agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-08-2009, 11:17   #1
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Saray Sarma

Saray Sarma

Malzemeler,

- 9 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 6 Çorba Kaşığı Un
- 1lt + 1 Su Bardağı Süt
- 2 Paket Vanilya
- 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
- 2 Yemek Kaşığı Margarin

- 1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz
- Üzerine Toz Antep Fıstığı

Yapılışı

- Toz şeker ve unu bir tencereye alın, üzerine sütü azar azar ilave edip karıştırın, margarini de ekleyerek orta ateşte pişirin, tencereyi ocaktan indirmeye yakın vanilyayı ilave edip tencereyi ocaktan alın. Muhallebiyi 10 dk. mikserde çırpın, kare şeklindeki 2 ayrı borcam tepsiye dökün, buzdolabında soğuması için bekletin, daha sonra buzdolabından çıkaracağımız tepsilerdeki malzemelerimizi 10'ar cm'lik kareler halinde kesin, başka bir tarafa ise hindistan cevizini yayın üzerine kare şeklinde kesilmiş muhallebiyi kayup hindistan cevizlerinin muhallebiye yapışmalarını sağlayınız, içine ise çekilmiş çeviz veya bademleri ekleyerek rulo halinde sarınız, üzerine dilerseniz öğütülmüş antep fıstığı ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen doğalbahçe : 11-09-2009 saat 11:23
doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2009, 11:30   #2
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Pek sevimli , yumoş yumoş görünüyor bunlar yahu.

İftardan sonra bakayım ben buna alıcı gözle, kaçtım.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2009, 12:04   #3
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Evet Sn. Berduray,
Çok hoş göründükleri gibi hafif ve lezzetli bir tat bence. Denemekte fayda var derim. Afiyetle.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2009, 16:32   #4
Ağaçsever
 
mugeor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: maltepe/istanbul
Mesajlar: 48
çok güzel gözüküyor. kestıkten sonra katlarken yapışma, dagılmaz olmaz heralde dimi? ellerinize sağlık

mugeor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2009, 18:29   #5
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mugeor Mesajı Göster
çok güzel gözüküyor. kestıkten sonra katlarken yapışma, dagılmaz olmaz heralde dimi? ellerinize sağlık
Sn. mugeor,
2 Kare tepsiye hazırlamış olduğumuz malzemeyi alıp, buzdolabında biraz beklettikten sonra kare şekillerde kesildiğinde herhangi bir problemle karşılaşılmamaktadır. Tavsiye ederim. Afiyetler olsun.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2009, 00:19   #6
Ağaç Dostu
 
mehtap051's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: Niğde
Mesajlar: 322
margarin ne kadar konulacak.ben bu tarife damla sakızıda koyuyorum.

mehtap051 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2009, 11:25   #7
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehtap051 Mesajı Göster
margarin ne kadar konulacak.ben bu tarife damla sakızıda koyuyorum.
2 yemek kaşığı margarin yeterli gelmektedir.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2010, 15:53   #8
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 54
Nefis görünüyor ama kim yapacak şimdi beklemeye hiç dayanamam Puf Puf görünüyor ağızda ne güzel dağılır bunlar

Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2010, 21:24   #9
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dudi Mesajı Göster
Nefis görünüyor ama kim yapacak şimdi beklemeye hiç dayanamam Puf Puf görünüyor ağızda ne güzel dağılır bunlar
Sn. Dudi,

Hem hafif olması hemde yumuşak olmasıyla dikkat çekiyor, tavsiye ederim yapılması da o kadar uğraştırırcı değil

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2010, 23:50   #10
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 807
Galeri: 4
Sayın mtuncer muhallebiyi hindistan cevizi serpilmiş tepsiye döksek daha pratik olmaz mı? Kestikten sonra tek tek hindistan cevizine bulamaktan kolay olur herhalde.****** benimki bir fikir siz ne dersiniz? Elinize sağlık çok güzel görünüyorlar lokum gibiler...

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2010, 17:26   #11
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekafet Mesajı Göster
Sayın mtuncer muhallebiyi hindistan cevizi serpilmiş tepsiye döksek daha pratik olmaz mı? Kestikten sonra tek tek hindistan cevizine bulamaktan kolay olur herhalde.****** benimki bir fikir siz ne dersiniz? Elinize sağlık çok güzel görünüyorlar lokum gibiler...
Tabi neden olmasın daha kolay olacağını düşünüyorum.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024