agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni127Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-06-2009, 00:53   #31
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Güler abla o kadar güzel anlatmışsın ki, yememiş olsam bu tarifi buradan alıp hanımı bu saat te kaldırıp bu böreği yaptırırdım, inan ki yediğim halde yine canım çekti. Eline koluna sağlık çok ta güzel yapıyorsunuz, çok çok teşekkür ederim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 01:10   #32
Yeni Üye
 
habitad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-03-2009
Şehir: konya
Mesajlar: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Canım, afiyet olsun.
Güler hanım merhabalar.Öncelikle sizi takdir ettiğimi bilmenizi isterim.Erkek olmama rağmen mutfak işleri ile yakından ilğiliyim.Sizin emek vererek resimleyip tek tek açıklama yaparak anlatmanız çok hoşuma gitti.Şimdiler de her şey o kadar alealde yapılıyorki sizin tarifinizden bu işi isteyerek ve zevk alarak yaptığınız anlaşılıyor.Ve bunu bizlerle paşlamanız ayrıca bir incelik.Emeğinizden dolayı sizi tekrar tebrik ederim.Her şey gönlünüzce olsun.Saygılar...

habitad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 01:14   #33
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Teşekkür ederim habitad.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 11:18   #34
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Güler Hanım patates böreğinizi denedim. Bir kısmını da buzluğa attım. Bu güzel tarif için çok teşekkür ederim. Yağda kızartmama rağmen çok hafif oldu.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 13:50   #35
Ağaç Dostu
 
talar_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 142
Sevgili Güler dün buzluktan çıkardığım buzlu böreklerimi kızgın yağda 2 dakikada kızarttım. Dediğiniz gibi parçalanma veya patlama olmadı. Çok da lezzetliydiler.
Tekrar teşekkürler. Farklı tariflerinizi bekliyoruz...

talar_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 13:36   #36
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
Sevgili Güler bu güzel lezzeti bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim.
Çok lezzetli ve çok hafif bir börek oldu.(Bence siğara böreğinden daha hafif )

radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 18:00   #37
Ağaçsever
 
rrumeysaa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 83
Merhaba Güler Hanım; bir teşekkürler de size benden
Bugün misafir ağırladım ve tarifinizi dün yaptım, dolapta bugüne kadar beklettim, misafirlerim gelincede kızarttım. Böreği öyle sevdiler, öyle beğendiler ki anlatamam hatta hepsini yediler, birde tarif istediler.

Tarifinizle mutfağıma bir yenilik ve misafirlerimi memnun ettiniz, Teşekkür ederim.
Elleriniz dert görmesin Selametle...

rrumeysaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 18:27   #38
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Hanımlara tarif vermek biraz zor gibi Anneme anlatmak istedim yapsın diye daha söze patetesle başlar başlamaz "Biliyorum onu" ( Bilse yaşım 27 oldu yerdim şimdiye neyse ) anlattım ,gelip gidip soruyor yapıcak en kısa zamanda teşekkürler tarif için.

mrduran ve Fatma Kochan beğendi.
Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 20:10   #39
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Benim annemin de ilk tepkisi biliyorum onu olmuştu.

mrduran beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 23:28   #40
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus Mesajı Göster
Hanımlara tarif vermek biraz zor gibi Anneme anlatmak istedim yapsın diye daha söze patetesle başlar başlamaz "Biliyorum onu" ( Bilse yaşım 27 oldu yerdim şimdiye neyse )
Bu kadar olur Dün aynısını ben de yaşadım. İşin garibi aynı cümleyi anneme söyledim. (Yaş farkıyla tabii, çaktırma ) "Bu yaşıma kadar hiç pişirdiğini görmedim vallahi, biliyorduysan pişirseydin" dedim. Hafif suratı iniyordu ki, hemen gönlünü aldım tabii

Demek herkesin annesi aynı. Biliyorlar ama çaktırmıyorlar

mrduran ve Fatma Kochan beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2009, 00:07   #41
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Evet tarifinizi ben de deneyeceğim Güler. çok güzel, iştah açıcı görünüyorlar. Lakin ben mi atladım acaba. Bardakla kesip çıkardıktan sonra geride kalan hamurları n'apıyoruz?

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2009, 00:13   #42
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Bende hazır yufka yoktu, elde açtım hamuru,biraz dinlendirip, dolaptan çıkardığımda ; aralıklı koymama, katlar arasına folyo koymama rağmen hepsi birbirine geçmişti.

Benim gibi yapmayı tasarlayanlara küpe olsun.

mrduran beğendi.
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2009, 00:21   #43
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Müjgan Hanım, onları da kızartıyorum ben, ötekilerden daha çok rağbet görüyor diyebilirim, çıtır oldukları için.

Berduray, ilk denememde ben de keserken çok zorlanmıştım, içini fazla koymuşum, bardakla keserken her yerden iç fışkırıyordu. Bu sefer de bildiğim halde aynı hatayı yine yaptım, içi artmasın diye bol bol sürdüm, yine ordan burdan taştı. Bir dahakine az iç hazırlayıp, az süreceğim.

Özellikle minikleri olanlar muhakkak denesinler, çocukların çok sevdiği bir lezzet.

mrduran beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2009, 00:27   #44
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Deneye yanıla bulacağız doğruyu...

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2009, 00:36   #45
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Müjgan Hanım, onları da kızartıyorum ben, ötekilerden daha çok rağbet görüyor diyebilirim, çıtır oldukları için.


Özellikle minikleri olanlar muhakkak denesinler, çocukların çok sevdiği bir lezzet.
Teşekkürler Limon. Benim evdeki "minik"lerin buna bayılacağına hiç şüphem yok.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2009, 01:08   #46
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Arkadaşlar, iç malzemesini çok az, incecik süreceksiniz, zaten boza kıvamında akıcı bir malzeme.

Arttı mı? İkinci partiyi yapın. Ben öyle yapıyorum. Üç yufkadan yaptığım, çarçabuk bitiyor.
Altı yufka alıyorum. Bu sefer malzeme çok olmasın diye yumurta ve patates sayısını birer tane eksiltiyorum. Yani 6 yufaka, 5 patates, 5 yumurta.

Bu böreği, yapıp dolaba koyduğumda her sabah kızartıyordum. Hem eşimin, hem oğlum ve gelinimin, hem de torunların çok hoşuna gidiyor.
Eğer, onlar bizde değillerse, sadece Oğuz için kutuya koyduklarımı dolapta tutuyor ve ona pişiriyorum. Diğerlerini bir tepsiye üst üste sıralayıp (aralarına yağlı kâğıt koyarak) derin dondurucuda iyice dondurduktan sonra, hepsini piknik poşetlerine dolduruyorum.

Daha sonra ne kadar lâzım olursa o kadarını çıkartıp, kızartıyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2009, 08:10   #47
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Güler Hanım elimize emeklerinize sağlık. Patates böreğini çok severiz ailece. Sizin patates böreğiniz gibi hiç yememiştim.Hem çok kolay, pratik hem de çok lezzetli olmalı. Kolay hazırlanan pratik tarif olması benim gibi tüm gün çalışan ve zamansızlıktan yakınanlar için çok güzel

İzninizle bir iki sorum olacak size. Çocuklar yaz mevsiminde yumurtanın ağır koktuğunu söyleyerek yumurta ve yumurtalı şeyleri yemek istemiyorlar. Tarifinizde yumurta kokusu baskın mı? Eğer öyleyse harcın içine baharat katıp daha farklı kokular elde edebilir miyiz? Hiç denediniz mi? :Sevgiler, selamlar

mrduran beğendi.
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2009, 23:07   #48
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Hayır, hiç yumurta kokusu yok, patates püresi içinde hiç hissetmiyorsunuz.
Baharatı denemeyin.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 12:29   #49
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Bu sabah kahvaltıda küçük torun patates böreği istedi.
Buzlukta, donmuş olanlardan çıkartıp, kızarttım.
Arkadaşlardan biri sormuştu; buzlu buzlu nasıl kızartılır diye. Kızgın yağda çok da güzel kızartılıyor.

Donmuş patates börekleri.

Name:  P6241353 (600 x 450).jpg
Views: 3369
Size:  60.8 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 12:32   #50
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Kızgın yağda kızarıyorlar.

Name:  P6241355 (600 x 450).jpg
Views: 2043
Size:  59.1 KB

Name:  P6241356 (600 x 450).jpg
Views: 1988
Size:  59.9 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 12:33   #51
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Buyrun....

Name:  P6241357 (600 x 450).jpg
Views: 2034
Size:  49.6 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 12:36   #52
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Ben, yanında Bergamut reçeli ile daha çok seviyorum.
Şöööyylee ortasına biraz koyup, ikiye kıvırıp yemek çok hoşuma gidiyor.


Name:  P6241358 (600 x 450).jpg
Views: 2041
Size:  50.4 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 12:38   #53
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Arzunuza kalmış, isterseniz vişne reçeli de koyabilirsiniz....


Name:  P6241360 (600 x 450).jpg
Views: 1803
Size:  46.9 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 15:03   #54
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 393
Güler abla o kadar güzel görünüyorlarki yanımda olsa bir tabak yerim
bende aldım tarifini cumartesi yapıp pazar kahvaltı süprizi yapıcam
ellerinize sağlık.

aliş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 17:05   #55
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Üşenmeden aşama aşama fotoğraflamışsınız
Elinize sağlık.
Denemek şart

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 17:15   #56
Ağaç Dostu
 
siboş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 116
Çok hoş görünüyorlar ellerinnize sağlık.Evet ben de deneyeceğim.

siboş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 17:34   #57
Ağaç Dostu
 
begonvil 14's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 239
Sevgili Güler Hanım
Patates böreğiniz çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Ben de fırsat bulup yapamadım henüz. Acaba kandilde yapıp dağıtsam makbule geçer mi? Bu akşam yapıp buzluğa dinlenmeye alıp, yarın akşam kızartıp, komşulara dağıtsam olur mu?
Tarif için çok teşekkürler

begonvil 14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 17:40   #58
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili gilan, böyle abur cubur şeyleri yapmaktan hiç üşenmem. Acaba abur cuburu kendim de çok seviyorum ondan mı dersin?

Büyük torun da bana çekmiş. Tam abur cuburcu.
Bize geldiğinde bana "babaanne, sana gelmeyi çok seviyorum, evin her tarafında abur cubur var, ne güzel" diyor.
Onun da eli çok yatkın, beraberce çok güzel hem de zor pastalar yaparız hep.

mrduran ve Zülfinaz beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 17:45   #59
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
begonvil 14,
Sanırım, lokmaya benzettiniz. Kandilde börek dağıtılır mı orasını pek bilmem. Benim bildiğim, helva veya lokma gibi şeyler dağıtılır.
Ama siz bu gece yapacaksanız, buzluğa koymaya hiç gerek yok. Buz dolabının iç rafında en az üç gün tutabilirsiniz.
Böylesi daha güzel oluyor, donmadan taze taze kızartın.

mrduran beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 17:50   #60
Ağaç Dostu
 
begonvil 14's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 239
Evet lokmaya benzettim biraz görüntüsünü. Altın sarırı rengi var) O zaman kendimize yapayım bu akşam. Sizin resimlere bakıp yutkunmaktan fena oldum )

begonvil 14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024