agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni127Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-11-2011, 16:37   #121
Ağaçsever
 
senemr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 92
Sevgili Güler Hanım, eşime yufkayı aldırdım yarın sabah yapıcam çok lezzetli bir tarif ellerinize sağlık.

senemr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2011, 13:41   #122
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Sayın Güler;

Lütfen ama. Aile saadetimle oynuyorsunuz efendim. Kızım ve eşimi çağırdım beraberce yorumladık.
Karar; yapacaklar/yapmazlarsa ben yapacam.
Sonuç; Benim nefissiz olmam da düğümlendi)

Ne yapayım efendim, ser' de boşnaklık var, börek dediniz mi, sizin ağzınızı benim ellerimi bağlasınlar tepsiye dalarım yani,lokmalık hepsi.

Yoğurt yeme yarışmasının bir başka türlüsü için ideal börek.

Ellerinize sağlık, ailece sağlıkla yaşayın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2011, 05:50   #123
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sayın mrduran, siz hiç üzülmeyin. Eşiniz denesin yapımı çok kolay, olmazsa ben size dondurulmuş olarak kargo ile yollarım.

mrduran beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2011, 09:27   #124
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Teşekkürler efendim,

Ağaçlar.net' in gönlü bol kişilerinden olduğunuzu yazılanlardan biliyorum. Kızım 16 yaşında ama annesi erken soktu mutfağa, çok meraklı, elinden her iş gelir maşallah. Olmadı, ya yapacaklar ya yapacaklar efendim)

Ailece sağlık içinde ALLAH' a emanet olun inşallah.

Saygılarımla lütfen.


Düzenleyen mrduran : 22-11-2011 saat 11:21 Neden: murfak/mutfak tashih
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2011, 10:57   #125
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Güler ablanın tarifleri hiç düşünmeden yapılacak yemekler listemde en başta.

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2012, 08:34   #126
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Eklenti 86546

Kesme aşamasında bir farklılık yaptığım patates böreğini buraya ekliyeyim.
Dikkat edilecek şey, her tarafına malzeme iyice yayılmalı ve en üst katta malzeme olmalı.

Yufka sayısına göre, böreğin kalınlığı artacaktır. Kendiniz karar verin. 3-4 tane uygundur. Rulo yaparken yufkanın sonuna, malzemeyi ya da biraz su sürerek iyice yapışmasını sağlayın.

Yaptığınız rulonun baş ve sondaki kısmını kalınlığı eşit olmayacağı için kesip ayırın. Keskin bir bıçak kullanıp, keserken ruloyu ezmemeye dikkat edin. 1-1,5 cm gibi kalınlıklarla kesin. Şekli elipsleşirse, parmaklarınızla geniş bölümden sıkıştırıp yuvarlaklaştırabilirsiniz.

Kızartabilir (tercih edilir) ya da fırında pişirebilirsiniz. Fırında yapacaksanız (harcın içine biraz yağ eklemeniz iyi olur) üzerine yumurta sürebilir, susam ve çörek otu serpebilirsiniz.
Ben de bu böreği malinanın yaptığı yöntemle yapanlardanım

İç tarifinde çok az eklemeler var:
- 4 haşlanmış patates
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
-3 yumurta
-125 gr. tereyağ (eritilmiş) + 1 fincan sıvıyağ
- 1-1.5 su bardağı peynir
- 3 yufka

Tüm harcı iyice karıştırıyorsunuz. Yufkanın üstüne sürülebilecek kıvama gelsin. Rulo yapıyorsunuz (bu kısımları mali anlatmış, hızlı geçiyorum)

Ben ruloyu yarım saat buzdolabında bekletiyorum, hem dinlenmiş oluyor hem de börek parçalarını dilimlemek daha kolay oluyor.

Sonra da yumurta sarılarını sürüp, doğru fırına veriyorum.
En sevdiğim börek haline geldi rulo börek. Bir keresinde pancar da ekledim.
Kırmızı rulo börek oldu, tadı da fena olmadı

Fotoğraflarını akşama eklerim

mrduran beğendi.
backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2012, 12:51   #127
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
Akşam eklerim demişim oldu 5 gün

Eklenen Resimler
 
backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2012, 12:57   #128
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
Bu da pancarlı olan
Ama piştikten sonraki fotosu yok, yemekten çekemedik

Eklenen Resimler
 
mandalinci ve mrduran beğendi.
backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2012, 08:50   #129
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-01-2012
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 22
Güler hanım ;
tarif hem pratik hem de lezzetli görünüyor.yorumlarıda okuduktan sonra denememek elde değil ...bende akşamdan hazırlayıp yarın pazar kahvaltısı için kızartıcam .Eşimin şaşıracağına eminim ))

şewwal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2012, 12:41   #130
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-03-2011
Şehir: KDZ EREĞLİ
Mesajlar: 1,090
Merhabalar,patates böreğinden yemiş biri olarak, çok lezzetli hafif bir börek olduğunu
söylemek itiyorum.
Bu gün bu böreği deneyeceğim, bakalım güler ablanın sapanca toplantısına getirdiği börek kadar lezzetli olacakmı.

alcen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2013, 17:57   #131
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Bu böreği yapmam şart oldu.
Bunca senedir nasıl keşfedemedim bilmiyorum.
Yapanların ellerine sağlık.

loveforlife beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 12:57   #132
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Yarın ilk işim yufka almak olacak. Tarifi kelime kelime ezberledim. Fotokopisi hafızamda zaten. Bir kere yapmak kısmet olmuştu. Yazıları(Mesajları ) okuyunca aklıma geldi. Tek değişiklik biraz fazla bekleteceğim dolapta.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 19:14   #133
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili Cumhur Tonba, yaptıktan bir gün sonra kızartmaya başlarsan güzel oluyor. Aralarına yağlı kâğıt koyarak kutu ile buzdolabında rahatlıkla 4-5 gün tutabilirsin. Eğer daha uzun tutmak istiyorsan derin dondurucu kısmına koy, canın istediğinde çıkart çıkart kızart.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 19:40   #134
Ağaç Dostu
 
ciceksever70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
Bugün cok uzun zamandan sonra patates böregi yaptim cocuklar severek yedi. Yufkayi kendim actigim icin ne yalan söyleyeyim üseniyorum bunca isin arasinda.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 19:44   #135
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Ooooo sevgili ciceksever70, bu durumda sizinki çok daha nefis olmuştur mutlaka.
Ellerinize sağlık.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 20:14   #136
Ağaç Dostu
 
ciceksever70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
Burada yufka olmadigi icin mecburen ögrendim Güler abla. Istanbul`da olsam hic yufkayla ugrasir miydim? Lahmacun bile yapiyorum burda.

Güler ve loveforlife beğendi.
ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 21:53   #137
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Güler abla, bugün saat 12 de hazırladım. Yufkaları serdim. Malzemeyi koydum. Tam katlayacağım birisi geldi. Uzunköprüye gisdebilir miyiz diye. Ben de bir yufka artmıştı. 3.ncü yufkanın tamamına dağıttım kalan malzemeyi. 4.ncü yufkayı da üstüne koyup rulo yaptım. O şekilde buzdolabına koydum. Akşam 5.30 da Nazlıcan gelince dolaptan çıkardım. 1 cm lik dilimler halinde kestim. Dün malinanın yazdıkları aklıma geldi. Aynı 128.nci mesajdaki Sayın Backyard'ın yaptığı gibi oldular.Harika oldu. Daha yoğun.
Nazlı ve hanım da çok beğendi.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2013, 00:16   #138
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 34
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili Cumhur Tonba, yaptıktan bir gün sonra kızartmaya başlarsan güzel oluyor. Aralarına yağlı kâğıt koyarak kutu ile buzdolabında rahatlıkla 4-5 gün tutabilirsin. Eğer daha uzun tutmak istiyorsan derin dondurucu kısmına koy, canın istediğinde çıkart çıkart kızart.
saygılar Güler hanım, eşime bir sürpriz yapmak isterken tarifinizi keşfettim ve tarifiniz uyarınca börekleri hazırladım şuan dolabımızda, ancak çay bardağı ile kestiğimiz parçalardan arta kalan kısımları ne yapacağımı bilemedim ve tam detaylı olarak mesajları kontrol etmeye de fırsatım olmadığından kendimce bir çözüm buldum sonradan yptığım kontrollerde sayın malinanın fırın tarifi gibi yeni bir ürün ortaya çıkacak sanırım sonucu paylaşırım fakat şu kesilerden arta kalan kısımları ne yapacağız izah ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

patipatya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2013, 00:27   #139
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 34
evde yalnız olduğumdan (ve tabi ki erkek beceriksizliğinden ) yapılış aşamasında foto çekemedim ancak anlatmaya çalışayım, çay bardağı ile kesip aldığım kısımlar haricini yağlı pişirme kağıdı serdiğim fırın tepsime yaydığım bir yufkanın üzerine artan harçtan sürdüm ve kalan parçaları da bu yufka üzerine serpiştirdim ve yine harcımdan sürdüm (sanırım harcı biraz fazla tutmuşum) en üste yine bi yufka ile sonlandırdım çok kullanmayı sevmediğimden hiç yağ koymadım fakat kenarlar kuru olmasın diye kenarlara tereyağı koydum sahurda tadına bakacağım artık ama en üstteki yufka beyaz kaldı sanırım buraya kızarmasını sağlamak için yoğurt falan sürmeliydim

patipatya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2013, 00:53   #140
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 34
180 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika, üst kısım biraz çıtır olmuş ancak lezzet mükemmel

patipatya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2013, 10:01   #141
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 34
Exclamation

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smiy Mesajı Göster
Güler Abla'nın şekerli biber turşusundan sonra, bu haftasonu da patates böreğini deneyelim dedim.Ne deneme ama! Yiğenlerde bizdeydi kahvaltı sofrasına konulmasıyla bitmesi bir oldu.Kimi reçelli, kimi peynirli, kimi de sade çok güzel oluyor diyerek yediler.
Artan parçaları da cips gibi olmuş diye diye kapıştılar.
Güler Ablacım bu güzel lezzeti bizlere tattırdığın için teşekkürler.
Eklenti 251249
Eklenti 251248
İşte aradığım cevap buymuş geceden beridir aklımda bu yöntem benimkinden daha pratik olmuş bir dahakini bu şekilde deneyeceğim, bu arada eşime çok iyi bir sürpriz oldu şaşkınlık içine hala atlatamadı

patipatya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2013, 11:46   #142
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Karışık Patates Böreği

Neden karışık? Güler hanımın tarifi ile Malina hanımın tarifi birleşti. Onun için karışık.

Güler hanımın tarifindeki gibi içi hazırladıktan sonra fırında yapmayı düşündüğüm için içine bir kaşık yağ karıştırdım.

Daha sonra yufkayı alarak sigara böreği saracak gibi üçgen şekilde kestim. Bir yufka sekiz parça oldu.

Bu parçalara 1-1,5 yemek kaşığı içi iyice yaydım. Daha sonra iki yandan katladım. Sonra uzun tarafını ikiye ve tekrar ikiye katladım.

Name:  IMG_2574.jpg
Views: 475
Size:  34.8 KB

Name:  IMG_2575.jpg
Views: 454
Size:  38.4 KB

Name:  IMG_2576.jpg
Views: 463
Size:  69.3 KB

Name:  IMG_2577.jpg
Views: 466
Size:  68.4 KB

Name:  IMG_2578.jpg
Views: 482
Size:  64.5 KB

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2013, 11:59   #143
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Devam....

Üzerine yumurta sürüp susam ve çörek otunu serptikten sonra doğru fırına....

Name:  IMG_2579.jpg
Views: 465
Size:  46.1 KB

Name:  IMG_2580.jpg
Views: 447
Size:  35.9 KB

Name:  IMG_2581.jpg
Views: 456
Size:  26.5 KB

Zülfinaz beğendi.
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2013, 15:55   #144
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Ellerinize sağlık, görüntüsü güzel ya tadı nasıl oldu?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2013, 08:54   #145
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Tadı da görüntüsü gibi. Ayrıca ilk börekleri fırınlık yaptıktan sonra kalan içide sizin ilk tarifinizdeki gibi bardak kesmesi yaptım.

Bir parti fırında pişirdikten sonra dondurucuya koymuştum. Daha sonra fırınlık olarak yaptıklarımı yağda kızarttım. Öyle de güzel oldu.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2013, 11:47   #146
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Bu böreği yapmaya karar verdim, miktarları orantılı olarak arttırarak.
Resimler sonra gelecek.

loveforlife beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2013, 16:07   #147
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Güler hanım usulü Patates böreğinin Jezebel yorumu.
Tarifin orijinaline bağlı kalınarak ölçüler 2 katı olarak ayarlandı.



Name:  pat1.jpg
Views: 450
Size:  29.1 KB




Name:  pat2.jpg
Views: 484
Size:  42.8 KB




loveforlife beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2013, 18:29   #148
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili jezebel, ellerine sağlık çok güzel olmuşlar, ancak mini bir hatırlatmada fayda var.
Kızgın yağdan kevgir kepçe ile aldığın börekleri önce kâğıt havlu üzerine çıkartırsan yağın fazlası kağıt tarafından emildiği için daha güzel oluyor.

Jezebel ve loveforlife beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2013, 21:13   #149
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
İşin aslı bu mutfak benim olmadığı için koşullara göre hareket ettiğim.
Hazırladığım böreklerin bir kısmını dondurucuda bekletiyorum.
Onları kızartırken bu uyarınızı dikkate alacağım.
Yine de herkes böreği çok güzel ve hafif buldu

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2013, 16:46   #150
Ağaç Dostu
 
nkutsay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
Tarif icin tesekkurler. 6 yufkadan yaptim. daire ve kalan hamurlarla ugrasmamak icin pizza kesiciyle ucgen ve kareler kestim. Firesiz oldu. Cok da guzel kabardi.Bir dahaki sefere peynir miktarini 2 kata cikarip deneyecegim.

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024