agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-07-2009, 22:06   #1
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,205
Galeri: 236
Bademli Kaymaklı Kayısı Tatlısı

Malzemeler:

Yarım kilo kuru kayısı
1.5 bardak toz şeker
5 bardak su
Bir-iki avuç kavrulmamış badem içi
Kaymak
Süslemek için dövülmüş antep fıstığı

Yapılışı:

Tencereye kayısılar, su ve şeker konur ve 10 dk kaynatılır. Sonra kayısılar şerbetin içinden çıkarılıp soğumaya bırakılır.

Kayısılar kaynadığı sırada bademler 4-5 dk haşlanır ve kabukları soyulur.

Soğuyan kaysıların içine kaymak ve birer badem konur ve servis tabağına dizilir.

Üzeri dövülmüş antep fıstığı ile süslenir.

Not: Kayısıların üzerlerinin parlak olması için biraz kaysı reçeli sürülmesi tavsiye edilir.

Yiyenlerin yorumu: Ağıza atıldığında önce yoğun bir kayısı tadıyla karşılaşılır, ardından kaymak tadıyla kayısı tadı birleşir, sonunda badem de kendini belli eder ve mest olunur

 
Eklenen Resimler
  
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2009, 21:37   #2
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Vayy, bu ne güzelliktir böyle Narielciğim. Sunum da tam senden beklenen gibi Koyu Mor Petunya da çok güzelmiş. (Bu sene Mor çiçekleri çok beğeniyorum.)

Ellerine sağlık.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2009, 21:51   #3
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Nefis hatta kışkırtıcı görünüyor Elinize sağlık.
Yapacan bundan bir tepsi, koyacan buzdolabına, her açışta bir tane hoop ağıza

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2009, 22:51   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 178
Ama bu çok güzel!! Ellerinize sağlık..

fizban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2009, 16:21   #5
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,205
Galeri: 236
Sevgili limon abla, sunum da yemeğin lezzeti kadar önemli bence Çok lezzetli birşeyin sunumu kötü olunca insanın tadına bakası bile gelmiyor..

Sevgili DefneD., annemin günü vardı ve bunlardan misafire ikram edildi, kalanlar da aynen dediğiniz gibi buzdolabını her açışta bir tane hop ağıza

Sevgili fizban, denemenizi tavsiye ederim

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 21:30   #6
Ağaç Dostu
 
hazan-z's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-04-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 341
Sn Nariel,sunumunuz göz dolduruyor.Tabii ki lezzet de ondan geri kalmıyordur.Sunum ayrıca kişiye verilen değeri de yansıtır.Çok lezzetli ama kötü bir sunumdan ziyade vasat ama göz alıcı sunulan bir ikramı tercih eden çok insan vardır.Sevgiler.

hazan-z Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 11:35   #7
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,205
Galeri: 236
Sn. hazan-z, böyle düşündüğünüze sevindim..

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 12:46   #8
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,416
Galeri: 73
Bu yapılır mı sevgili Nariel, elimi uzatsam alıverecekmişim gibi. Çok canım çekti çookk.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 20:58   #9
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,205
Galeri: 236
Sevgili maki01, yapmayın ama üzüldüm.. Aslında fotoğraf koyarak iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum. Ama fotoğrafsız tarif de pek olmuyor ki..

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 22:29   #10
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,416
Galeri: 73
Fotoğraflar da ,tatlı da muhteşem. Yapması da kolaymış. En kısa sürede deneyeceğim. Ellerinize sağlık


Düzenleyen maki01 : 29-07-2009 saat 22:30 Neden: ..
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2009, 23:18   #11
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Sevgili Nariel ellerinize sağlık,ben de aynı sizin yaptığınız şekilde yapıyorum,yengemden öğrenmiştim,muhteşem bir tad.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019