31-05-2009, 14:46 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Hamuru için: 4 yumurta 4fincan un 4 fincan buğday nişastası 4 fincan şeker 2 paket kabartma tozu 1 vanilya Üzeri için: 1,5 bardak su 2 kaşık kakao 2 kaşık şeker Süsleme için: 2 paket krem şanti 20-30 (dilime göre) orta boy çilek Çilek miktarı kadarda damla çikolata Hindistan cevizi Düzenleyen Fatih : 07-06-2009 saat 20:24 |
31-05-2009, 14:52 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Hamuru hazırlayıp pişirdikten sonra ılımaya bırakıyoruz. Kakao sosunu hazırlayıp ılıyınca kekimize çatal batırıp küçük delikler oluşturuyoruz.Deliyoruz da kastım kakaonun kekin içine girmesini sağlamak. Kekin kakao sosunu içine çektiğine emin olduğumuz anda yaklaşık 20-25 dk sonra krem şantiyi üzerine yayıp kesiyoruz.kestiğimiz herbir dilim için bir çileği önce ortadan daha sonra tekrar kesmediğimiz taraftan dörtde ayırıyoruz.Ama tamamen kesmiyoruz.Ortasına damla çikolata koyuyoruz |
31-05-2009, 18:48 | #4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-05-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 83
|
Elinize sağlık çok güzel görünüyor,yalnız üzerine sanıyorum hindistan cevizi de serpmişsiniz yazmamışsınız da... Düzenleyen rrumeysaa : 01-06-2009 saat 00:37 |
03-06-2009, 17:51 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
Şehir: KONYA,ADANA
Mesajlar: 490
|
Fatih bey güzel görünüyor.yalnız sosunu pişiriyormusunuz.yanlış yapmayalım dimi |
03-06-2009, 22:40 | #7 |
Ağaç Dostu.
|
Bende sos kısmını pek anlayamadım kek sosunu hazırlayıp ılıyınca dediğine göre pişirdiğini tahmin ediyorum arkadaşımız bu kısma açıklık getirse hemen deneyeceğim.Ben kekini mısır nişastasıyla kalıpta denedim çok güzel kabardı tadı nişasta kurabiyesini andırıyor.Sadece kek olarak bile güzel ben tavsiye ederim.Arkadaşa teşekkürler... |
05-06-2009, 23:00 | #8 |
Ağaç Dostu
|
Kusuruma bakmayın birkaç gün aravermiştim sorularınızı şimdi cevaplıyorum.İremsıla evet sosu pişiriyoruz. |
|
|