agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-06-2009, 13:18   #1
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
Dikey Katlı Pasta

Dikey Katlı Pasta

Malzemeler;
Pandispanya için;

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema için;
2 paket toz kremşanti
1,5 su bardağı soğuk süt

Üzeri için;
1 paket çikolata sosu

 
Eklenen Resimler
    
radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2009, 13:28   #2
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
Bu tarifi bu siteden denedim.

http://www.acikogretim.gen.tr/yemek-...-t5753p20.html


ben tarifteki malzeme listesindeki ölçünün yarısını denedim.
ayrıca üzeri içinde hazır çikolata sosunu paketin üzerindeki tarifine göre pişirerek kullandım.


Düzenleyen radem63 : 17-06-2009 saat 12:45 Neden: hatalı link
radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2009, 13:33   #3
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
hazırlanışı

Hazırlanışı:

4 yumurta ve toz şeker bir kapta iyice çırpılır. (Karışımdaki şeker erimiş olmalı ve karışım köpük köpük olmalı.) İçine yağ ve yoğurt eklenir, tekrar çırpılır. Un ve kabartma tozu, kakao ve şekerli vanilin birlikte elenerek hamura eklenir. Tekrar çırpılır. En son portakal suyu ve kabuk rendeleri eklenip çırpılır. Yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine dökülür, hamurun tepsinin her köşesine eşit dağılması sağlanır. Isınmış fırında pişirilir.

Bir başka yağlı kağıt fırın tepsisi kadar kesilerek tezgaha konur, her tarafına pudra şekeri serpilir. Pişen kek sıcakken ters olarak diğer yağlı kağıda kapanır. Yaklaşık 45 dakika kadar bu şekilde soğuması beklenir, daha sonra kekin üzerindeki yağlı yağıt sıyırılır.

Pastayı yapabilmek için ya çembere ya da kelepçeli kalıba ihiyacımız var. Bu pandispanyadan 20-22 cm'lik kalıp kullanarak pasta yapabilirsiniz. Ben 20 cm'lik olanı kullandım, geriye biraz pandispanyam arttı. Pastayı şekillendireceğimiz kalıbı seçtikten sonra yüksekliği bir mezura yardımı ile ölçülür. Çıkan sonucun yarım cm. eksiği eninde, pandispanyadan uzunlamasına parçalar kesilir. Örneğin benim kalıbımın yüksekliği 6 cm'di, kestiğim parçaların eni ise 5,5 cm.di. Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt konulup, kalıpla beraber taşınabilir düz bir karton, tabak vs. üzerine konur. Çıkan parçaların ilki kalıba döşenir. Tek parça iç çevresini kaplamaya yetmiyorsa uygun büyüklükte bir başkası ile devamı getirilir.

Bir spatula yardımı ile kekin iç çevresine bir kat krema döşenir. Diğer kestiğimiz keklerden bir parça tekrar kremanın üzerine döşenir. Tekrar krema ile sıvanır. Bu işlem kalıbın içi bu şekilde dolana dek devam ettirilir. Gerekirse kekleri biraz iterek yeni bir parçaya yer açmaya çalışabilirsiniz.

Kalıp tamamen krema ve kek ile dolunca en üste kalan kremadan dökülür ve bir spatula yardımıyla düzgünce sıvanır. Üzeri için bir çay süzgecine kakao doldurulur, kremanın yüzeyinde yer kalmayıncaya dek serpilir. Bu şekilde hazırlanmış kek buzdolabında 2-3 saat bekletilir.

Güzelce donup katları birbirine yapışmış kek kalıbından dikkatlice ayrılır. Kalan krema ile kenarları güzelce sıvanır. Ben kekimi süslemek için çikolata traşlayıp dağınık bir kaplama yaptım. Siz de isterseniz aynını isterseniz hindistan cevizi rendesi, pasta süsü(küçük uzun çubuklar satılır bağdat marka-pasta süsü olarak), ya da yine kakao ile kaplayabilirsiniz. Pastanızın üzerini de dilediğiniz gibi süsleyebirsiniz.

radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2009, 14:06   #4
Yeni Üye
 
KAR-DELEN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-08-2009
Şehir: mugla
Mesajlar: 9
çok harika görünüyor ben de deneyeceğim

KAR-DELEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2009, 17:01   #5
Ağaçsever
 
mugeor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: maltepe/istanbul
Mesajlar: 48
sayın radem63 mükemmel gözüküyor ellerine sağlık.tam bana göre olmuş ımmmm )

mugeor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2009, 20:20   #6
Yeni Üye
 
KAR-DELEN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-08-2009
Şehir: mugla
Mesajlar: 9
dediğim gibi pastayı denedim sonuç mükemmel oldu artık favori pastlarımın arasında


Düzenleyen KAR-DELEN : 23-09-2009 saat 14:25
KAR-DELEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2010, 22:51   #7
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
Afiyet olsun.Beğendiğinize sevindim.

radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019