agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-05-2009, 19:14   #31
Yeni Üye
 
cactus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
Krem karamelli kek

Sabırsızlık işte, daha fazla bekleyemedim. Umarım bir saat yeterli olmuştur...
Tadı gerçekten güzelmiş. Yapanlara ve yapacak olanlara Şimdiden afiyet olsun
İşte benim kekim

Tarif için tekrar teşekkürler.

cactus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 19:17   #32
Yeni Üye
 
cactus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
Krem karamelli kek

fotoğrafı koymayı unutmuşum

Eklenen Resimler
 
cactus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 20:38   #33
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Çoktan ters çevrildiği yetmiyormuş gibi, kesilip yenmiş bile

Sabaha kalmayacak bizde. Buzbolabında 8-10 saat beklerse tadı daha güzel oluyor.

Name:  100_0004_00.jpg
Views: 864
Size:  29.4 KB

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 22:09   #34
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 25
İşte benimki de böyle oldu ama tek farkı çok yoğun bir yumurta kokusu oldu bir de karameli kek kalıbında kaldı içinden çıkmayınca kek kalıbını atmak zorunda kaldım. Sayın İklimsiz teşekkür ederim. Yapıp fotografladığınız için. Pes yok. Yarın tekrar deneyeceğim..

gülşeker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 22:22   #35
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Toplamda 7 yumurta var,kokmaması imkansız gibibelki kekten ve krem karamelden birer yumurta sarısı çalınabilir??
5 yumurta ile yapılan pastacı kremasını 3 yumurta ile yapınca da gayet güzel oluyor da belki bu kekte de işe yarar.

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 22:33   #36
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Toplam 7 yumurta kullanılıyor evet. 2'şer 2'şer dörde düşürüyorum.

Sanırım kalıptan çıkaramayan arkadaşların nerede hata yaptığını buldum.

Keki buzdolabına koymadan önce kalıptan çıkarınca kolayca kalıptan ayrılıyor. Yok eğer kalıbı buzbolabında epeyce bekletiyorsanız, ters çevrilince tabana yapışma sorunuyla karşılaşılabilir.

Birkaç defa şöyle bir deneme yapmak istedim, başarılı olamadım. Bu kekin en hoşuma giden tarafı ikinci tabaka döktüğümüz krem karameli. 500 ml. süt kullanıyoruz. Bu katmanın daha kalın olmasını tercih ediyorum. 1 lt. süt ve akabinde diğer malzemeleri de o oranda artırmama rağmen, kek bölümü gene en fazlası oluyor.

Toplam kalınlık örneğin 10 cm. olsun. Bunun 6 cm. karamel ve 4 cm. kek olmasını istiyorum

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 22:36   #37
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Yumurta çalmak işe yarıyor yani.
Ben de 2şer yumurtalı yapayım o zaman.

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 22:46   #38
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Yumurta çalmak tadında **** kıvamında pek bir değişiklik yapmıyor. Bir de, hem karamelde hem kekinde limon kabuğu rendesi var. Kekten de limon kabuğu rendesini çalıyorum

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 22:59   #39
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 807
Galeri: 4
Sevgili Selen lütfen üzülmeyin zaten keke üzüldüm bir de sizi üzdüğüme üzülmeyeyim.Ben durumlara alıştım yeni denediğim tarifler genelde olmuyor,arkadaşlar yaptığına göre hata bende sanırım.Şunu da söyleyim güzel olacağına gerçekten çok inanmıştım.
Yapan arkadaşlar bir sorum olacaktı karamel kısmı pişince nasıl oluyor benimki katı pelte kıvamındaydı.Hoşuma gitmeyen tek yanı da orasıydı bana pek lezzetli gelmedi ama keki güzeldi tekrar yapsam bile sadece kekini yaparım benim görüşüm ****** herkesin damak zevkine saygı duymak gerek...

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 23:08   #40
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Karamel, pişince puding kıvamında oluyor.

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 23:49   #41
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Sevgili İklimsiz aşama aşama fotoğraflamışsınız tarifi, ellerinize sağlık.

Aslında yapımı ayrıntılı gibi gözükse de uygulaması kolay bir kek. Kalıptan çıkartma aşamasında sorun yaşayan arkadaşlara tavsiyem; buzdolabında bekletilen kek kalıbının en altında yeralan karamel sertleşiyor. Belki bu kalıptan çıkartmanıza engel oluyor olabilir. Daha evvel de belirttiğim gibi kalıbı dolaptan çıkarttıktan sonra kalıbın iç kısmını bir bıçakla çepeçevre dolaştıktan sonra ya ocak üzerinde kalıp altını ısıtmanızı ya da sıcak su dolu bir kaba bir, iki dakika bekletmenizi tavsiye edebilirim.

Şekeri karamelleştirirken hiç su eklemeden teflon bir tavada eritip rengini kahverengileştiriyorum. Aynı sevgili İklimsizin fotoğrafladığı şekildeki gibi.

Yumurta kokusuna gelince; hem keke hem de krem karamele eklenen limon kabuğu rendesi ve vanilya öne çıkan tatlar oluyor. Tabi deneyerek belki yumurta sarısı sayısı azaltılabilir. Ben denemedim bu nedenle bir yorum yapamıyorum.

Umarım problem yaşayan arkadaşların denemeleri de olumlu sonuç verir. Yok olmazsa yapar yollarım

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 00:15   #42
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Alıntı:
Umarım problem yaşayan arkadaşların denemeleri de olumlu sonuç verir. Yok olmazsa yapar yollarım
Krem karamelli kek

1-Adalet Yağcı

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 00:27   #43
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
İlk yaptığım kek size Adalet Hanım. Güzel bahçenizde bir bardak çay ve güzel sohbetiniz eşliğinde güzel gider

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 09:10   #44
Ağaç Dostu
 
nuzel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: KAYSERİ
Mesajlar: 593
Bravo iklimsiz ancak bu kadar güzel tarif edilebilirdi.
Başka yiyecekler içinde tariflerini bekliyoruz.

nuzel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 11:45   #45
Ağaç Dostu
 
İlkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,632
Galeri: 51
Tam öğle arası olacak şey mi bu? ) Kek harika görünüyor ellerinize sağlık. Sevgili selenn ben de hemen deneyeceğim ilk fırsatta bu tarifini. Bir de acaba diyorum kalıptan çıkmayan keklerde sorun teflon tarzı olmaması mı acaba kalıbın. Sevgili iklimsiz'in kalıbı teflon ve çevirdin mi bir iki vuruşta çıkar gibi kek içinden. Metal görünümlü olan kalıplarda ise bir şeker yağ gibi ayırıcı birşey sürülmüyorsa o zaman yapışıyor kek. Bu arada sanırım bayılacağım bu keki düşünmekten, konudan uzaklaşıp bitkilere bakmaya devam etmem lazım. Afiyetler olsun.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 12:54   #46
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Sevgili selenn' in yazdığı gibi, birkaç kez uygulayınca yapımı son derece kolay; dönüp dönüp tarife bakmak gerekmiyor

Dün akşam yaptığım bitmiş. Yarın akşam Bulgaristan' dan misafirimiz geliyor. Okulların dönüşümlü gezi programı dahilide piyango bize de çıktı. Her şey iyi güzel de, ne yedireceğim kara kara düşünmekteyim.

İyisi mi ev halkından gizli tekrar yapıp buzdolabının en arka köşelerinde saklayayım

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 13:37   #47
Yeni Üye
 
pasör's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 10
Dün tarifi görür görmez denedik. Ben beğendim fakat çocuklar yumurta kokuyor diye yemediler. Bir daha ki sefere 2 yumurtalı deneyeceğim.

pasör Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 16:13   #48
Ağaç Dostu
 
zelish's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2008
Şehir: Bandırma - Aliağa
Mesajlar: 530
Galeri: 39
Keki mutlaka deneyeceğim... Hımmm enfes görünüyor

Ay karnımda acıktı şimdi

zelish Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 18:10   #49
Yeni Üye
 
cactus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
Krem karamelli kek

Ben de yumurtadan çaldım
Mecburen çalmak zorunda kaldım. O kadar yapmak istedim ki 4 yumurta ile yaptım.(2 yumurta+1 yumurta sarısı kremaya, 1 yumurta ve 1 yumurta akı keke)
Sayın Arzu Kasapoğlunum yazdığı gibi (teşekkürler ) kremeya 1 kaşık buğday nişastası koydum. Ilk deneme için biraz macera oldu... Ama ne yumurta tadı, ne de kokusu vardı.
Görüntü biraz kötüyse de lezzet süperdi...

cactus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2009, 13:25   #50
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 807
Galeri: 4
Sayın Selen,
kekinize diyeceğim yok güzel olduğu yazılan mesajlardan belli.Ama benim gözüm korktu yeniden denemeye cesaretim yok başka değişik kek tarifin var mı? Pratik yapılan başka tarifler de olbilirdeğişik tatlar denemek istiyorum.

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2009, 23:21   #51
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Ooo afiyet şeker olsun.Valla canım çekti.Bende deniyecem kolay mı ?

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2009, 08:29   #52
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Sonunda ben de denedim. Yumurtadan çalmak farz oldu ya çaldım haliyle. Yalnız ben şekerden de çaldım ama ona rağmen bana çok tatlı geldi.Keke yarım bardak şeker bile yeter bence çünkü zaten üst taraf epey tatlı.
Bu tür şeyler yapmayı fazla becerememekle beraber bunu başardım. Öğleden sonra öğrencilerime ikram edicem bakalım onlar ne diyecek??

Tarif için teşekkürler..

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2009, 11:33   #53
Ağaç Dostu
 
cicada's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-06-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271
Galeri: 2
Ben de yaptım, şimdi fırında pişiyor. Olacak mı çok merak ediyorum. Kekle krem epeyce karıştı. Kremaya 3, keke 2 yumurta koydum. Sevgili coyote'nin uyarısı üzerine yarım bardak şeker koydum keke. Sevgili iklimsiz'in beğenisi üzerine kekin malzemelerini büyük ölçüde azalttım kreması daha kalın olsun diye.


Düzenleyen cicada : 27-05-2009 saat 13:13 Neden: hatalı yazım
cicada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2009, 11:47   #54
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Sonucu haber verin olur mu?
Kek resmen mutasyona uğradı bu arada

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2009, 13:14   #55
Ağaç Dostu
 
cicada's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-06-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271
Galeri: 2
Sonuç;
Harika bir kek oldu. Daha yemedim ama kolayca kabından ayrıldı çünkü henüz soğumadan çevirdim. Yuvarlak tart kalıbına yapmıştım cheesecake gibi görünüyor. Tahminim tadı da harikadır akşama anlayacağız. Tarif için Selenn'e çok teşekkürler.

not: şeker ateşte erirmiş, bunu bilmiyorumdum, şaşıyorum kendime, ben olsam beni sınıfta bırakırdım. Bir de, yemekten pastadan bihaber biri olsam.

cicada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2009, 16:55   #56
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Ben iki kez denedim. İlkinde kek kalıbım iki parça olduğu için bir kısım madde kaybı olsa da, tadı hoş bir kekti. İkinci denememde karamelin miktarını arttırdım ve tek parça kalıpta yaptım. Çocuklarım bayıldılar. Ben de tabii...

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2009, 22:34   #57
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Ama bu haksızlık ya, site yönetimi bu güzel fotoğraflara derhal yasak getirsin lütfen Nasıl canım çekti şimdi gecenin bir yarısı nerden bulacağım yahu

Bu arada Sevgili Selen ablama ve Sevgili İklimsize de paylaşımları için teşekkür ederiz...

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2009, 16:38   #58
Ağaç Dostu
 
zelish's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2008
Şehir: Bandırma - Aliağa
Mesajlar: 530
Galeri: 39
Yaptım sonunda, enfes oldu hımmm

tarifi birebir uyguladım denebilir, sadece yumurtaları -1 kullandım o kadar.

Yaparken son kek hamurunu da ilave ettiğimde açıkçası endişelenmedim değil hani, fakat bahsettiğiniz gibi gerçekten kek topluyor kendini.

Keki ertesi güne kadar zor zahmet saklayabildim. Hüsrana uğrayabilirim düşüncesiyle normal bir kek daha çırpmıştım yanına. O gün normal kekimizden birkaç dilim yedik, fakat ertesi gün krem karamelli keki ortaya çıkarınca diğer kekime kimse bakmadı.

Paylaşımınız için teşekkür ederim.

zelish Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2009, 23:57   #59
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Tarifi ilk kez denediğimde krem karamel üzerine kek harcını döktüğümde açıkçası çok ümitsizdim bende. Bir de kek kalıbının yağlanmamasında tereddüt etmiştim.

Beğendiğinize sevindim, afiyet olsun sevgili Zelish.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2009, 23:34   #60
Ağaç Dostu
 
anilozer112's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2005
Şehir: Düzce
Mesajlar: 374
Galeri: 45
Forumda bu bölüme çok fazla uğramam. Bi uğrayım dedim. Ağzımı sulandırdı bunlar benim.
Bu keki yapmak aklıma yattı. En kısa zamanda deneyip, sonuçları aktaracağım.

anilozer112 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024