16-02-2012, 13:31 | #31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 155
|
Hepside harika görünüyor.Bende bir Kütahya'lı olarak bolca haşhaş kullanırız ve hatta kalkıp yapmaya karar verdim.Emeğinize sağlık. |
04-11-2013, 09:15 | #32 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2013
Şehir: çorum
Mesajlar: 1
|
Dibekte dövülmüş haşhaş siparişle Türkiye'nin her yerine gönderilir 0544 879 42 22 gokhangungor19@hotmail.com |
04-11-2013, 12:39 | #33 |
Ağaç Dostu
|
Memleketim Amasya ve İzmir'de doğdum büyüdüm. Haşhaşlı çöreği annem ara sıra yapar ve özellikle bayramlarda evimizin vazgeçilmezidir.Memlekete gittiğimizde haşhaşı Amasya'dan getiririz ve yıllardır kullandığımız ceviz ağacından yapılmış bir dibeğimiz var.Ne zaman bir çörek yapılsa annem öncelikle haşhaşı tavada kızartır ve sonra dibeğin içine döker,ardından bana devreder.Demir bir tokmağı vardır onunla bir aşağı bir yukarı başlarım dövmeye ve belli zaman sonra dövüldükçe haşhaş koyu renk almaya başlıyor.Dibeğin içinden kaşık kaşık haşhaş yediğimde oluyor hani Yöresel güzel bir hamurişi ve yanında semaver çay ile ne de lezzetli oluyor.Şiddetle tavsiye ederim ) Paylaşım için teşekkürler sayın kiraz.Emeğinize ve elinize sağlık... Düzenleyen gürcan_keskin : 05-11-2013 saat 11:34 |
04-11-2013, 14:01 | #34 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-09-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 11
|
Haşhaşlı çöreği bende çok severim...Şekerli olanlarıda lezzetli oluyor. |
16-05-2016, 20:00 | #35 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,340
|
Alıntı:
Gerci çok kolay bir tarifi var ezilmiş haşhaşı biraz sıvı yağla (biz zeytinyağı koyuyoruz daha çıtır oluyor) sürülecek kıvamda olacak şekilde karıştırıyoruz. Çok cıvık olmayan açılabilecek kıvamda mayalı hamur yapıyoruz. Mayalanınca hamuru 2, 3 mm kalınlığında olacak şekilde elle açıp üzerine yağlı haşhaşı sürüyorsun istersen bu aşamada dövülmüş ceviz de serpebilirsin sonra yaklaşık 2-3 parmak eninde şeritler halinde kesip 3 ya da 4 tanesini üst üste koyarak burgu yapıyorsun. Burası sana kalmış katı çok olsun bozmadan burabilirim dersen 5 kata kadar koyuyoruz biz ince açabildiysek. Sonra tepsiye, biraz mayalandıktan sonra da fırına hepsi bu . Hamuru bildiğin klasik mayalı hamur aslında un tuz maya ama ben çabuk bayatlamasın diye biraz süt koyuyorum. Ezulmiş haşhaşı da ben en son Nazilli'den getirttim sanırım sen de oradan alışveriş yapıyorsun. |
|
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|