21-06-2009, 17:24 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Pratik Pizza
Bu kriz zamanında elimizde kalan ekmekleri değerlendirmek için yaptığım bir çalışmam Malzemeler: 1 adet somun ekmeği Yarım kangal sucuk Yağlı Peynir(kaşarda olabilir) 2 Çorba k. domates salçası 1 Çorba kaşığı biber salçası 1 Çay k. tuz,karabiber,kekik,kimyon 3 adet domates 1 adet biber Yarım fincan zeytin yağı Patates kızartması için: 4 adet ince uzun kesilmiş patates. |
21-06-2009, 17:35 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Hazırlanışı: 1-İlk önce bir adet somun ekmeğini ortadan ikiye kesiyoruz ve açıyoruz. Ekmeği iki parçaya bölmüyoruz. 2-Salça,zeytin yağı,tuz,karabiber,kimyon,kekik hepsini bir kapta toplayıp sos oluşturuyoruz. 3-Oluşturduğumuz sosu ekmeğimizin üstüne sürüyoruz. 4-Sucuklarımızı yuvarlak olarak kesiyoruz.Kestiğimiz sucukları sürdüğümüz sosun üstüne yerleştiriyoruz. 5-Sucukların üzerine yuvarlak olarak kestiğimiz domatesleri yerleştiriyoruz. 6-Rendelediğimiz peyniri(kaşarda olabilir) üzerine serpiştiriyoruz. 7-Biberleride yuvarlak oolarak kestikten sonra üzerine koyuyoruz. 8-Fırına koymadan 15 dk önceden 200 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz.Fırana koyduktan sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp 15 dk pişmeye bırakıyoruz. AFİYET OLSUN |
21-06-2009, 18:16 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Fatihciğim harikasın. Yemek konusunda sınır tanımıyorsun. Maşallah ( 41 kere ). Üniversite döneminde yemek konusunda maharetli olman çok işine yarayacak. Yaptığın pizza çok iştah açıcı görünüyor. Benim yerime de 1 dilim fazladan ye Fatihciğim... |
21-06-2009, 18:32 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Fatihcim, ben de lise çağında, genç bir arkadaşımız olarak bu kadar yetenekli olmana maşallah diyorum. Bitkiler, bahçe işleri ve başarılı derslerinin yanında yemek konusunda da yetenekli olman ne hoş... Sağlıklı ve mutlu kal... |
21-06-2009, 21:27 | #6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-05-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 83
|
Ellerinize sağlık arkadaşım, bu nasıl bir maharet şaştım inanın. Aklıma hiç gelmezdi sanırım böylesi bir fikir, hem pratik, hem kolay, hem de leziz olmuştur eminim. Kahvaltıya süper olur en kısa zamanda denicem inşaallah... |
21-06-2009, 22:03 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
|
Biz buna sabah pizzası veya pazar pizzası deriz evde annem yapar sabahları afiyetle yeriz. Bende tavsiye ederim. |
22-06-2009, 00:13 | #9 |
Ağaç Dostu
|
Ellerine sağlık Fatih'cim , nefis ve de leziz görünüyor. Bir zamanlar Bağdat Caddesinde Kristal Büfe vardı. Belki hala vardır. Oğlum 2-3 yaşlarındayken ( 80'li yıllar ) o büfede en sevdiği yiyecekti senin pizzanın tost ekmeğine uyarlanmışı. Ben de yerdim tabii. Hay allah ,canım çekti gece gece Düzenleyen maki01 : 22-06-2009 saat 00:14 Neden: harf |
22-06-2009, 11:54 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 236
|
Gerçekten tebrik ederim arkadaşım . Çok güzel ve uygulanması kolay bir tarif. Eminim çokta lezzetlidir. En kısa zamanda bende deneyeceğim. |
12-08-2009, 19:21 | #12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-08-2009
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 41
|
Sevgili Fatih bu tarifi ramazan pidesini ikiye bölerekte yapabilirsin harika oluyor hemde kalan pideler değerleniyor yazarken benim de canım çekti en kısa sürede yapayım |
12-08-2009, 20:30 | #13 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nalan elimde ramazan pidesi olmadığı için bunula yapmıştım.Ama gerçekten de ramazan pidesiyle süper oluyor. |
16-09-2009, 08:21 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-08-2009
Şehir: van
Mesajlar: 122
|
Ramazan pidesiyle bi deneyeyim. Ellerine sağlık Fatih Bey. |
|
|