agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-08-2009, 23:59   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-08-2009
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 41
Bulut

BULUT

MALZEMELER

1 Paket beyaz krem şanti
1 Adet portakal veya limon jöle (vişne olmasın donarken renkleri karıştırıyor)
Limon veya Portakal
3- 4 kaşık tozşeker

YAPILIŞI

Krem şanti tarife göre hazırlanır.

Jölede tarife göre hazırlanır.

Portakal veya limon 1 su bardağı dolusu olacak kadar sıkılır bir kabın içine konur üzerine 2 bardak su ilave edilir damak tadınıza göre şeker ilave edilerek karıştırılarak şeker eriyinceye kadar limonata **** portakal suyu hazırlanmış olur.

Hazırlanan limonata veya portakal suyunun içine hazılanan krem şanti ilve edilir
mikserle çırpılır sonra hazılanan jölede ilave edilerek çırpmaya devam edilir su gibi bir karışım olur hazırlanan karışım büyük yuvara borcama dökülür sonra buzluğa koyun donsun misafire ikram etmeden yarm saat önce buzluktan dolabın at tarafına indirin.

Pasta donarken renkler koyudan açık renge göre donuyor en üste jöle bulut
gibi dalgalı oluyor. Bıçakla keserek ikram ediliyor. Tam yaz pastası uzun süre sarpakla borcamı sararsanız depfreze de kalabiliyor misafir gelince hazır olur.


Pastaların resimlerini en kısa zamanda koyacağım. Tereddütsüz deneyebilirsiniz
arkadaşlarım ve ben çok yapıyoruz.


Düzenleyen nalan61 : 24-08-2009 saat 00:01 Neden: **** kelimesi veya olarak değiştildi
nalan61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2009, 00:04   #2
Ağaçsever
 
nur_sen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 54
e ama hani resmi ...

nur_sen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2009, 00:18   #3
Ağaç Dostu
 
Volare's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: Izmir
Mesajlar: 1,390
Galeri: 2
Resmini bekliyoruz , çok kolaymış , görelim deneyelim ....

Volare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2009, 00:25   #4
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Güzele benziyor ama anlamadığım bir nokta var: Jöleyi de tarife göre hazırlayın demişsiniz, yani jöle işlemini sonuna kadar götürüp katılaşmasını sağlayacak mıyız?

Yani jöleyi katılaştıktan sonra mı karışıma ekleyip çırpacağız(parçalayacağız) yoksa henüz sıvı haldeyken mi ekleyeceğiz?

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2009, 01:13   #5
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-08-2009
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 41
Sevgili Nariel jöle katılaşmayacak orayı atlamışım kusura bakmayın sıvı olarak ilave edilecek.
Sevgili Nur sen ve Volare diger pastamla birlikte hemen koyacağım Antalya da biraz işlerim oldugu için gündüzleri Antalya ya inip akşamları yaylaya geç ve yorgun geliyorum
ben pastaları yapayım gelin birlikte yiyelim Hoşçakalın

nalan61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024