agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-11-2010, 21:33   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Kandil lokmasında Fermantasyonun etkileri

Arkadaşlar lokmayı sevmeyen yok gibidir, hele sıcak sıcak sunulduğunda mis kokular içinde sunulduğu zaman insan ne kadar tok olsada insanın tokluğu geçmektedir.

Burada gene hanımların mutfaktaki işlerine bir yeniliği belirtmem yerinde bir bilgi paylaşımına neden olarak sizlere fermantayonun lokma hamurunun üzerindeki etkilerine nasıl lezzet kattığını anlatacağım, Özel günlerde yapılan bu lokma pişirmeleri genelde mayalı hamurdan yapılmaktadır, bizim burada uygulamamız hamurun fermantayonu arttımak için, mayaya gelen hamurumuzu normal lokma şeklini vererek kızgın yağ içine bırakmadan önce bir bezin altına alarak yapılan lokma hamurlarının mayalanma sürecini biraz daha uzatarak kabaran lokma hamurlarını kızmış yağ içine bırakarak idel bir pişme sağlamış oluyoruz.

Bu uygulama içinde pişirilen lokmaları yerken hep beni hatırlıyacağınıza eminim, sevgilerimle.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024