24-06-2009, 00:41 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Lezzetli, bol vitaminli, tarçınlı-havuçlu kek
Tarif şimdi geliyor fotoğraflar başka bahara Malzemeler: 3 Adet yumurta. 1,5 Su bardağı şeker. 1 Su bardağı su. 0,5 Su bardağı sıvı yağ (daha az da olabilir). 1 Adet orta boy rendelenmiş havuç. 0,5 Su bardağı kadar kuru üzüm. 1 Paket vanilya. 1 Paket kabartma tozu. 2 tatlı kaşığı tarçın. 3 Su bardağı un. İsteğe bağlı olarak küçük küçük doğranmış 6-7 adet kuru kayısı, bir miktar ceviz eklenebilir. Şekerle yumurtalar mikserin hızlı devrinde şeker eriyinceye kadar çırpılır. Su, yağ, rendelenmiş havuç katılıp mikserle tekrar biraz karıştırılır. Un ile birlikte, vanilya, kabartma tozu tarçın elenerek karışıma eklenir, mikserle orta devirde biraz daha karıştırılıp, una bulanmış kuru üzüm (kayısı ve ceviz katılacaksa onlarda una bulanarak) eklenip, hamura yedirilir. Sonra 26 cm. çapında kek kalıbına boşaltılarak, 180 derecede, yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk 15 dakika fırın hiç açılmamalıdır. Tarifi uygulayanlar, bundan sonraki her toplantıya, kendi aralarında kararlaştıracakları sıra ile getirir, hepimize birden afiyet olur Sevgiler. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|