29-12-2009, 19:22 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Haşhaşlı tatlı çörek
Evde "Haşhaşlı çörek isteriz!" sesleri yükselince ve benim de vaktim olmayınca, başka tarife uyarladığım tatlı çöreği yapıyorum, sesler kesiliyor Kabartma tozu ile yapıldığından ve hamuru ile uğraşmak daha az olduğundan işimi kolaylaştırıyor. (Fotoğraftaki tepsi, aşağıdaki malzemenin iki katıyla yapıldı, iki rulo için tarif vereceğim). İçi için: 1 su bardağına yakın dövülmüş haşhaş 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz 3 yemek kaşığı toz şeker 1/2 bardak kuru üzüm Hamuru için: 2 yumurta (ayrıca 1 adet yumurta sarısı üstü için) 2 yemek kaşığı yoğurt 1,5 küçük çay bardağı zeytinyağ vanilya kabartma tozu 3 yemek kaşığı toz şeker alabildiği kadar un 2 yumurta, yoğurt, zeytinyağ,vanilya, şeker karıştırılır.Alabildiği kadar un ve kabartma tozu ilave edilir, yumuşak bir hamur yapılır. Hamur ikiye bölünüp 1/2 cm kalınlığında açılır, harcın içine az miktarda zeytinyağ ilave edilip hamura serilir, rulo yapılıp tepsiye yerleştirilir. Kalan hamur da aynı şekilde hazırlanır. Ruloların üzeri hafifçe ezilerek yumurta sarısı sürülür. Piştikten sonra kırılgan olduğu için önceden hafifçe dilimlemekte yarar var. Aynı hamuru meyveli tatlılarda da kullanıyorum, trabzon hurması ile henüz denemedim. Açılan hamura harç serilir. Yağlı kağıdın üzerinde yapılınca, ruloyu da hazırlamak da çok kolay oluyor. Rulolar hafifçe ezilip, yumurta sarıları sürülür ve üstleri kesilir. Pişince istenirse üzerine pudra şekeri serpilir. Soğumasını bile beklemeden küçük bir el tarafından araklanır Düzenleyen Kiraz : 29-12-2009 saat 19:53 Neden: ek |
29-12-2009, 19:41 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
|
Görüntü süper sevgili Kiraz umarım tadıda öyledir Eline sağlık. |
28-11-2010, 21:41 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2009
Şehir: MARMARİS
Mesajlar: 970
|
Çok güzel görünüyor,elinize sağlık. |
|
|