18-06-2009, 00:53 | #31 |
Ağaç Dostu
|
Güler abla o kadar güzel anlatmışsın ki, yememiş olsam bu tarifi buradan alıp hanımı bu saat te kaldırıp bu böreği yaptırırdım, inan ki yediğim halde yine canım çekti. Eline koluna sağlık çok ta güzel yapıyorsunuz, çok çok teşekkür ederim. |
18-06-2009, 01:10 | #32 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2009
Şehir: konya
Mesajlar: 18
|
Güler hanım merhabalar.Öncelikle sizi takdir ettiğimi bilmenizi isterim.Erkek olmama rağmen mutfak işleri ile yakından ilğiliyim.Sizin emek vererek resimleyip tek tek açıklama yaparak anlatmanız çok hoşuma gitti.Şimdiler de her şey o kadar alealde yapılıyorki sizin tarifinizden bu işi isteyerek ve zevk alarak yaptığınız anlaşılıyor.Ve bunu bizlerle paşlamanız ayrıca bir incelik.Emeğinizden dolayı sizi tekrar tebrik ederim.Her şey gönlünüzce olsun.Saygılar... |
19-06-2009, 13:50 | #35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 142
|
Sevgili Güler dün buzluktan çıkardığım buzlu böreklerimi kızgın yağda 2 dakikada kızarttım. Dediğiniz gibi parçalanma veya patlama olmadı. Çok da lezzetliydiler. Tekrar teşekkürler. Farklı tariflerinizi bekliyoruz... |
22-06-2009, 18:00 | #37 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-05-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 83
|
Merhaba Güler Hanım; bir teşekkürler de size benden Bugün misafir ağırladım ve tarifinizi dün yaptım, dolapta bugüne kadar beklettim, misafirlerim gelincede kızarttım. Böreği öyle sevdiler, öyle beğendiler ki anlatamam hatta hepsini yediler, birde tarif istediler. Tarifinizle mutfağıma bir yenilik ve misafirlerimi memnun ettiniz, Teşekkür ederim. Elleriniz dert görmesin Selametle... |
22-06-2009, 18:27 | #38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
|
Hanımlara tarif vermek biraz zor gibi Anneme anlatmak istedim yapsın diye daha söze patetesle başlar başlamaz "Biliyorum onu" ( Bilse yaşım 27 oldu yerdim şimdiye neyse ) anlattım ,gelip gidip soruyor yapıcak en kısa zamanda teşekkürler tarif için. |
22-06-2009, 23:28 | #40 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Demek herkesin annesi aynı. Biliyorlar ama çaktırmıyorlar |
|
23-06-2009, 00:13 | #42 |
Ağaç Dostu
|
Bende hazır yufka yoktu, elde açtım hamuru,biraz dinlendirip, dolaptan çıkardığımda ; aralıklı koymama, katlar arasına folyo koymama rağmen hepsi birbirine geçmişti. Benim gibi yapmayı tasarlayanlara küpe olsun. |
23-06-2009, 00:21 | #43 |
Ağaç Dostu
|
Müjgan Hanım, onları da kızartıyorum ben, ötekilerden daha çok rağbet görüyor diyebilirim, çıtır oldukları için. Berduray, ilk denememde ben de keserken çok zorlanmıştım, içini fazla koymuşum, bardakla keserken her yerden iç fışkırıyordu. Bu sefer de bildiğim halde aynı hatayı yine yaptım, içi artmasın diye bol bol sürdüm, yine ordan burdan taştı. Bir dahakine az iç hazırlayıp, az süreceğim. Özellikle minikleri olanlar muhakkak denesinler, çocukların çok sevdiği bir lezzet. |
23-06-2009, 00:36 | #45 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Limon. Benim evdeki "minik"lerin buna bayılacağına hiç şüphem yok. |
23-06-2009, 01:08 | #46 |
Moderatör
|
Arkadaşlar, iç malzemesini çok az, incecik süreceksiniz, zaten boza kıvamında akıcı bir malzeme. Arttı mı? İkinci partiyi yapın. Ben öyle yapıyorum. Üç yufkadan yaptığım, çarçabuk bitiyor. Altı yufka alıyorum. Bu sefer malzeme çok olmasın diye yumurta ve patates sayısını birer tane eksiltiyorum. Yani 6 yufaka, 5 patates, 5 yumurta. Bu böreği, yapıp dolaba koyduğumda her sabah kızartıyordum. Hem eşimin, hem oğlum ve gelinimin, hem de torunların çok hoşuna gidiyor. Eğer, onlar bizde değillerse, sadece Oğuz için kutuya koyduklarımı dolapta tutuyor ve ona pişiriyorum. Diğerlerini bir tepsiye üst üste sıralayıp (aralarına yağlı kâğıt koyarak) derin dondurucuda iyice dondurduktan sonra, hepsini piknik poşetlerine dolduruyorum. Daha sonra ne kadar lâzım olursa o kadarını çıkartıp, kızartıyorum. |
23-06-2009, 08:10 | #47 |
Kaybettik
|
Güler Hanım elimize emeklerinize sağlık. Patates böreğini çok severiz ailece. Sizin patates böreğiniz gibi hiç yememiştim.Hem çok kolay, pratik hem de çok lezzetli olmalı. Kolay hazırlanan pratik tarif olması benim gibi tüm gün çalışan ve zamansızlıktan yakınanlar için çok güzel İzninizle bir iki sorum olacak size. Çocuklar yaz mevsiminde yumurtanın ağır koktuğunu söyleyerek yumurta ve yumurtalı şeyleri yemek istemiyorlar. Tarifinizde yumurta kokusu baskın mı? Eğer öyleyse harcın içine baharat katıp daha farklı kokular elde edebilir miyiz? Hiç denediniz mi? :Sevgiler, selamlar |
24-06-2009, 12:29 | #49 |
Moderatör
|
Bu sabah kahvaltıda küçük torun patates böreği istedi. Buzlukta, donmuş olanlardan çıkartıp, kızarttım. Arkadaşlardan biri sormuştu; buzlu buzlu nasıl kızartılır diye. Kızgın yağda çok da güzel kızartılıyor. Donmuş patates börekleri. |
24-06-2009, 15:03 | #54 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 393
|
Güler abla o kadar güzel görünüyorlarki yanımda olsa bir tabak yerim bende aldım tarifini cumartesi yapıp pazar kahvaltı süprizi yapıcam ellerinize sağlık. |
24-06-2009, 17:15 | #56 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 116
|
Çok hoş görünüyorlar ellerinnize sağlık.Evet ben de deneyeceğim. |
24-06-2009, 17:34 | #57 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 239
|
Sevgili Güler Hanım Patates böreğiniz çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Ben de fırsat bulup yapamadım henüz. Acaba kandilde yapıp dağıtsam makbule geçer mi? Bu akşam yapıp buzluğa dinlenmeye alıp, yarın akşam kızartıp, komşulara dağıtsam olur mu? Tarif için çok teşekkürler |
24-06-2009, 17:40 | #58 |
Moderatör
|
Sevgili gilan, böyle abur cubur şeyleri yapmaktan hiç üşenmem. Acaba abur cuburu kendim de çok seviyorum ondan mı dersin? Büyük torun da bana çekmiş. Tam abur cuburcu. Bize geldiğinde bana "babaanne, sana gelmeyi çok seviyorum, evin her tarafında abur cubur var, ne güzel" diyor. Onun da eli çok yatkın, beraberce çok güzel hem de zor pastalar yaparız hep. |
24-06-2009, 17:45 | #59 |
Moderatör
|
begonvil 14, Sanırım, lokmaya benzettiniz. Kandilde börek dağıtılır mı orasını pek bilmem. Benim bildiğim, helva veya lokma gibi şeyler dağıtılır. Ama siz bu gece yapacaksanız, buzluğa koymaya hiç gerek yok. Buz dolabının iç rafında en az üç gün tutabilirsiniz. Böylesi daha güzel oluyor, donmadan taze taze kızartın. |
24-06-2009, 17:50 | #60 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 239
|
Evet lokmaya benzettim biraz görüntüsünü. Altın sarırı rengi var) O zaman kendimize yapayım bu akşam. Sizin resimlere bakıp yutkunmaktan fena oldum ) |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|