agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni127Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-06-2011, 09:14   #91
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Ee..Cumhur ağbinin papates böreğini görmek(belki de yemek) kısmet olur inşallah.
Birazdan bir tabağa servis edip, bir ayranla sunacak mı?

ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2011, 22:44   #92
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Lilium,
Cidden çok şahane olmuştu. Bayıldım.

Merhaba ligustrum,
Hiç aklıma gelmedi, fotoğraf makinesi yok fakat kamera ile çekilebilirdi.
Fakat yemekten fırsat mı kaldı.

Dolaptaki çikolataların tamamını yiyen çocuğa babası sormuş.
''Hepsini yemişsin. Kardeşin hiç mi aklına gelmedi?''
''Gelmez olur mu baba, görecek mi, görmeyecek mi diye hep onu düşündüm.''
misali oldu. Bir dahaki sefere söz.

mrduran beğendi.
Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2011, 00:38   #93
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Lilium, ligustrum,
Şu an sahanda yumurta zamanı. Yanında da kuru soğan. Yetiştiniz yetiştiniz. Sizin için de yiyorum.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2011, 14:57   #94
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Cumhur Bey, sizin böreklerin kabarıklığı nasıldı?

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2011, 23:47   #95
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Gayet güzeldi. Enfes olmuştu. Ben ne börek yaparmışım dedim kendi kendime.
Ekmek tatlım da harikadır. Bildireyim.

mrduran beğendi.
Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2011, 23:53   #96
Ağaç Dostu
 
Ayşe Yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
İnanamıyorum kendime. Dünde vardı bu başlık ve ben PATATES BÖCEĞİ olarak okumuşum. Gece beynim bulanıktı herhalde. Şimdide aynı okuyunca ne ki bu böcek dedim baktım ki ne göreyim. ( Ben böyle böceği yerimmmmm) ))

mrduran beğendi.
Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2011, 00:50   #97
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba Mesajı Göster
Gayet güzeldi. Enfes olmuştu. Ben ne börek yaparmışım dedim kendi kendime.
Ekmek tatlım da harikadır. Bildireyim.
Ekmek tatlıyı da duyduk..Eee artık ne diyelim de...

ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2011, 00:56   #98
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Ekmek tatlısını br saatte hazır ederim. Hiç üşenmem. Ekmek kadayıfı deriz. Tadı Antalyanın Arap kadayıfı ile aynıdır. Fakay buğün yapmaya gerek kalmadı. Edirneden gelirken Sevgili Sütlü Nuriyemi aldım. Güler ablanın kulağı çınlasın. O alıştırdı beni Sütlü Nuriyeye.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2011, 01:20   #99
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Sütlü nuriyen afiyet olsun. Edirne'nin badem ezmesini de alsaydınız. Bütün tatlı-ezme-lokumlara karşı "tek geçerim" tabirinin tam yeri.
Gerçi konumuz patates böreği idi. Biraz cıvıttık.
Eskiden köyde çocukluğumda patateslerin yumruları tam büyümeden, küçük, küçük piliç yumurtası kadarken; bir kaç ocağı hasat edilip, körpe patateslerden kaymaklı yemeği yapılırdı, erken yaz günlerinde..
O körpe patatesin kaymaklı lezzetini de tek geçerim.

mrduran beğendi.
ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2011, 21:54   #100
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Bir dahaki seferde alırım artık. Kaymaklı yemeğinde kaymak da kullanılıyor mu?

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2011, 08:56   #101
Yeni Üye
 
mrsder's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-06-2011
Şehir: Edmonton
Mesajlar: 2
Kanada dan selamlar

Butun arkadaslara merhaba,
Ben Kanada dan yaziyorum. Agac ile ilgili birtakim bilgiler ararken bu net. i gordum, uye oldum ve bakarken bu tarifler kismina girdim ve patates boregi tarifinde kaldim. Evde yufka acan arkadas gibi ben de mi denesem ne yapsam? Yurt disindan uye olanlara engelleme konulsa da bu tarifleri goremeseler Cok guzel gorunuyorlar. Guler hanimin ellerine saglik.

Sibel

tiya ve mrduran beğendi.
mrsder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2011, 14:07   #102
Ağaç Dostu
 
yağ-mur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 445
Galeri: 14
ben de denedim güzel oldu beğendiler bir dahaki sefere biraz baharat kullanacağım patates tadı baskın gelsin

yağ-mur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2011, 21:14   #103
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,419
Galeri: 5
Patatesleri sütle yumuşatmanız gerekir, boza kıvamından da daha ince olmalı.
Yufkalara sürerken de mutlaka çok ince tabaka halinde sürün yoksa pişerken kabarmaz. Patates tadı baskın gelsin demişsiniz. Ağır olursa nasıl kabaracak?
(Ben Güler, Ferda'nın bilgisayarından bağlandım)

mrduran ve Fatma Kochan beğendi.
Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2011, 23:58   #104
Ağaç Dostu
 
yağ-mur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 445
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen Mesajı Göster
Patatesleri sütle yumuşatmanız gerekir, boza kıvamından da daha ince olmalı.
Yufkalara sürerken de mutlaka çok ince tabaka halinde sürün yoksa pişerken kabarmaz. Patates tadı baskın gelsin demişsiniz. Ağır olursa nasıl kabaracak?
(Ben Güler, Ferda'nın bilgisayarından bağlandım)
dediğiniz gibi yaptım boza kıvamında,karabiber **** başka birşeyler ekleyerek deneyeyim,ağır olacağını zannetmem sonuçta deneme yanılma olur

yağ-mur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2011, 14:08   #105
Ağaç Dostu
 
sibel774's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2010
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 201
Galeri: 1
Geçtiğimiz hafta sonu Sapanca toplantısın da, kalıcağımız otele geldiğimizde Güler abla arabasından büyükçe bir soğutucu çıkardı.İçinde neler neler vardı . Soğutucunun içinde patates böreğide varmış. Patetes böreği diyince, içine patetes koyulan gül böreği gibi birşeydir diye düşündüm. Ertesi gün tturut'ların evine gittiğimizde Güler abla mutfağa gitti. Yaklaşık yarım saat sonra elinde bir tabakla geldi. Hepimiz böreği görünce şaşırdık. Herkez tarifini istedi o da sitede olduğunu söyledi. Ellerine sağlık Güler abla çok güzeldi. E.n yakın zamanda deniyeceğim

işte Güler abla ve meşhur patates böreği

Eklenen Resimler
  
sibel774 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2011, 20:58   #106
Ağaç Dostu
 
loveflower's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 699
Haftasonu ilk işim patates böreğini yapmak olacak. Harika görünüyor, ellerinize sağlık Güler hanım

loveflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2011, 21:04   #107
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Afiyet olsun, ama yufka üzerine malzemeleri sürerken çok ince bir tabaka olmasına dikkat edin.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2011, 21:10   #108
Ağaç Dostu
 
loveflower's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 699
Baştan sona okudum konu başlığını, bir şey atlamamak için.Tarifinizi ve söylediklerinizi aynen uygulayacağım Güler hanım.
Sizinki kadar olmasa da umarım güzel olur.
Teşekkür ederim

loveflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2011, 22:05   #109
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Valla öyle güzel görünüyor ki yarın mutlaka denemeli. Güler hanıma da gerçekten teşekkürler, ince ince tüyoları bile yazmış. Ellerinize, emeğinize sağlık.
(Bize 6 değil 16 yufka anca yeter, çocuklar bayılıyor bu tür şeylere )

Bir de patlamadan sigara böreği nasıl kızartılır bunun tüyosunu veren olsa Yağlı peynir, yağsız peynir, gevşek sarma, sıkı sarma, dondurup çıkardıktan sonra hemen kızartma, tazeyken kızartma.... Denemediğim yöntem kalmadı, niye patlar ki bunlar

mrduran beğendi.
gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2011, 23:20   #110
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Ben de bundan hep şikayet ederdim, sonra kendimce bir yol buldum ama eminim ki daha doğrusunu bilen arkadaşlar vardır.

Ben yağlı peyniri sigara böreğinde kullanmıyorum. Peyniri ufaladıktan veya rendeledikten sonra içine maydanoz ve bir adet yumurta kırıp, karıştırıyorum.
Börekleri de ne çok sıkı ne de gevşek sarıyorum, normal bir sarma oluyor.
Dikkat ettiğim husus sıvı yağın iyice kızgın olması.
Böreği içine atar atmaz hemen bir yanı kızarıyor ya, ben de hemen çeviriyorum, yani sık sık çevire çevire kızartıyorum. Zaten ilk attığınız o an kızarıyor daha sonra attıklarınız hemen kızarmıyor. Hepsini çevire çevire altın sarısı gibi kızartın. Baktınız ki ateş çok geliyor ara sıra kısmayı deneyin.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2011, 01:02   #111
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Eh burdan bence mühim bir tüyo daha aldım Güler hanım. Ben yumurta kırmıyordum iç malzemeye. Şimdi düşününce yumurta malzemeyi de tutar tabi ki. Lorla bile denemiştim ben yine patlamıştı. Bundan sonraki denememde mutlaka önerilerinizi dikkate alacağım, teşekkür ediyorum yine

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2011, 13:54   #112
Ağaç Dostu
 
Günüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
Sevgili Güler Hanım, gelirken yufka aldım. Patates haşlanıyor. İftara hazırlayacağım. Oğlum da heyecanla iftar saatini bekliyor. Ellerinize sağlık.

Ispanaklı krep tarifinizi de paylaşır mısınız? Onu bekliyorum sabırsızlıkla.

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2011, 14:15   #113
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili Günüm umarım beğenirsiniz. Ben de dün Gönen'e gittiğimde yufka aldım. Yarın hazırlayıp derin dondurucuya koyacağım. Bayram için torunlarım geliyor, onlar da bayılıyorlar patates böreğine. Hele ufak olan böreğin üstüne biraz vişne reçeli koyup kıvırıyor ve bir lokmada ağzına atıyor. Şaka maka o bile 7-8 tane yiyor.

Ispanaklı krep tarifini evvelce vermiştim.

Ispanaklı Krep

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2011, 17:32   #114
Ağaç Dostu
 
Günüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
Güler öğretmenim olmuş mu?
Sizi sevgiyle andık. Sağlığınıza duacı olduk. Yerken de sevgili Cumhur Tonba'ya yerden göğe hak verdik.

Eklenen Resimler
 
Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2011, 17:33   #115
Ağaç Dostu
 
Günüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
Krep tarifi için çok teşekkür ederim.

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2011, 18:11   #116
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Olmaz mı, nefis görünüyor. Oğlunuz beğendi mi?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2011, 18:15   #117
Ağaç Dostu
 
Günüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
Bayıldı Güler Hanım. Söylemeye utanıyorum. İftarı yaptık ben 10 dakikalığına içeri gittim. Döndüğümde tabakta iki tane kalmıştı. Anne dedi reçelle nefis oluyormuş. Göz ucuyla bana bakıyor. Çaktırmadım. Onları da aldı. Ben sadece iki tane yedim ama evlat yedi ya. Ben doydum.

mrduran ve Fatma Kochan beğendi.
Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2011, 21:39   #118
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Afiyet olsun.
Yaptıklarınızı bir tepsiye dizerek (tek tek) dondurun. Donmuşları da bir poşete koyarak yine donduruca tutabilirsiniz. İhtiyaç olduğunda buzlu buzlu kızgın yağa atıp pişirebilirsiniz. El altında hazır olması da güzel oluyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2011, 22:19   #119
Ağaç Dostu
 
Günüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
Yarına yine yapacağım. Birazını da sizin anlattığınız gibi dondurmayı düşünüyorum. Güler Hanım, bu lezzet için tekrar teşekkür ederim.

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2011, 10:30   #120
Ağaç Dostu
 
smiy's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2008
Şehir: Mersin
Mesajlar: 307
Güler Abla'nın şekerli biber turşusundan sonra, bu haftasonu da patates böreğini deneyelim dedim.Ne deneme ama! Yiğenlerde bizdeydi kahvaltı sofrasına konulmasıyla bitmesi bir oldu.Kimi reçelli, kimi peynirli, kimi de sade çok güzel oluyor diyerek yediler.
Artan parçaları da cips gibi olmuş diye diye kapıştılar.
Güler Ablacım bu güzel lezzeti bizlere tattırdığın için teşekkürler.
Name:  SDC13041.jpg
Views: 2795
Size:  25.7 KB
Name:  SDC13032.jpg
Views: 893
Size:  33.9 KB

smiy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024