16-06-2011, 09:14 | #91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Ee..Cumhur ağbinin papates böreğini görmek(belki de yemek) kısmet olur inşallah. Birazdan bir tabağa servis edip, bir ayranla sunacak mı? |
16-06-2011, 22:44 | #92 |
Ağaç Dostu
|
Lilium, Cidden çok şahane olmuştu. Bayıldım. Merhaba ligustrum, Hiç aklıma gelmedi, fotoğraf makinesi yok fakat kamera ile çekilebilirdi. Fakat yemekten fırsat mı kaldı. Dolaptaki çikolataların tamamını yiyen çocuğa babası sormuş. ''Hepsini yemişsin. Kardeşin hiç mi aklına gelmedi?'' ''Gelmez olur mu baba, görecek mi, görmeyecek mi diye hep onu düşündüm.'' misali oldu. Bir dahaki sefere söz. |
17-06-2011, 23:53 | #96 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
|
İnanamıyorum kendime. Dünde vardı bu başlık ve ben PATATES BÖCEĞİ olarak okumuşum. Gece beynim bulanıktı herhalde. Şimdide aynı okuyunca ne ki bu böcek dedim baktım ki ne göreyim. ( Ben böyle böceği yerimmmmm) )) |
18-06-2011, 00:50 | #97 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Ekmek tatlıyı da duyduk..Eee artık ne diyelim de... |
18-06-2011, 00:56 | #98 |
Ağaç Dostu
|
Ekmek tatlısını br saatte hazır ederim. Hiç üşenmem. Ekmek kadayıfı deriz. Tadı Antalyanın Arap kadayıfı ile aynıdır. Fakay buğün yapmaya gerek kalmadı. Edirneden gelirken Sevgili Sütlü Nuriyemi aldım. Güler ablanın kulağı çınlasın. O alıştırdı beni Sütlü Nuriyeye. |
18-06-2011, 01:20 | #99 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Sütlü nuriyen afiyet olsun. Edirne'nin badem ezmesini de alsaydınız. Bütün tatlı-ezme-lokumlara karşı "tek geçerim" tabirinin tam yeri. Gerçi konumuz patates böreği idi. Biraz cıvıttık. Eskiden köyde çocukluğumda patateslerin yumruları tam büyümeden, küçük, küçük piliç yumurtası kadarken; bir kaç ocağı hasat edilip, körpe patateslerden kaymaklı yemeği yapılırdı, erken yaz günlerinde.. O körpe patatesin kaymaklı lezzetini de tek geçerim. |
26-06-2011, 08:56 | #101 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-06-2011
Şehir: Edmonton
Mesajlar: 2
|
Kanada dan selamlar
Butun arkadaslara merhaba, Ben Kanada dan yaziyorum. Agac ile ilgili birtakim bilgiler ararken bu net. i gordum, uye oldum ve bakarken bu tarifler kismina girdim ve patates boregi tarifinde kaldim. Evde yufka acan arkadas gibi ben de mi denesem ne yapsam? Yurt disindan uye olanlara engelleme konulsa da bu tarifleri goremeseler Cok guzel gorunuyorlar. Guler hanimin ellerine saglik. Sibel |
26-06-2011, 21:14 | #103 |
Ağaç Dostu
|
Patatesleri sütle yumuşatmanız gerekir, boza kıvamından da daha ince olmalı. Yufkalara sürerken de mutlaka çok ince tabaka halinde sürün yoksa pişerken kabarmaz. Patates tadı baskın gelsin demişsiniz. Ağır olursa nasıl kabaracak? (Ben Güler, Ferda'nın bilgisayarından bağlandım) |
26-06-2011, 23:58 | #104 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
05-07-2011, 14:08 | #105 |
Ağaç Dostu
|
Geçtiğimiz hafta sonu Sapanca toplantısın da, kalıcağımız otele geldiğimizde Güler abla arabasından büyükçe bir soğutucu çıkardı.İçinde neler neler vardı . Soğutucunun içinde patates böreğide varmış. Patetes böreği diyince, içine patetes koyulan gül böreği gibi birşeydir diye düşündüm. Ertesi gün tturut'ların evine gittiğimizde Güler abla mutfağa gitti. Yaklaşık yarım saat sonra elinde bir tabakla geldi. Hepimiz böreği görünce şaşırdık. Herkez tarifini istedi o da sitede olduğunu söyledi. Ellerine sağlık Güler abla çok güzeldi. E.n yakın zamanda deniyeceğim işte Güler abla ve meşhur patates böreği |
23-08-2011, 20:58 | #106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 699
|
Haftasonu ilk işim patates böreğini yapmak olacak. Harika görünüyor, ellerinize sağlık Güler hanım |
23-08-2011, 21:10 | #108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 699
|
Baştan sona okudum konu başlığını, bir şey atlamamak için.Tarifinizi ve söylediklerinizi aynen uygulayacağım Güler hanım. Sizinki kadar olmasa da umarım güzel olur. Teşekkür ederim |
23-08-2011, 22:05 | #109 |
Ağaç Dostu
|
Valla öyle güzel görünüyor ki yarın mutlaka denemeli. Güler hanıma da gerçekten teşekkürler, ince ince tüyoları bile yazmış. Ellerinize, emeğinize sağlık. (Bize 6 değil 16 yufka anca yeter, çocuklar bayılıyor bu tür şeylere ) Bir de patlamadan sigara böreği nasıl kızartılır bunun tüyosunu veren olsa Yağlı peynir, yağsız peynir, gevşek sarma, sıkı sarma, dondurup çıkardıktan sonra hemen kızartma, tazeyken kızartma.... Denemediğim yöntem kalmadı, niye patlar ki bunlar |
23-08-2011, 23:20 | #110 |
Moderatör
|
Ben de bundan hep şikayet ederdim, sonra kendimce bir yol buldum ama eminim ki daha doğrusunu bilen arkadaşlar vardır. Ben yağlı peyniri sigara böreğinde kullanmıyorum. Peyniri ufaladıktan veya rendeledikten sonra içine maydanoz ve bir adet yumurta kırıp, karıştırıyorum. Börekleri de ne çok sıkı ne de gevşek sarıyorum, normal bir sarma oluyor. Dikkat ettiğim husus sıvı yağın iyice kızgın olması. Böreği içine atar atmaz hemen bir yanı kızarıyor ya, ben de hemen çeviriyorum, yani sık sık çevire çevire kızartıyorum. Zaten ilk attığınız o an kızarıyor daha sonra attıklarınız hemen kızarmıyor. Hepsini çevire çevire altın sarısı gibi kızartın. Baktınız ki ateş çok geliyor ara sıra kısmayı deneyin. |
24-08-2011, 01:02 | #111 |
Ağaç Dostu
|
Eh burdan bence mühim bir tüyo daha aldım Güler hanım. Ben yumurta kırmıyordum iç malzemeye. Şimdi düşününce yumurta malzemeyi de tutar tabi ki. Lorla bile denemiştim ben yine patlamıştı. Bundan sonraki denememde mutlaka önerilerinizi dikkate alacağım, teşekkür ediyorum yine |
24-08-2011, 13:54 | #112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
|
Sevgili Güler Hanım, gelirken yufka aldım. Patates haşlanıyor. İftara hazırlayacağım. Oğlum da heyecanla iftar saatini bekliyor. Ellerinize sağlık. Ispanaklı krep tarifinizi de paylaşır mısınız? Onu bekliyorum sabırsızlıkla. |
24-08-2011, 14:15 | #113 |
Moderatör
|
Sevgili Günüm umarım beğenirsiniz. Ben de dün Gönen'e gittiğimde yufka aldım. Yarın hazırlayıp derin dondurucuya koyacağım. Bayram için torunlarım geliyor, onlar da bayılıyorlar patates böreğine. Hele ufak olan böreğin üstüne biraz vişne reçeli koyup kıvırıyor ve bir lokmada ağzına atıyor. Şaka maka o bile 7-8 tane yiyor. Ispanaklı krep tarifini evvelce vermiştim. Ispanaklı Krep |
25-08-2011, 17:32 | #114 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
|
Güler öğretmenim olmuş mu? Sizi sevgiyle andık. Sağlığınıza duacı olduk. Yerken de sevgili Cumhur Tonba'ya yerden göğe hak verdik. |
25-08-2011, 17:33 | #115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
|
Krep tarifi için çok teşekkür ederim. |
25-08-2011, 18:15 | #117 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
|
Bayıldı Güler Hanım. Söylemeye utanıyorum. İftarı yaptık ben 10 dakikalığına içeri gittim. Döndüğümde tabakta iki tane kalmıştı. Anne dedi reçelle nefis oluyormuş. Göz ucuyla bana bakıyor. Çaktırmadım. Onları da aldı. Ben sadece iki tane yedim ama evlat yedi ya. Ben doydum. |
25-08-2011, 21:39 | #118 |
Moderatör
|
Afiyet olsun. Yaptıklarınızı bir tepsiye dizerek (tek tek) dondurun. Donmuşları da bir poşete koyarak yine donduruca tutabilirsiniz. İhtiyaç olduğunda buzlu buzlu kızgın yağa atıp pişirebilirsiniz. El altında hazır olması da güzel oluyor. |
25-08-2011, 22:19 | #119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
|
Yarına yine yapacağım. Birazını da sizin anlattığınız gibi dondurmayı düşünüyorum. Güler Hanım, bu lezzet için tekrar teşekkür ederim. |
15-10-2011, 10:30 | #120 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2008
Şehir: Mersin
Mesajlar: 307
|
Güler Abla'nın şekerli biber turşusundan sonra, bu haftasonu da patates böreğini deneyelim dedim.Ne deneme ama! Yiğenlerde bizdeydi kahvaltı sofrasına konulmasıyla bitmesi bir oldu.Kimi reçelli, kimi peynirli, kimi de sade çok güzel oluyor diyerek yediler. Artan parçaları da cips gibi olmuş diye diye kapıştılar. Güler Ablacım bu güzel lezzeti bizlere tattırdığın için teşekkürler. |
|
|