agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-09-2009, 17:33   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Smile Dondurmalı İrmik Helvası



Hem pratik, hem lezzetli...

Malzemeler

250 gr. İrmik
250 gr. Şeker
250 gr. Süt + 250 gr. Su
125 gr. tereyağı
Maraş usulü dondurma
Çam fıstığı
Süsleme için; Ceviz, fındık, tarçın, hindistan cevizi, krokan, çikolata sosu, karamel sosu...

Yapılışı

Tereyağı eritilir. İrmik ve fıstık ilave edilir. Fıstıklar pembeleşinceye kadar, irmiğin rengi dönene kadar kavrulur. Süt, su, şeker, vanilya karışımı kaynatılıp yavaş yavaş irmiğe eklenir. Suyu çekilene kadar 2 dk. karıştırılıp altı kapatılır. Üzerine kağıt havlu örtülüp, 15 dk. demlendirilir.

Kalıp olarak kullanacağımız kaseyi streç folyo ile kaplıyoruz. Ortası çukur kalacak şekilde helva ile doldurup 1 top dondurma ( sakızlı, kaymaklı dondurmada olabilir) yerleştiriyoruz. Üzerini yine helva ile kapatıp servis tabağına ters çeviriyoruz. Dilediğimiz şekilde süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

 
Eklenen Resimler
  
Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2009, 18:06   #2
moderatör
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara- Manisa
Mesajlar: 4,542
Galeri: 30
E bunun dondurması görünmüyorr?
Kesip dondurmalı kısmı da fotoğrafayın Arzu hanım. Ellerinize sağlık ama, şu hali bile pek nefis görünüyor.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2009, 19:55   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Dondurma olarak cevizli dondurmam vardı. Helvayı kestim ama dondurma beyaz olmadığı için görüntü olarak bir anlamı olmadı. Sakızlı dondurma aldığımda fotoğraflarım.

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2009, 22:02   #4
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Elinize yüreğinize sağlık.Pek nefis görünüyor.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2009, 23:42   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Beğendiğinize sevindim.

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2009, 00:43   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Müjgan Hanım; Cevizli dondurma ile görünümü ;

Eklenen Resimler
 
Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2009, 10:57   #7
moderatör
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara- Manisa
Mesajlar: 4,542
Galeri: 30
Ohşşş! pek güzelmiş sahiden. Yeme de yanında yat cinsinden.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2009, 11:05   #8
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,453
Galeri: 103
Sevgili Arzu müsadenle bir ufak not eklemek istiyorum.
İrmik helvası hafif ılık olacak. Ortasına da kaymaklı dondurma daha çok yakışıyor.

Sevgili Müjgan, haklısınız tadı da bir başka oluyor. Güler'in bahçesini ziyarete gelen agaclar.net üyelerine hazırlamıştım. Sebo ile penelophe sanıyorum ikinci tabakları istemişlerdi. Hatta sevgili selenn'in eşi üçlemişti.
Hoş ben de ondan aşağı kalmıyorum ya.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2009, 12:06   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Güler Hanım ; Sıcak ve soğuk bu kadar uyumlu olur. İrmiğin hafif sıcaklığı ve dondurmanın soğukluğunun buluştuğu lezzet mükemmel. Sizinde bu tatlıyı çok güzel yaptığınıza eminim.

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2009, 15:30   #10
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,453
Galeri: 103
Sevgili Arzu Kırlangıç, aklıma girdin. Hiç üşenmeden ben de hemen kalktım İrmik helvası pişirdim.

Servisim hazır, bu tabağı eşim için hazırladım. O oruç tutamıyor. Bense akşama tadına bakacağım.

Name:  P9132125 (600 x 450).jpg
Views: 1550
Size:  52.2 KB

Name:  P9132127 (600 x 450).jpg
Views: 3210
Size:  55.1 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2009, 15:39   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Elinize sağlık çok lezzetli görünüyor.

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2009, 15:42   #12
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,453
Galeri: 103
Başlığı açan sizsiniz sevgili Arzu, sizin elinize sağlık.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2009, 18:07   #13
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Çok güzel olmuş kızlar ellerinize sağlık.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2009, 16:15   #14
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Aklıma düşürdünüz, dün gece İrmik Helvası yaptım. Bizimkilere dondurmalısını sürpriz yapacaktım ama çekirgeler dondurmaları bitirmişler. Helvayla idare ettik.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019