agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-08-2009, 20:35   #1
m.a
Ağaçsever
 
m.a's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 61
Kaşarlı simit

Yapması çok pratik ama şimdiden söyleyeyim ölçüleri az. Eğer kalabalık bir aileyseniz, ölçüleri iki katına çıkarın.

Malzemeler:
yarım paket yaş maya, 1 su bardağı ılık su, 1çay bardağı süt, 1çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurtanın akı içine sarısı üzerine, 3-4 bardak un, bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri.

Yapılışı:
yaş mayayı ılık suda eritin, sütü, yağı, şekeri, tuzu, yumurta akını ilave edin kaşıkla karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip elinizle yoğurun. Yumşak bir hamur elde ediceksiniz.

Hamuru bezelere ayırın, her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp içine rendelenmiş kaşar serpin.Rulo halinde sarıp, açma gibi büküp şekil verin. Üzerine yumurtasını sürüp ısınmamış fırına verin.( Fırın ısınana kadar hamur mayalanıyor.)

Eklenen Resimler
 
m.a Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024