agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-09-2009, 11:40   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
irmik tatlısı

1 kg süt
2 su bardağı şeker ( isteğe bağlı azaltılabilir)
1 " " irmik (isteğe bağlı arttırılabilir)
1 adet portakal veya limon (biz portakalı tercih ediyoruz)
1 adet yumurta

Büyükçe bir tencereye sütü koyalım, içine portakal veya limonun tüm kabuğunu ince rende ile rendeyelelim. Yumurtayı süte kıralım, şekeri de tencereye boşaltarak iyice karıştıralım. Ateşe oturtalım tencereyi ve irmiği ilave ederek karıştırmaya başlayalım. Karışım fıkırdamaya başlayana dek yüksek ateşte pişirme ve karıştırmaya ara vermek yok. Fıkırdama başlayınca ateşi kapatıyoruz, bir müddet daha karıştırmaya devam ediyoruz. Kıvama gelen tatlıyı, içini hafifçe yağladığımız ( varsa tereyağ, yoksa zeytinyağ veya bitkisel bir yağ.) kaba boşaltıyoruz.

İrmik helvasına göre yapımı çok daha kolaydır, yağ kullanılmaz, midevidir. Üzerine dondurma ile çok güzel olur.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2009, 11:43   #2
Ağaçsever
 
myıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 48
çok teşekkürler;özellikle portakal ile çok güzel oluyor....birde irmik helvası gibi hamur olma derdi de yok...

myıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024