01-09-2009, 11:40 | #1 |
Ağaç Dostu
|
irmik tatlısı
1 kg süt 2 su bardağı şeker ( isteğe bağlı azaltılabilir) 1 " " irmik (isteğe bağlı arttırılabilir) 1 adet portakal veya limon (biz portakalı tercih ediyoruz) 1 adet yumurta Büyükçe bir tencereye sütü koyalım, içine portakal veya limonun tüm kabuğunu ince rende ile rendeyelelim. Yumurtayı süte kıralım, şekeri de tencereye boşaltarak iyice karıştıralım. Ateşe oturtalım tencereyi ve irmiği ilave ederek karıştırmaya başlayalım. Karışım fıkırdamaya başlayana dek yüksek ateşte pişirme ve karıştırmaya ara vermek yok. Fıkırdama başlayınca ateşi kapatıyoruz, bir müddet daha karıştırmaya devam ediyoruz. Kıvama gelen tatlıyı, içini hafifçe yağladığımız ( varsa tereyağ, yoksa zeytinyağ veya bitkisel bir yağ.) kaba boşaltıyoruz. İrmik helvasına göre yapımı çok daha kolaydır, yağ kullanılmaz, midevidir. Üzerine dondurma ile çok güzel olur. |
01-09-2009, 11:43 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 48
|
çok teşekkürler;özellikle portakal ile çok güzel oluyor....birde irmik helvası gibi hamur olma derdi de yok... |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|