agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-10-2009, 17:36   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Marmelatlı kurabiye

Bugün yoruldum.
En iyi dinlenme yeri benim için mutfak. Ya kek yaparım ya da kurabiye.
Bugün marmelatlı kurabiye yapmak istedim.
Bu kurabiyeyi Selenn de çok sever, belli ki onu çok özledim. Özlem gidermek için onun sevdiği bir şeyi yapmak istedi canım.

250 gr. margarin oda ısısında olacak.(Ben becel kullanıyorum)
Bir veya birbuçuk çay bardağı pudra şekeri.
2 yumurta sarısı
300 veya 350 gr. un (Un fazla olursa hamurda çatlama olur)

Önce bütün bu malzemeleri karıştırarak tatlı ve orta sertlikte bir hamur yapıyorsunuz.

Name:  PA202372 (600 x 450).jpg
Views: 5766
Size:  52.7 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2009, 17:48   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Bu hamurdan kopardığınız parçalardan (fındıktan büyük-cevizden küçük, erik kadar diyelim) yuvarlak toplar elde ediyorsunuz.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serdikten sonra bu topları sıra ile dizin, araları biraz açık olsun.

Her topun üstüne işaret parmağınız ile çok hafif bastırarak oklava veya ucu yuvarlak olan bir cisim yardımı ile oyuklar açın. Hamurun dibine kadar değil.

Bu oyuklara çay kaşığının ucu ile marmelat koyun (az miktarda- zira fırın içinde baloncuk baloncuk kabarır ve taşar, taşmaması gerekiyor.)
Ben vişne marmelatı koydum, kayısı da çok yakışıyor.

İlk sıra yuvarlak toplar, ikinci sıra oyuklu hali, üçüncü sıra da marmelat konmuş halini gösteriyor.

Name:  PA202374 (600 x 450).jpg
Views: 6263
Size:  43.9 KB

Name:  PA202377 (600 x 450).jpg
Views: 5368
Size:  48.5 KB

Name:  PA202376 (600 x 450).jpg
Views: 5371
Size:  46.7 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2009, 17:54   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Fırını turbo ayarında 160-170 derece ısıttım ve tepsiyi sürdüm.

Onbeş-yirmi dakika iyi geliyor.
Kurabiyeler kızarmayacak, beyaz olacak. Aynen un kurabiyesi gibi.
Soğuduğu zaman kıtır, kıtır olmalı.

Evettt, fırından çıktılar.

Name:  PA202383 (600 x 450).jpg
Views: 5512
Size:  67.4 KB

Hepinize afiyet olsun, sevgili Selenn sana da.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2009, 18:46   #4
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
Elinize sağlık Güler hanım, kurabiyeler nefis olmuş.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2009, 00:37   #5
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Canım teyzem ben de seni çok özledim. Buraya geldiğimden beri 3-4 kere yaptım senin bu güzel kurabiyeni. En son tarifi yaptığımda mürdüm eriği marmelatı ile denedim. Mayhoş tadı ile çok hoş oldu.

Hoş ne kadar denersem deneyeyim senin yaptıkların kadar lezzetli ve özenli olması mümkün değil.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2009, 01:32   #6
Ağaç Dostu
 
osmann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-06-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 320
Erkek oluşum sebebi ile tuhaf gelebilir ama mutfağa ilgim büyük.Ben de bunu bir değişik modelini yaptım geçen gün. Şu içiçe olan aynı biçim fakat ayrı büyüklükte kurabiye kalıplarından alın. Sonra hamurunuzu çok ince olmayacak şekilde açın. Ardından büyük olan kalıpla kesin. Kalıpların yarısının ortasına küçük olan kalıpla oyuk açın(karışık anlattım sanırım)Sonra pişirme kağıdının üzerine tüm bütün kalıpları koyun üstlerine ortası delik olan kalıpları koyun ve çok hafif bastırın(şeklini ve kalınlığını bozmayacak şekilde)Ve nihayet ortadaki oyuk kısıma reçel ya da marmelat dökün(azıcık).Ve fırına verin. Biraz oyalıyor ama fırından çıkınca seyretmekten yiyemeyeceğinize dair garanti veririm.Pastahane kurabiyesi gibi oluyor.

osmann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2009, 01:44   #7
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Hiç de yadırgamadık osmann bey. Mutfağa ilgi duyan çok bey var. Hele bizim bir arkadaşımız var elfogi, şimdi ismini değiştirdi oğuzhan, eskisi gibi de siteye girmiyor nedense ama o kadar güzel kurabiye ve yemek tarifleri verirdi ki şaşarsınız.

Sizin verdiğiniz tarifte hamur iki kat oluyor değil mi? oyuk olan üstte duruyor.
Ben de bu tarifi yaptım bir kaç sefer ama ortası oyuk olan yere yarım iç ceviz koyarak.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2009, 09:40   #8
Ağaç Dostu
 
trida's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-07-2009
Şehir: istanbul & Kastamonu
Mesajlar: 250
Galeri: 10
osmann bey'in tarifini bende farklı şekilde yapıyorum.

Şekilli kalıplar ile kurabiyeleri kestikten sonra yarısının ortasını daha küçük bir kalıpla kesip tamamını pişiriyorum. Ortası delik olanların üzerine tel süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpiyorum.
Daha sonra ortası delik olmayanın üzerine marmelat veya nutella sürüp ortası açık olan kurabiyeyi üzerine yapıştırıyorum.

internetten örnek fotoğraf
(Yaptığımda sizler için fotoğraflayıp daha sonra değiştireceğim.)

Name:  spitzbuben1[1].jpg
Views: 16526
Size:  45.3 KB

trida Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2009, 09:50   #9
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Eline sağlık.

Sevgili oğuzhan (elfogi) de bu başlığa bir bakabilse keşke.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2009, 11:08   #10
Ağaç Dostu
 
nazlı06's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,489
Güler ablacım, çok güzel olmuş ellerine sağlık.

nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2009, 13:20   #11
Ağaç Dostu
 
ayferaksit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2009
Şehir: malatya
Mesajlar: 298
Galeri: 15
süper bir tarif güler hanım elinize sağlık
pudra şekeri yerine toz şeker denesek nasıl olur?

ayferaksit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2009, 15:05   #12
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Hamur un kurabiyelerinde kullanılan hamur olduğu için pudra şekeri daha çok yakışıyor diye düşünüyorum. Kıyır, kıyır tadı oluyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2009, 22:28   #13
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Baktım baktım ablam
Ellerine sağlık pek leziz görünüyorlar.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2009, 23:15   #14
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
O zaman sen de kolları sıva bakalım sevgili Oğuzhan.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2009, 00:05   #15
Ağaç Dostu
 
osmann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-06-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 320
Sayın Trida verdiğim tarif aynen eklediğiniz resimlerdekiler gibi oluyor. Yalnız benim kalıplar kalp şeklinde. Fotoğraf falan da çekemedim zaten.Evdeki açgözlülerden fırsat kalmıyor ki! Anında tükendi. Ben daha önce bunların üst kısmına da minik birer delik geçirip pişirmiştim. Piştikten sonra temiz kurdelelerle bağlayıp kutuya koymuş ve hediye etmiştim. Kurdeleyi marmelatın rengine uygun kareli olarak seçerseniz gerçekten çok hoş duruyor. Çok makbule geçeceğinden de emin olabilirsinizBen bu fikri internetten görüp uygulamıştım çok değişik versiyonları da mevcut.

osmann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024