agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-02-2009, 13:16   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 25
Içli burmalı

İÇLİ BURMALI

Malzemeler:
Harcı için:

-2 bağ pazı
-2 baş soğan
-1,5 su bardağı pirinç
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-Tuz, karabiber, pul biber ( isteğe göre )

Hamuru için:

-Yarım kilo un
-Su
-Tuz

Yapılışı;

Pazılar bol suda yıkandıktan sonra fazla ince olmayacak şekilde doğranır. Tencere konur ve 10 dk haşlanır. Pişmesine yakın seçtiğimiz pirinçler içine atılır. Pirinçler de piştikten sonra süzülür. Daha sonra tencerenin içine soğanlar ve sıvıyağ konur. Soğanlar pembeleştikten sonra salça konur. Süzdürülen pazıları suları çıksın diye iki elle sıkılıp tencerenin içine atılır. Baharatlar eklenir. Ateşten alınır. Soğuması için bekletilir. Soğumasını beklerken hamur hazırlanır. Hamur kulak memesinden biraz daha sert olacak. Hamuru küçük küçük bezeler haline getirilir ve oklava yardımıyla açılır. Şerit şerit kesilir, yaptığımız harç sırasıyla konur ve kenardan başlanmak üzere burulur. Tepsi yağlanır. Tepsinin ortasından başlanarak yuvarlak şekilde konur. Üzerine sıvıyağ sürülür. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Eklenen Resimler
   
gülşeker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024