agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-08-2009, 15:30   #1
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Nişastalı Kek Tarifi

MALZEMELER

1.5 Su Bardağı Şeker
4 Adet Yumurta
1 Paket Margarin
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Kakao
1 Paket Vanilya
0.5 Çay Kaşığı Tarçın
1 Su Bardağı Nişasta
1 Su Bardağı Un


YAPILIŞI


1.5 Su bardağı Şeker miksere bırakılır, İçine yumurtaların bir adeti kırılır ve karıştırılır, daha sonra 2. yumurta eklenir ve karıştırılır, yumurtalar tek tek eklenerek karıştırılır ve sonuncu yumurta eklenerek karıştırma işlemine devam edilir.

1 Paket margarin eritilerek bu karışıma eklenir ve karıştırılır, yarım çay kaşığı tarçın ve 1 paket kakao eklenerek çırpılır, son olarak 1 S.B. Un, 1 S.B Nişasta, 1 Paket vanilya ve kabartma tozları karışıma eklenerek karıştırılmaya devam edilir.

Fırın tepsisi olarak 25-30 cm genişliğinde bir tepsi tercih edilebilir, tepsinin tabanı yağlanır ve bir tutam un tabanına serpilir, karışım tepsiye bırakılır, 170 derecede pişirilmek üzere fırına verilir.

Takriben 30-35 dk pişirme işlemi devam eder, kontroller dahilinde bu süre pişme şekline göre uzatılabilir. Afiyet olsun.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2009, 15:33   #2
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Ben denedim, çok güzel oldu sizlerinde bu lezzeti tatmanızı isterim.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2009, 15:43   #3
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
En kısa zamanda deneyeceğim. Tarif için teşekkürler

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2009, 15:49   #4
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Sn. Katmer
Rica ederim, memnun kalacağınızdan şüpheniz olmasın

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2009, 16:06   #5
Ağaçsever
 
nur_sen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 54
bende denedim çok hafif ve güzel tadına doyum olmuyor ....elinize sağlık

nur_sen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2009, 16:11   #6
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Sn. nur sen

Afiyetler Olsun...

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2009, 22:55   #7
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Ben de fırsat bulunca deneyeceğim, malzemelere bakınca güzel olacağı kesin. Tarif için teşekkür ederim.

Bir püf noktası da benden olsun, özellikle kek kalıplarını, sıvı yağla değil de margarinle yağlarsanız, hiç unlamanıza gerek kalmadan, kekinizin kalıptan çok rahat çıktığını göreceksiniz. Ayrıca sıvı yağla yağlandığındaki yağın oluşturduğu hafif yanık koku oluşmaz, kekin dibi yağlı yağlı olmaz.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2009, 23:23   #8
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Sn. Limon

Rica ederim, el elden üstündür derler, püf noktasından ötürü ben teşekkür ederim.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2009, 23:38   #9
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Ben margarinle yağladıktan sonra kalıba susam serpiştirip, üzerine kek hamurunu öyle döküyorum.

Bir de öyle deneyin.

Ama kalıbı margarinle yağladıktan sonra erimesine fırsat vermeden susamları serpiştirip kek hamurunu hazırlayıncaya dek dolapta tutmanızı öneririm.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2009, 23:41   #10
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Susam fikri çok hoşuma gitti. Tatlılar da susamı çok severim.

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2009, 23:47   #11
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Evet susam kullanımını bir başka kek türünde denemiştim, hem lezzet bakımından hemde uygulamadaki oluşturduğu kolaylık bakımından tercih edilebilir.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2009, 17:17   #12
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Sevgili Mtuncer54, dün tarifi denedim. Müthiş bir şey, herkese tavsiye ediyorum. Çok teşekkürler..

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2009, 17:52   #13
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Sn. katmer
Rica ederim, afiyetler olsun.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2009, 18:07   #14
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Nişastalı kek yemedim daha önce, tad olarak neye benziyor acaba?

Beni bir yerlinin cola ile ilk tanışması olarak düşünün?

Kıtır mı, yağlı mı ne bileyim nasıl tarif edersiniz?

İkna olursam deneyeceğim.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2009, 18:24   #15
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Oldukça yumuşak ve ağızda dağılan bir kek oldu. Lezzeti de bir o kadar mükemmel... ben her tarifi denemem ama bu tek kelimeyle harika..

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2009, 18:42   #16
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Mutfağa gidiyorum, Sayın Katmer'e güvenerek.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2009, 19:19   #17
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Sonucu bildirin Sayın Berduray.. Allahım beni utandırma))

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2009, 19:44   #18
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Sn. berduray,

İnşallah güzel ve lezzetli bir kek olur.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2009, 22:29   #19
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
E ü kem küm bizim damak tadımıza hiç uymadı.

Belki de biz portakallı, kayısılı, cevizli ve hafiften yağlı tatları sevdiğimiz için.

1 paket margarine rağmen dışarıda beklemiş gibi kuruydu...

Yine de herkese teşekkür ederim, ölmeden nişastalı kekin tadına bakmış oldum.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2009, 22:45   #20
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Sn.Berduray,

Sizin damak tadınıza cevap veremedi demek ki nişastalı kek

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2009, 23:26   #21
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Sanırım kurumanın fırında bekletme süresiyle çok alakası var. Bir de ölçü olarak kullanılan bardak biraz büyükse kek kuru olmuş olabilir.. Yine de renkler ve zevkler tartışılmaz tabii)

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 01:20   #22
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Margarin yerine sıvı yağ olur bence. Margarinli kekler genelde Berdurayın dediği gibi kuru, yerken boğan türde oluyor, (pastane kekleri gibi) yutmak için çay veya içecek gerekiyor. Sıvı yağlı kekler, daha ev keki, anne keki oluyorlar. Ben de sıvı yağla deneyip, yorum yaparım

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 01:20   #23
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72


Evet doğru tanım bu>>>anne keki.....eşim hep öyle der.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 11:26   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 275
Kek, pasta, kurabiyeler vb. hamur işlerinde sıvı yağ olarak fındık yağını tavsiye ederim. Hem çok hafif hemde yapılan tatlılara hafif bir fındık tadı veriyor. Üstelik sağlıklı.

nkoksal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 12:13   #25
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Sn Berduray özellikle size ve tüm dostlara o zaman benim yaptığım mısır nişastalı kek tarifini vereyim. Malzemeler hemen hemen aynı.

MALZEMELER

1,5 Su Bardağı Şeker
4 Adet Yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 Su Bardağı Mısır Nişasta
1,5 Su Bardağı Un
1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

YAPILIŞI

Şeker ve yumurta iyice çırpılır, sonra yağ eklenip, limon suyu ve rendeside konulup iyice çırpılır. Diğer tüm kuru malzemeler konulup, azıcık karıştırılıp (tüm malzeme birbiriyle karışıncaya kadar) yağlanmış-unlanmış kek kalıbına dökülür.

140-150 derecede kek programında 50 dakikada pişer.

Zaten kürdan batırarak kontrolünü yaparsınız ılınınca kek kalıbından çıkarıp kapaklı kek tabağınıza alabilirsiniz.

Hafif mayhoş-tüy kadar hafif-ağzınızda dağılan bir kektir. Afiyet olsun.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 12:58   #26
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Margarin yerine sıvı yağ olur bence. Margarinli kekler genelde Berdurayın dediği gibi kuru, yerken boğan türde oluyor, (pastane kekleri gibi) yutmak için çay veya içecek gerekiyor. Sıvı yağlı kekler, daha ev keki, anne keki oluyorlar. Ben de sıvı yağla deneyip, yorum yaparım
Sn.limon,

Bu tip durumlar karşısında bir tavsiyem olacak, bir miktar sütü kekimizin üzerine hafiften gezdirirsek mükemmel bir tat elde etmiş oluyoruz. Hem boğazımızda kalıyor hissini de engellemiş oluyor.


Düzenleyen doğalbahçe : 25-08-2009 saat 19:43
doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 13:47   #27
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Kek hakkında ne kadar çok püf noktaları varmış değil mi? Boşuna dememişler "Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır" diye.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 14:04   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Benim püf noktam;

Nişastalı keki tariflerdeki gibi 1 su bardağı ölçüsünde değilde, her su bardağı un için 1 yemek kaşığı un eksiltip yerine 1 yemek kaşığı nişasta ekliyorum. Sonuç; Nişasta ilavesi ile ağızda dağılan kek..

Kabartma tozunu mutlaka asit içeren ( Yoğurt, sirke, limon,vb) madde ile karıştırıyorum.

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 17:43   #29
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Ramazan'da yenilmez, buzdolabında sürünür diye pişirmiyordum ama bu kadar bahsedilince canım çekti. Birazdan gidip pişireceğim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 18:29   #30
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi M.Sema Mesajı Göster
Sn Berduray özellikle size
Sanırım sitenin en oburu benim

Mısır nişastası aldığım gün bunu da deneyeceğim.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024