agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni21Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-02-2012, 13:31   #31
Ağaç Dostu
 
demircool's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-02-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 155
Hepside harika görünüyor.Bende bir Kütahya'lı olarak bolca haşhaş kullanırız ve hatta kalkıp yapmaya karar verdim.Emeğinize sağlık.

demircool Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2013, 09:15   #32
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-11-2013
Şehir: çorum
Mesajlar: 1
Dibekte dövülmüş haşhaş siparişle Türkiye'nin her yerine gönderilir
0544 879 42 22
gokhangungor19@hotmail.com

Kiraz beğendi.
gokhangungor19 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2013, 12:39   #33
Ağaç Dostu
 
gürcan_keskin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 734
Galeri: 7
Memleketim Amasya ve İzmir'de doğdum büyüdüm.
Haşhaşlı çöreği annem ara sıra yapar ve özellikle bayramlarda evimizin vazgeçilmezidir.Memlekete gittiğimizde haşhaşı Amasya'dan getiririz ve yıllardır kullandığımız ceviz ağacından yapılmış bir dibeğimiz var.Ne zaman bir çörek yapılsa annem öncelikle haşhaşı tavada kızartır ve sonra dibeğin içine döker,ardından bana devreder.Demir bir tokmağı vardır onunla bir aşağı bir yukarı başlarım dövmeye ve belli zaman sonra dövüldükçe haşhaş koyu renk almaya başlıyor.Dibeğin içinden kaşık kaşık haşhaş yediğimde oluyor hani
Yöresel güzel bir hamurişi ve yanında semaver çay ile ne de lezzetli oluyor.Şiddetle tavsiye ederim )
Paylaşım için teşekkürler sayın kiraz.Emeğinize ve elinize sağlık...

Kiraz ve sergur81 beğendi.

Düzenleyen gürcan_keskin : 05-11-2013 saat 11:34
gürcan_keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2013, 14:01   #34
Yeni Üye
 
sergur81's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 11
Haşhaşlı çöreği bende çok severim...Şekerli olanlarıda lezzetli oluyor.

Kiraz ve gürcan_keskin beğendi.
sergur81 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2016, 20:00   #35
Ağaç Dostu
 
uyap's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-06-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,340
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Rahmetli kayınvalidem Amasya'lıydı, bu çöreğin tarifi olsa da bizimkileri şaşırtsam
Benim de eşimin ailesi Amasya'lı . Yapımını da kayınvalidemden öğrendim. Biraz rahatsızım ama iyilesir iyileşmez yapımını fotoğraflarla size tarif ederim.
Gerci çok kolay bir tarifi var ezilmiş haşhaşı biraz sıvı yağla (biz zeytinyağı koyuyoruz daha çıtır oluyor) sürülecek kıvamda olacak şekilde karıştırıyoruz. Çok cıvık olmayan açılabilecek kıvamda mayalı hamur yapıyoruz. Mayalanınca hamuru 2, 3 mm kalınlığında olacak şekilde elle açıp üzerine yağlı haşhaşı sürüyorsun istersen bu aşamada dövülmüş ceviz de serpebilirsin sonra yaklaşık 2-3 parmak eninde şeritler halinde kesip 3 ya da 4 tanesini üst üste koyarak burgu yapıyorsun. Burası sana kalmış katı çok olsun bozmadan burabilirim dersen 5 kata kadar koyuyoruz biz ince açabildiysek. Sonra tepsiye, biraz mayalandıktan sonra da fırına hepsi bu .
Hamuru bildiğin klasik mayalı hamur aslında un tuz maya ama ben çabuk bayatlamasın diye biraz süt koyuyorum.
Ezulmiş haşhaşı da ben en son Nazilli'den getirttim sanırım sen de oradan alışveriş yapıyorsun.

YeniGine beğendi.
uyap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024