözüme battı bu konu bu hafta Yemezsem çatlayacağım Yapamasam bile yapan güzel bir yer biliyorum, gidip ordan alacağım en kötü ihtimal

çiğdem42 beğendi.

Düzenleyen Dudi : 06-01-2010 saat 10:38 Neden: harf hatası
Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 10:43   #25
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Aynı gün bir de çikolatalı yaptım.
Bunun iç malzemesinde hazır pastacı kreması kullanmadım çikolatalı royal pasta kreması hazırladım.
Evde hazırladığımız iç kremalar daha çok hoşuma gidiyor, hazırları gibi köpük hissini vermiyor.


Buyrun bunu da size ikram edeyim.

Name:  P1060087 (600 x 450).jpg
Views: 3166
Size:  65.6 KB

Name:  P1060091 (600 x 450).jpg
Views: 1871
Size:  59.2 KB

çiğdem42 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 10:46   #26
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 54
Hüüffff Güler hanım çok kötüsünüz, geleceğim akşama size

Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 10:49   #27
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Bir İstanbul gurup toplantısı yapalım, söz size her ikisinden de yapıp getireceğim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 10:51   #28
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 54
Süper olur, yapalım en kısa zamanda

Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 15:07   #29
Ağaç Dostu
 
lale76's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: marmaris
Mesajlar: 597
Bu da çok güzel görünüyor Güler Hanım, elinize sağlık.

lale76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 15:16   #30
Ağaç Dostu
 
tamaşa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 847
Galeri: 8
Güler hanım,ellerinize sağlık her iki çeşitte nefis görünüyorlar ,en kısa zaman da denenecek başka yolu yok resimler iştah kabartıyor.

tamaşa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019