agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-06-2009, 13:30   #1
ARI
 
Giriş Tarihi: 10-07-2005
Şehir: Doğa güzellikleri ile başbaşa BOLU 'da yaşıyorum
Mesajlar: 1
Etli Mantı

Merhaba Arkadaşlar,
Biliyormusunuz bilmiyorum ama Bolu yöresine özel size etli mantı tarifini vermek istiyorum.Diğer yörelerinde ****** vardır mantısı ancak tarif ettiğimde katlarına ve üzerine dökülen lezzet farkından dolayı diğerlerinden ayrılıyor..
Hamuru için;
un,su,tuz başka bir malzeme gerekmiyor
Ara katlara;
Keş,ceviz ve tereyağı **** süzme yoğurt(bizde torba yoğurdu denir)
Hamurun içine harç;
kıyma,ince kıyılmış soğan,tuz,karabiber,maydanoz
Yapılışı;
Bayan arkadaşlar **** bu işle uğraşan baylarda bilir, hamuru kulak memesinden biraz daha katı bir şekilde yoğurulup, üzeri nemli bir bezle örtülüp, biraz bekletildikten sonra açma işlemine başlayabilirsiniz.Hamuru;( altına koyduğunuz gazetenin konu başlıklarını okuyabilecek incelikte ) açıyorsunuz 4x4 cm karelere bölüyorsunuz ve daha önce hazırladığınız harcı kücük kücük ortasına (yani nohut büyüklüğünde) koyup üçgen şeklinde (kenarlara bastırarak) kapatıyorsunuz. Kenardan çıkan küçükleride papyon yapıp kaç pazı açacaksanız diğer pazılar bitene kadar temiz bir kağıt üzerinde mantıları bekletiyorsunuz.****** bu arada büyük geniş bir tencerede tuzlu suyunuzuda kaynatmaya başlıyorsunuz.Çünkü, daha yapmaya başlarken iştahınız kabarıyor ve biter bitmez yemek istiyorsunuz.Suyumuz kaynadı, mantı kapama işimiz bitti bundan sonra yapılacak iş kaynayan tuzlu suyun içine mantıları salmakkkk.Lezzeti veren kısma gelelimmm.Keş ve cevizden bahsettim;keşi rendeliyorsunuz ,cevizide havanda biraz irice dövüyorsunuz ikisini birbirine karıştırıyorsunuz ve pişirdiğiniz mantıların arasına serpiyorsunuz(bir kat mantı bir kat keş ceviz)daha sonra mantı hacmine göre başta ayırdığınız keş ceviz harcını tavaya koyduğunuz tereyağının içine koyup tereyağı ve keş kızarana kadar yaklaşık 2-3 dk da en üst kısma gezdiriyorsunuz veeee o tereyağının verdiği leziz koku ile AFİYETLE yiyiyorsunuz...

 
treepine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019