agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-07-2009, 11:46   #1
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
Şeftali Soslu Tavuk Göğsü

Şeftali Soslu Tavuk Göğsü

Malzemeler:
Tavuk göğsü için;
1 litre süt
2,5 kahve fincanı un (küçük türk kahvesi fincanı)
2,5 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr.margarin

Şeftali sosu için;
5 şeftali
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:
ilk olarak muhallebi hazırlanır.Un ,şeker karıştırılır üzerine soğuk süt ilave edilerek çırpılır.Orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir.
Ocaktan alınır ılınınca margarin ve vanilya eklenir mikserle 10 dk çırpılır.
Tepsiye dökülür soğumaya bırakılır.

 
Eklenen Resimler
 
radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2009, 11:50   #2
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
Şeftali sos için; şeftalinin kabukları soyulur.Doğrayıcının içine şeftali,4 yemek kaşığı toz şeker ve nişasta alınır.Püre olana kadar çekilir.tencereye konularak kısık ateşte pişirilir.

Eklenen Resimler
 
radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2009, 11:57   #3
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
Hazırlanan şeftalili sos soğuyan ve üzeri sertleşen tavuk göğsünün üzerine yayılır.Ben biraz süslü olsun istedim krema pompasıylada uğraşmak istemediğimden huniye doldurarak sosu üzerine gezdirdim.

Eklenen Resimler
   
radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2009, 12:02   #4
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
Hindistan cevizi ve yeşil urfa fıstığıyla tatlımızın süslenmiş hali.

Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...

Eklenen Resimler
   
radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2009, 14:48   #5
Ağaç Dostu
 
merakli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2009
Şehir: Adana
Mesajlar: 212
Galeri: 3
Sevgili radem63;

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Annem aynı tarifi vişne sosu hazırlayarak yapar. Yalnız o kuplara tavuk göğsünü koyup üstüne 1 parmakdan belki biraz daha fazla vişne sosu döküyor. Çook nefis resimlere bakınca yemiş kadar oldum.

merakli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2009, 21:45   #6
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
Sevgili Meraklı eminim vişneliside lezzetlidir.Çok hafif bir tatlı .
vişnelisinide deneyemeye değer

radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 00:00   #7
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Sevgili radem63,

Sütlaç haricinde hiç bir sütlü tatlıyı içinde kakao olmadığı sürece yiyemeyen ben bile ağzım sulanarak baktım fotoğraflara. Elinize sağlık

Bu arada yiyememe nedenim şımarıklık değil. Her nedense sütlaç harici sütlü tatlılar baş ağrısı ve bulantı yapıyor

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 10:28   #8
moderatör
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara- Manisa
Mesajlar: 4,542
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DefneD. Mesajı Göster
Sevgili radem63,

Sütlaç haricinde hiç bir sütlü tatlıyı içinde kakao olmadığı sürece yiyemeyen ben bile ağzım sulanarak baktım fotoğraflara. Elinize sağlık

Bu arada yiyememe nedenim şımarıklık değil. Her nedense sütlaç harici sütlü tatlılar baş ağrısı ve bulantı yapıyor
Büyük oğluma bebekken pirinç unlu, sütlü mama vermiştim. Şimdi sütlaç, keşkül, ve nişastalı sütten mamül hiç bir şeyi yiyemiyor. Acaba sizde de mi aynı sorun var?

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 11:27   #9
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-05-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 42
Sn. radem63,

Ellerinize sağlık harika bir tatlı olduğunu düşünüyorum, ellerinize sağlık.

Nişastanın çeşidi (mısır, buğday, patates) farkeder mi?

Ve bir de krema pompası yerine huni tercihiniz harika bir fikir verdi bana, kullanımı gerçekten çok pratik olmalı.

ays61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 16:42   #10
Ağaç Dostu
 
fevziye's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 1,227
Galeri: 134
Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.

fevziye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 17:06   #11
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Acaba sizde de mi aynı sorun var?
Sorunum ondan mı kaynaklanıyor bilemiyorum Süt de içemem zaten. Aslında tatlılara da pek düşkünlüğüm yoktur. Meyveli pasta mı karışık meyve tabağı mı deseler, meyve tabağını seçenlerdenim.
Ama kendimi bildim bileli içinde kakao olmayan sütlü tatlılar beni rahatsız eder, buna sade dondurma da dahil. Gerçi sizin oğlandan farklı olarak, sütlaç ile barışığım

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 18:02   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 178
Ellerinize sağlık. Tatlı sevenleri gülümseten, özellikle de hafif tatlı.

Bu tarz meyveli tatlıları yapan biri olarak minik bir ilave yapmak istedim.

Tavukgöğsü, ya da vanilyalı pudingi , tabağa döşedikten sonra bir süre buzdolabında soğumaya bırakıyorum.

Geçen sürede boş durmayarak krem peynir ya da labne ile pudra şekerini çırpıyorum. Güzel kıvamlı bir hale gelene kadar devam ediyorum. Şeker ve peynir miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Pudra şekeriniz yoksa, toz şekerini öğütücüde çekerek inceltebilirsiniz.

Soğuyan tavukgöğsünün üstüne yaydıktan sonra tekrar dolaba soğumaya bırakabilirsiniz.

Bunun üstüne de meyveli pelteyi yayabilirsiniz.

Arada kalan labne+şeker katmanı, farklı bir lezzet veriyor. Hatta üstüne bir kaşık da dondurma konsa???

Beğeneceğinizi umuyorum.

** Labne+şeker karışımına istenirse kakao da katılabiliyor. Tamamen damak zevkinize göre farklılaşma yapabilirsiniz.

fizban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 18:02   #13
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DefneD. Mesajı Göster
Sevgili radem63,

Sütlaç haricinde hiç bir sütlü tatlıyı içinde kakao olmadığı sürece yiyemeyen ben bile ağzım sulanarak baktım fotoğraflara. Elinize sağlık

Bu arada yiyememe nedenim şımarıklık değil. Her nedense sütlaç harici sütlü tatlılar baş ağrısı ve bulantı yapıyor

Sevgili Defne sizde tavuk göğsünü kakaolu deneyinTadı nasıl bizede yazın
Geçmiş olsun...

radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 18:05   #14
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ays61 Mesajı Göster
Sn. radem63,

Ellerinize sağlık harika bir tatlı olduğunu düşünüyorum, ellerinize sağlık.

Nişastanın çeşidi (mısır, buğday, patates) farkeder mi?

Ve bir de krema pompası yerine huni tercihiniz harika bir fikir verdi bana, kullanımı gerçekten çok pratik olmalı.

Sevgili Ays61;
evde buğday nişastası vardı ben onu kullandım.
Huni fikride o anki tembelliğimden aklıma geldi

radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 18:58   #15
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Sevgili radem63,

Kakaolu tavuk göğsü gayet lezzetli olur. Ben çocukken, annem sağolsun yiyebileyim diye tavuk göğsü, muhallebi gibi tatlıları hep kakaolu yapardı. Deneyin, tavsiye ederim

Sizin tarife kakao ilave edip, sosu da vişne ile yapılırsa güzel olur diye düşünüyorum. Vişne bulabilirsem dener, güzel olup olmadığını yazarım

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2009, 21:27   #16
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,205
Galeri: 236
Sn. radem63, şeftali soslu tavuk göğsünü ölçüleri 1 buçuk olmak üzere yaptım. Kıvam, tat harika Yarın annemin gününde misafirlere sunacağım. Bu tarifi verdiğiniz için çok teşekkürler..

Eklenen Resimler
 
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2009, 21:34   #17
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
Sevgili Nariel ellerinize sağlık sizinkide çok güzel görünüyor
Afiyet olsun

radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2009, 10:46   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 178
Bilemiyorum yukarıda bahsettiğim krem peynir+şeker katmanını denediniz ya da sevdiniz mi!

Bu defa da en alt, taban tarifi vermeyi düşündüm. Bunun özelliği, içinde yağ ve yumurta yok.

1.5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı zencefil (farklı bir tad veriyor, konulmazsa da olur)
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz(silme)

sıvı harç:

1 su bardağı süt+1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 tatlı kaşığı vanilya
1/4 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Kuru ve yaş malzemeleri farklı kaplarda karıştırın. Bir süre dinlendirin.

Daha sonra birbirine karıştırın.

180 derece orta göz fırında pişiriyorum. Ama fırın tür ve ısıları farklılık gösterebiliyor.

Geçen hafta yaptığım bu tabanın üstüne tavukgöğsü,soğuduktan sonra ise üstüne limonlu jöle ekledim. Servis anında da , hazırladığım sossu üstüne ve çevresine gezdirdim.

fizban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 17:03   #19
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
vişneli etimek tatlısı


1 pk tuzsuz etimek
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından bir parmak az tozşeker
1 pk vişne jölesi
süslemek için;
Biraz vişne
biraz tuzsuz fıstık

tavuk göğsü tarifide yukarıda yazılan tarifin aynısıdır.


Hazırlanışı:
Etimek tepsiye dizilir.Ilık suda şeker eritilir.Etimeklerin üzerine gezdirilir.Tavuk göğsü pişirilir,(çok sıcak olmayacak) etimeklerin üzerine gezdirilir.
Çekirdeği çıkartılmış vişne taneleri tavuk göğsüne batırılır.Fıstıklada süslenir.(jöle dökünce yukarı çıkmasın diye) Vişne jölesi paketin üzrerindeki tarife göre hazırlanır.İyice donmuş tavuk göğsünün üzerine dökülür.Buzdolabında jöle donuncaya kadar
bekletilir.

Eklenen Resimler
   
radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 17:04   #20
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
Sevgili Fizban peynir sevmediğim içim krem peynirli tarifi demedim

radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 21:09   #21
Ağaç Dostu
 
hazan-z's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-04-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 341
Sn Radem63,elinize sağlık.Her ikisi de yaz için hafif ve serinletici tarifler.Teşekkürler ve sevgiler.

hazan-z Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 23:12   #22
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Çok güzel gözüküyor, ellerinize sağlık. Sütlü tatlıları hafifliği sebebiyle daha çok seviyorum. En kısa zamanda tarifi deneyeceğim.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2009, 00:01   #23
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Sayın Radem63 şeftali soslu tavukgöğsü çok hoş görünüyor. Eminim tadı da güzeldir. En kısa zamanda deneyeceğim. Elinize sağlık.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2009, 13:05   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 178
radem63;


Peynirin tadı alınmıyor. Hatta içine biraz da krema katılıyor istenirse.(Hazır minik paketlerde satılan süt kreması).

Kullanım alanına göre kakao da eklediğim olmuştur.Pasta üstlerine de kullanılır genelde. İçinde peynir olduğu bile anlaşılmıyor. Şeker miktarı ile damak zevkinize uygun hale de getirme şansınız her zaman mevcut.

Krem peynirlerin birçoğunun tadları bile farklı. Uygun olan bulunursa inanın güzel şeyler ortaya çıkabiliyor..
Yabancı tariflerin birçoğunda kullanılıyor bu tarif.


İnsanoğlu beğendiği şeyi hep savunur hep savunur.)
Benim yaptığım da bu olsa gerek)

Keyfimiz ve tadımız tavan olsun dileklerimle...

fizban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2009, 18:25   #25
Ağaç Dostu
 
samarra's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-04-2007
Şehir: sakarya
Mesajlar: 163
ilk tarifi denedim şimdi dolapda soğuyor inşallah güzel olur

samarra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2010, 18:54   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-04-2009
Şehir: Rize
Mesajlar: 656
Annem yaparken 10 dakika değil, yaklaşık 20 dk son seviyede karıştırıyor...
Sakız gibi oluyor sonuç, tarçın da iyi gidiyor bence...

oppss! Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019