agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-12-2009, 11:53   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Toz olarak satılan sütlü tatlılarla denemeler

Başlıkta yazılan amacı düşünüp, gerçekleştirmek için denemeye kalkmadım. Evdeki süt bir bardaktan az kalmıştı, bir çözüm gerekiyordu. Bakkala gitmek çok hareket

Son portakal ve son dört mandalinadan üçünü kullandım. Elma çoktu ama bir tanesi yetti...

Portakal ve mandalinaların suyunu sıktım, elmanın kabuklarını soyup dilimledim tümünü robottan geçirdim, 1 badağa yakın sütü ekledim.

Hazır tavuk göğsü poşetini içine boşaltıp, bildik yöntemle pişirdim.

Name:  tavukgogsu.jpg
Views: 1382
Size:  26.8 KB

Bence böylesi daha güzel oldu

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2009, 11:55   #2
Ağaç Dostu
 
copur 09's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2006
Şehir: Nazilli
Mesajlar: 592
Kaşar peyniri tekerine benziyor.

copur 09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2009, 12:03   #3
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Öğrencilerin kurtarıcısı toz olarak satılan tatlılar Bir pakette yetmiyor iki paket alıyoruz...

Sanırım yaptıktan sonra tatlınız bir süre buzdolabında kaldı, yanılıyor muyum? Bu hafta bende deniyeyim bunu

Sevgiler


Düzenleyen Sebahattin Sargın : 08-04-2010 saat 16:55
Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2009, 12:07   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2009
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 934
Mühim olan yaratıcılık Bağzı tatlar deneme yanılma usulüyle bulunmadımı sanki.Afiyet olsun.Yarasın

amatör hobici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2009, 13:27   #5
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
çok güzel görünüyor ,yaratıcı olmak lazım

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2009, 13:34   #6
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın Mesajı Göster
Sanırım yaptıktan sonra tatlınız bir süre buzdolabında kaldı, yanılıyor muyum?
Soğuması gerek

Soğuduktan sonra ters çevirip servis yaptım...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2009, 14:12   #7
Ağaç Dostu
 
nikomedia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-07-2009
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 245
Asıl marifet bilinen tarifleri yapmanın dışında farklı birşeyler ekleyip, yeni lezzetler yaratmak.

Ellerinize ve yaratıcılığınıza sağlık.

nikomedia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2009, 14:18   #8
Yeni Üye
 
musti228's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
Elinize sağlık çok hoş görünüyor.

musti228 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2010, 11:30   #9
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Denemenin hareket noktası yine aynı, bir su bardağından az kalmış süt

Sütü kaba boşaltıp, evde başka ne var diye bakının
Yarım paket toz çikolata sosu... Bundan ne olur ki şimdi?

Deneyelim... İçine, yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı ekleyin, alabildiği kadar un ve kabartma tozu. Karıştırın, biçimlendirin, pişirin.

2 bardak su 2 bardak şeker ile şurup hazırlayın... Birkaç saat sonra yiyebilirsiniz...

Name:  kalburbasti.jpg
Views: 840
Size:  33.3 KB

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2010, 15:04   #10
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 54
Ben yedim bu kalburabastıdan Süper bir tadı vardı. Eline sağlık sevgili malina...

Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2010, 15:02   #11
Ağaçsever
 
Yusuf AYCAN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-02-2009
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 51
kalbura bastı çok güzel olur. buralarda düğünlerde özel misafirlere ikram için yapılır. yinede her gelen misafir genelde tadar.

Yusuf AYCAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2010, 20:01   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-04-2009
Şehir: Rize
Mesajlar: 656
Toz halinde satılan tatlılardan denedim, iğrenç denecek kadar kötü oldu
Annemin yaptığı tavuk göğsünü kimse tutturamadı şimdiye kadar

oppss! Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2010, 19:53   #13
Ağaçsever
 
Estergon80's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2010
Şehir: Muğla
Mesajlar: 65
Galeri: 1
Sakızlı muhallebiyi irmik helvası yapınca ille kullanırım koyacağım sütün içine iki kaşık koyduğumda aldığım sakız dan daha fazla koku verir birde ben biraz ağdalı seviyorum helvayı o ayar içinde çok hoş oluyor tavsiye ederim bu arada tatlılar harika ben asla tariflere bağlı kalmama sorunu yaşıyorum biri birşey anlatır ben ille birşeyleri değiştirir ekler çıkartırım ve bence en güzeli sevgiler...

Estergon80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024