agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-08-2009, 10:54   #1
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Zerde

Bu tarifi M. Emin Avşar'ın "Geleneksel yemekleri ile Manisa" adlı kitabından aldım. Akhisar'dan Müzeyyen Akgün tarif etmiş.

Malzeme:

Bir buçuk su bardağı toz şeker, beş bardak su, bir çay bardağı pirinç, iki çorba kaşığı nişasta, bir çorba kaşığı nişasta, bir çorba kaşığı gülsuyu, bir kahve kaşığı safran, bir iki damla safran boyası, çam fıstığı, kuş üzümü, nar taneleri.

Yapılışı:

Pirinç ılık suda yarım saat kadar bekletilir, iyice yıkandıktan sonra su ile ağır ateşte yirmi, yirmibeş dakika pişirilir. İçine safran, safran boyası ve şeker eklenerek beş dakika daha kaynatılır. Gül suyu ile ezilmiş nişasta konup, bir iki dakika kaynatılır. Kaselere boşaltıldıktan sonra üzeri kuş üzümü, çam fıstığı, nar taneleri ile süslenir.


Düzenleyen Müjgan : 22-08-2009 saat 20:18
Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2009, 12:33   #2
Ağaçsever
 
nur_sen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 54
çok güzel zannederim ama yapıpda resmini koysaidiniz dahada hoş olmazmıydı?????

nur_sen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024