25-08-2009, 19:39 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Pankek
Bu tarifi bir otelin aşçısından almıştım. En güzel kahvaltı alternatifi... Malzemeler 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 2 çorba kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 2 yumurta 60 gr. margarin 2 su brdağı süt 1 tutam tuz Yapılışı Un ( Tam buğday unu )kabartma tozu ve tuzu karıştırıp elekten geçiriyoruz. Margarinimizi eritiyoruz. Yumurta, şeker ve vanilyayı beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Elekten geçirdiğimiz un, kabartma tozu ve tuz karışımınıda ekliyoruz. En son süt ve eritilmiş margarinide ilave edip akışkan bir kıvam oluşana kadar çırpıyoruz. Teflon tavaya fındık kadar yağ koyup eritiyoruz. Yağı tavanın her yerine dağıtıp bir kepçe yardımı ile (sos kepçesiyle 2 kepçe )veya yemek kaşığı ile hazırlanan harçtan tavaya döküp ağır ateşte pişmemiş tarafı göz göz olduğunda spatulayla çevirip arkalı önlü pişiriyoruz. Kahvaltıda, çayın yanında vs. peynir zeytinle veya reçel çikolata sürerek, ballı tereyağlı afiyetle yenir. Not; Krep gibi ince olmayacak . Tavanız büyük ise aynı anda birbirlerine değdirmeden birden fazla pankek yapabilirsiniz. Bu karışımdan yaklaşık 25 adet minik pofuduk yumuşacık lezzetli pankekler elde edersiniz. |
16-09-2009, 13:20 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
Şehir: Nevşehir
Mesajlar: 641
|
bekarken annem yapardı, biz kaşık dökmesi derdik, boyut olarak daha küçük |
|
|