12-09-2009, 17:33 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Dondurmalı İrmik Helvası
Hem pratik, hem lezzetli... Malzemeler 250 gr. İrmik 250 gr. Şeker 250 gr. Süt + 250 gr. Su 125 gr. tereyağı Maraş usulü dondurma Çam fıstığı Süsleme için; Ceviz, fındık, tarçın, hindistan cevizi, krokan, çikolata sosu, karamel sosu... Yapılışı Tereyağı eritilir. İrmik ve fıstık ilave edilir. Fıstıklar pembeleşinceye kadar, irmiğin rengi dönene kadar kavrulur. Süt, su, şeker, vanilya karışımı kaynatılıp yavaş yavaş irmiğe eklenir. Suyu çekilene kadar 2 dk. karıştırılıp altı kapatılır. Üzerine kağıt havlu örtülüp, 15 dk. demlendirilir. Kalıp olarak kullanacağımız kaseyi streç folyo ile kaplıyoruz. Ortası çukur kalacak şekilde helva ile doldurup 1 top dondurma ( sakızlı, kaymaklı dondurmada olabilir) yerleştiriyoruz. Üzerini yine helva ile kapatıp servis tabağına ters çeviriyoruz. Dilediğimiz şekilde süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun. |
12-09-2009, 22:02 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Elinize yüreğinize sağlık.Pek nefis görünüyor. |
13-09-2009, 11:05 | #8 |
Moderatör
|
Sevgili Arzu müsadenle bir ufak not eklemek istiyorum. İrmik helvası hafif ılık olacak. Ortasına da kaymaklı dondurma daha çok yakışıyor. Sevgili Müjgan, haklısınız tadı da bir başka oluyor. Güler'in bahçesini ziyarete gelen agaclar.net üyelerine hazırlamıştım. Sebo ile penelophe sanıyorum ikinci tabakları istemişlerdi. Hatta sevgili selenn'in eşi üçlemişti. Hoş ben de ondan aşağı kalmıyorum ya. |
|
|