agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-08-2009, 17:58   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Mısır Unlu Kek

Malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
Kabartma tozu, vanilya

Yapılışı

Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz. Diğer malzemeleride ilave ediyoruz. Yağlanmış kek kalıbına veya borcama döküp önceden ısıtılmış 170c de 30- 35 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Not; Dövülmüş ceviz, fındık ve kuru üzümde ilave edilebilir. Portakal ve limon kabuğuda rendelenebilir. Dilerseniz üzerine tarçın karışımlı pudra şekeride serpebilirsiniz.

Eklenen Resimler
 
Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 18:19   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Kek yapmanın püf noktaları;

  • Un karışıma katıldıktan sonra çok fazla karıştırılmamalıdır. Fazla karıştırma ekmeklerde olduğu gibi lastiksi bir yapının oluşmasına neden olur.
  • Yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpılmalıdır.
  • Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır. Un miktarı az olursa kekiniz çöker, fazla olursa sert ve kuru olur.
  • Mısır unu, kakao, vanilya, kabartma tozu, tarçın gibi malzemeler una eklenmeli, karışımın tam olarak gerçekleşmesi ve havalandırılması maksadıyla hep birlikte elenmelidir.
  • Hamura eklenen meyve ve çerezler en son nişastaya veya una bulayarak çok fazla karıştırmadan ilave edilmelidir.
  • Kekler genellikle 170-190 derece arasında önceden ısıtılmış fırınlarda pişirilir.
  • Hamur kalıba aktarıldıktan sonra kalıbı 1-2 kere tezgaha veya kaşık ile kalıbın etrafına vurarak hamurun oturması sağlanır.
  • Karışım fırına sürüldükten sonra en az 20dk kapak kesinlikle açılmamalıdır.
  • Kek piştikten sonra fırının derece ayarını kapatın ve keki sönmüş fırında 10 dk bekletin.
  • Kek fırından alındıktan 10 dk. sonra kalıptan çıkartılır. Veya ıslak bez üzerine oturtulur. Kalıptan çıkartılan kek kağıt havlu üzerine koyulur. Kekin nemlenip ıslak ıslak olmasını engeller.
  • Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 18:46   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Tarifi tereddütsüz deneyebilirsiniz. Kekten tadan herkes tarifini aldı.

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2009, 10:44   #4
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Arzu hanım, bu kek benim babaannemin tarifidir. Sürekli yaparım. Oldukça da geç bayatlar. Beklemiş hali daha bir güzel olur. Tek fark ben şekerini 1,5 bardak koyuyorum..

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2009, 10:56   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Sevgili Katmer Bu tarifi bende babaannemden öğrendim.. Kek ötesi farklı bir tadı var. Bize 1 bardak şeker ölçüsü yeterli geliyor.

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2009, 09:55   #6
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Mısır unuyla yapılmış herşeyi özellikle mısır ekmeğini çok severim. Daha önceden bir yerlerden aldığım mısır unlu kek tarifi çok kötü olmuştu. En kısa zamanda tarifinizi deneyeceğim, paylaşım için teşekkürler.


Düzenleyen M.Sema : 27-08-2009 saat 09:56 Neden: harf eksiği
M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2009, 11:21   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Sevgili M.Sema;

Rica ederim. Mısır unlu keki beğeneceğinize eminim.

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2009, 09:09   #8
Ağaç Dostu
 
lale76's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: marmaris
Mesajlar: 597
Mısır unlu keki ben de çok seviyorum. İçine havuç ta rendeliyorum.

lale76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024