19-11-2011, 16:37 | #121 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 92
|
Sevgili Güler Hanım, eşime yufkayı aldırdım yarın sabah yapıcam çok lezzetli bir tarif ellerinize sağlık. |
20-11-2011, 13:41 | #122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
|
Sayın Güler; Lütfen ama. Aile saadetimle oynuyorsunuz efendim. Kızım ve eşimi çağırdım beraberce yorumladık. Karar; yapacaklar/yapmazlarsa ben yapacam. Sonuç; Benim nefissiz olmam da düğümlendi) Ne yapayım efendim, ser' de boşnaklık var, börek dediniz mi, sizin ağzınızı benim ellerimi bağlasınlar tepsiye dalarım yani,lokmalık hepsi. Yoğurt yeme yarışmasının bir başka türlüsü için ideal börek. Ellerinize sağlık, ailece sağlıkla yaşayın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
21-11-2011, 09:27 | #124 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
|
Teşekkürler efendim, Ağaçlar.net' in gönlü bol kişilerinden olduğunuzu yazılanlardan biliyorum. Kızım 16 yaşında ama annesi erken soktu mutfağa, çok meraklı, elinden her iş gelir maşallah. Olmadı, ya yapacaklar ya yapacaklar efendim) Ailece sağlık içinde ALLAH' a emanet olun inşallah. Saygılarımla lütfen. Düzenleyen mrduran : 22-11-2011 saat 11:21 Neden: murfak/mutfak tashih |
21-11-2011, 10:57 | #125 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
|
Güler ablanın tarifleri hiç düşünmeden yapılacak yemekler listemde en başta. |
19-01-2012, 08:34 | #126 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İç tarifinde çok az eklemeler var: - 4 haşlanmış patates - 4-5 yemek kaşığı yoğurt -3 yumurta -125 gr. tereyağ (eritilmiş) + 1 fincan sıvıyağ - 1-1.5 su bardağı peynir - 3 yufka Tüm harcı iyice karıştırıyorsunuz. Yufkanın üstüne sürülebilecek kıvama gelsin. Rulo yapıyorsunuz (bu kısımları mali anlatmış, hızlı geçiyorum) Ben ruloyu yarım saat buzdolabında bekletiyorum, hem dinlenmiş oluyor hem de börek parçalarını dilimlemek daha kolay oluyor. Sonra da yumurta sarılarını sürüp, doğru fırına veriyorum. En sevdiğim börek haline geldi rulo börek. Bir keresinde pancar da ekledim. Kırmızı rulo börek oldu, tadı da fena olmadı Fotoğraflarını akşama eklerim |
|
28-01-2012, 08:50 | #129 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-01-2012
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 22
|
Güler hanım ; tarif hem pratik hem de lezzetli görünüyor.yorumlarıda okuduktan sonra denememek elde değil ...bende akşamdan hazırlayıp yarın pazar kahvaltısı için kızartıcam .Eşimin şaşıracağına eminim )) |
28-01-2012, 12:41 | #130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2011
Şehir: KDZ EREĞLİ
Mesajlar: 1,090
|
Merhabalar,patates böreğinden yemiş biri olarak, çok lezzetli hafif bir börek olduğunu söylemek itiyorum. Bu gün bu böreği deneyeceğim, bakalım güler ablanın sapanca toplantısına getirdiği börek kadar lezzetli olacakmı. |
05-05-2013, 12:57 | #132 |
Ağaç Dostu
|
Yarın ilk işim yufka almak olacak. Tarifi kelime kelime ezberledim. Fotokopisi hafızamda zaten. Bir kere yapmak kısmet olmuştu. Yazıları(Mesajları ) okuyunca aklıma geldi. Tek değişiklik biraz fazla bekleteceğim dolapta. |
05-05-2013, 19:14 | #133 |
Moderatör
|
Sevgili Cumhur Tonba, yaptıktan bir gün sonra kızartmaya başlarsan güzel oluyor. Aralarına yağlı kâğıt koyarak kutu ile buzdolabında rahatlıkla 4-5 gün tutabilirsin. Eğer daha uzun tutmak istiyorsan derin dondurucu kısmına koy, canın istediğinde çıkart çıkart kızart. |
05-05-2013, 19:40 | #134 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
|
Bugün cok uzun zamandan sonra patates böregi yaptim cocuklar severek yedi. Yufkayi kendim actigim icin ne yalan söyleyeyim üseniyorum bunca isin arasinda. |
05-05-2013, 20:14 | #136 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
|
Burada yufka olmadigi icin mecburen ögrendim Güler abla. Istanbul`da olsam hic yufkayla ugrasir miydim? Lahmacun bile yapiyorum burda. |
06-05-2013, 21:53 | #137 |
Ağaç Dostu
|
Güler abla, bugün saat 12 de hazırladım. Yufkaları serdim. Malzemeyi koydum. Tam katlayacağım birisi geldi. Uzunköprüye gisdebilir miyiz diye. Ben de bir yufka artmıştı. 3.ncü yufkanın tamamına dağıttım kalan malzemeyi. 4.ncü yufkayı da üstüne koyup rulo yaptım. O şekilde buzdolabına koydum. Akşam 5.30 da Nazlıcan gelince dolaptan çıkardım. 1 cm lik dilimler halinde kestim. Dün malinanın yazdıkları aklıma geldi. Aynı 128.nci mesajdaki Sayın Backyard'ın yaptığı gibi oldular.Harika oldu. Daha yoğun. Nazlı ve hanım da çok beğendi. |
30-07-2013, 00:16 | #138 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 34
|
Alıntı:
|
|
30-07-2013, 00:27 | #139 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 34
|
evde yalnız olduğumdan (ve tabi ki erkek beceriksizliğinden ) yapılış aşamasında foto çekemedim ancak anlatmaya çalışayım, çay bardağı ile kesip aldığım kısımlar haricini yağlı pişirme kağıdı serdiğim fırın tepsime yaydığım bir yufkanın üzerine artan harçtan sürdüm ve kalan parçaları da bu yufka üzerine serpiştirdim ve yine harcımdan sürdüm (sanırım harcı biraz fazla tutmuşum) en üste yine bi yufka ile sonlandırdım çok kullanmayı sevmediğimden hiç yağ koymadım fakat kenarlar kuru olmasın diye kenarlara tereyağı koydum sahurda tadına bakacağım artık ama en üstteki yufka beyaz kaldı sanırım buraya kızarmasını sağlamak için yoğurt falan sürmeliydim |
30-07-2013, 00:53 | #140 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 34
|
180 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika, üst kısım biraz çıtır olmuş ancak lezzet mükemmel |
30-07-2013, 10:01 | #141 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 34
|
Alıntı:
|
|
03-08-2013, 11:46 | #142 |
Ağaç Dostu
|
Karışık Patates Böreği
Neden karışık? Güler hanımın tarifi ile Malina hanımın tarifi birleşti. Onun için karışık. Güler hanımın tarifindeki gibi içi hazırladıktan sonra fırında yapmayı düşündüğüm için içine bir kaşık yağ karıştırdım. Daha sonra yufkayı alarak sigara böreği saracak gibi üçgen şekilde kestim. Bir yufka sekiz parça oldu. Bu parçalara 1-1,5 yemek kaşığı içi iyice yaydım. Daha sonra iki yandan katladım. Sonra uzun tarafını ikiye ve tekrar ikiye katladım. |
09-08-2013, 08:54 | #145 |
Ağaç Dostu
|
Tadı da görüntüsü gibi. Ayrıca ilk börekleri fırınlık yaptıktan sonra kalan içide sizin ilk tarifinizdeki gibi bardak kesmesi yaptım. Bir parti fırında pişirdikten sonra dondurucuya koymuştum. Daha sonra fırınlık olarak yaptıklarımı yağda kızarttım. Öyle de güzel oldu. |
09-08-2013, 18:29 | #148 |
Moderatör
|
Sevgili jezebel, ellerine sağlık çok güzel olmuşlar, ancak mini bir hatırlatmada fayda var. Kızgın yağdan kevgir kepçe ile aldığın börekleri önce kâğıt havlu üzerine çıkartırsan yağın fazlası kağıt tarafından emildiği için daha güzel oluyor. |
09-08-2013, 21:13 | #149 |
Ağaç Dostu
|
İşin aslı bu mutfak benim olmadığı için koşullara göre hareket ettiğim. Hazırladığım böreklerin bir kısmını dondurucuda bekletiyorum. Onları kızartırken bu uyarınızı dikkate alacağım. Yine de herkes böreği çok güzel ve hafif buldu |
11-09-2013, 16:46 | #150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
|
Tarif icin tesekkurler. 6 yufkadan yaptim. daire ve kalan hamurlarla ugrasmamak icin pizza kesiciyle ucgen ve kareler kestim. Firesiz oldu. Cok da guzel kabardi.Bir dahaki sefere peynir miktarini 2 kata cikarip deneyecegim. |
|
|