22-07-2009, 22:06 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Bademli Kaymaklı Kayısı Tatlısı
Malzemeler: Yarım kilo kuru kayısı 1.5 bardak toz şeker 5 bardak su Bir-iki avuç kavrulmamış badem içi Kaymak Süslemek için dövülmüş antep fıstığı Yapılışı: Tencereye kayısılar, su ve şeker konur ve 10 dk kaynatılır. Sonra kayısılar şerbetin içinden çıkarılıp soğumaya bırakılır. Kayısılar kaynadığı sırada bademler 4-5 dk haşlanır ve kabukları soyulur. Soğuyan kaysıların içine kaymak ve birer badem konur ve servis tabağına dizilir. Üzeri dövülmüş antep fıstığı ile süslenir. Not: Kayısıların üzerlerinin parlak olması için biraz kaysı reçeli sürülmesi tavsiye edilir. Yiyenlerin yorumu: Ağıza atıldığında önce yoğun bir kayısı tadıyla karşılaşılır, ardından kaymak tadıyla kayısı tadı birleşir, sonunda badem de kendini belli eder ve mest olunur |
23-07-2009, 22:51 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 178
|
Ama bu çok güzel!! Ellerinize sağlık.. |
24-07-2009, 16:21 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili limon abla, sunum da yemeğin lezzeti kadar önemli bence Çok lezzetli birşeyin sunumu kötü olunca insanın tadına bakası bile gelmiyor.. Sevgili DefneD., annemin günü vardı ve bunlardan misafire ikram edildi, kalanlar da aynen dediğiniz gibi buzdolabını her açışta bir tane hop ağıza Sevgili fizban, denemenizi tavsiye ederim |
27-07-2009, 21:30 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 341
|
Sn Nariel,sunumunuz göz dolduruyor.Tabii ki lezzet de ondan geri kalmıyordur.Sunum ayrıca kişiye verilen değeri de yansıtır.Çok lezzetli ama kötü bir sunumdan ziyade vasat ama göz alıcı sunulan bir ikramı tercih eden çok insan vardır.Sevgiler. |
|
|