agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-06-2009, 17:24   #1
Ağaç Dostu
 
Fatih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3,087
Galeri: 66
Pratik Pizza

Bu kriz zamanında elimizde kalan ekmekleri değerlendirmek için yaptığım bir çalışmam

Malzemeler:
1 adet somun ekmeği
Yarım kangal sucuk
Yağlı Peynir(kaşarda olabilir)
2 Çorba k. domates salçası
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Çay k. tuz,karabiber,kekik,kimyon
3 adet domates
1 adet biber
Yarım fincan zeytin yağı

Patates kızartması için:
4 adet ince uzun kesilmiş patates.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 17:35   #2
Ağaç Dostu
 
Fatih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3,087
Galeri: 66
Hazırlanışı:
1-İlk önce bir adet somun ekmeğini ortadan ikiye kesiyoruz ve açıyoruz. Ekmeği iki parçaya bölmüyoruz.
2-Salça,zeytin yağı,tuz,karabiber,kimyon,kekik hepsini bir kapta toplayıp sos oluşturuyoruz.
3-Oluşturduğumuz sosu ekmeğimizin üstüne sürüyoruz.
4-Sucuklarımızı yuvarlak olarak kesiyoruz.Kestiğimiz sucukları sürdüğümüz sosun üstüne yerleştiriyoruz.
5-Sucukların üzerine yuvarlak olarak kestiğimiz domatesleri yerleştiriyoruz.
6-Rendelediğimiz peyniri(kaşarda olabilir) üzerine serpiştiriyoruz.
7-Biberleride yuvarlak oolarak kestikten sonra üzerine koyuyoruz.
8-Fırına koymadan 15 dk önceden 200 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz.Fırana koyduktan sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp 15 dk pişmeye bırakıyoruz.

AFİYET OLSUN

Eklenen Resimler
  
Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 17:37   #3
Ağaç Dostu
 
Fatih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3,087
Galeri: 66
Fırından çıktıktan sonra ilk görüntü

Eklenen Resimler
   
Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 18:16   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-12-2008
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 70
Fatihciğim harikasın. Yemek konusunda sınır tanımıyorsun. Maşallah ( 41 kere ). Üniversite döneminde yemek konusunda maharetli olman çok işine yarayacak. Yaptığın pizza çok iştah açıcı görünüyor. Benim yerime de 1 dilim fazladan ye Fatihciğim...

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 18:32   #5
Ağaç Dostu
 
Nejla K.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 914
Galeri: 17
Fatihcim, ben de lise çağında, genç bir arkadaşımız olarak bu kadar yetenekli olmana maşallah diyorum. Bitkiler, bahçe işleri ve başarılı derslerinin yanında yemek konusunda da yetenekli olman ne hoş... Sağlıklı ve mutlu kal...

Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 21:27   #6
Ağaçsever
 
rrumeysaa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 83
Ellerinize sağlık arkadaşım, bu nasıl bir maharet şaştım inanın.
Aklıma hiç gelmezdi sanırım böylesi bir fikir, hem pratik, hem kolay, hem de leziz olmuştur eminim. Kahvaltıya süper olur en kısa zamanda denicem inşaallah...

rrumeysaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 22:03   #7
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Biz buna sabah pizzası veya pazar pizzası deriz evde annem yapar sabahları afiyetle yeriz.
Bende tavsiye ederim.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 23:05   #8
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Gecenin bu vakti bunu görmek hiç iyi olmuyor. Midem kazındı resmen.
Eline sağlık arkadaşım, afiyet olsun. Buralarda dendiği gibi ''Topan topan et olsun''

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 00:13   #9
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Ellerine sağlık Fatih'cim , nefis ve de leziz görünüyor. Bir zamanlar Bağdat Caddesinde Kristal Büfe vardı. Belki hala vardır. Oğlum 2-3 yaşlarındayken ( 80'li yıllar ) o büfede en sevdiği yiyecekti senin pizzanın tost ekmeğine uyarlanmışı. Ben de yerdim tabii. Hay allah ,canım çekti gece gece


Düzenleyen maki01 : 22-06-2009 saat 00:14 Neden: harf
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 11:45   #10
Ağaç Dostu
 
bengi_su's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: konya
Mesajlar: 403
Galeri: 19
Fatihcim açlıktan ölüyor bir vaziyette çıktı pizzan karşıma ama işteyim şimdi yapta göreyim ellerine sağlık eve gidince deniycem

bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 11:54   #11
Ağaç Dostu
 
evrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 236
Gerçekten tebrik ederim arkadaşım . Çok güzel ve uygulanması kolay bir tarif. Eminim çokta lezzetlidir. En kısa zamanda bende deneyeceğim.

evrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2009, 19:21   #12
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-08-2009
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 41
Sevgili Fatih bu tarifi ramazan pidesini ikiye bölerekte yapabilirsin harika oluyor hemde kalan pideler değerleniyor yazarken benim de canım çekti en kısa sürede yapayım

nalan61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2009, 20:30   #13
Ağaç Dostu
 
Fatih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3,087
Galeri: 66
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nalan61 Mesajı Göster
Sevgili Fatih bu tarifi ramazan pidesini ikiye bölerekte yapabilirsin harika oluyor hemde kalan pideler değerleniyor yazarken benim de canım çekti en kısa sürede yapayım
Sevgili Nalan elimde ramazan pidesi olmadığı için bunula yapmıştım.Ama gerçekten de ramazan pidesiyle süper oluyor.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2009, 01:42   #14
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Fatihciğim pizza tarifini şimdi gördüm. Mutlaka yapacağım, ellerine sağlık. Süpersin)

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2009, 08:21   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-08-2009
Şehir: van
Mesajlar: 122
Ramazan pidesiyle bi deneyeyim. Ellerine sağlık Fatih Bey.

rabenek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2009, 15:51   #16
Ağaç Dostu
 
betito's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 756
Galeri: 29
Ekmeği tepsiye çıplak olarak mı koyuyorsunuz? Fotoğraflarda gördüğüme göre yağlı kağıt koymuşunuz, eknmeğin altına. Doğru muyum Fatih Bey?

betito Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2009, 17:18   #17
Ağaç Dostu
 
Fatih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3,087
Galeri: 66
Evet haklısınız bir nevi tepsi batmasın diye koymuştum.Başka bir nedeni de yok.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024