agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 2 Gönderen Mine Pakkaner

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-12-2008, 19:35   #1
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Un Helvası



Un Helvası

1 ölçü yağ (Ben tereyağını tercih ediyorum, ama siz arzu ederseniz margarin veya margarin- tereyağı karışımı kullanabilirsiniz.)
2 ölçü un
3 ölçü toz şeker
4 ölçü su ( bu suyun bir ölçüsünü sütle değiştirebilirsiniz.)
Çam fıstığı ve onu kavurmak için ayrıca 2 kaşık yağ
Tarçın

Öncelikle fıstıklarınızı rengi esmerleşince dek kavurunuz.

Geniş bir tencerede yağı eritiniz hafifçe cızırdayınca unu ekleyiniz. (Undan önce isterseniz fıstıkları da bu yağda kavurabilirsiniz ancak bu durumda fıstık esmerleşene de yağ biraz yanabiliyor haberiniz olsun. Bu yüzden ben fıstığı ayrı kavuruyorum.)

Un kıvamında esmerleşip rengini alınca ocaktan alın, kavrulmuş una şekeri katıp iyice karıştırın, yedirin. Daha sonra suyu, sonra fıstıkları ilave edin. Ateşe koyun. Karıştırarak kaynamaya bırakın. Koyulaşıp rahatça karıştırılamayacak kıvama gelince ocaktan alın ve demlenmeye bırakın. 15-20 dakika sonra ıslak bir kaşıkla helvanızdan alın, lokma lokma servis tabağına koyun, isterseniz avucunuzda şekil verin. Servis sırasında üzerine tarçın ekin.

oobd ve nkutsay beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2013, 11:38   #2
Ağaç Dostu
 
nkutsay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
ben de un helvasi konusu acacaktim ki sizinkini gordum. minimum malzeme maximum tat ) 1-2-3-4 kolay bir formulasyonmus. benim olculer de soyle:

250 gr tereyag ile
500 ml un esmerlesene kadar kavrulur.
650 ml seker ile
1 kg sut ilave edilir.

atesin alti acilir. bu esnada tel cirpici ile bir sure cirpilir. sonra tahta kasikla karistirilarak kaynayip koyulasmasi beklenir. ben hic beklemeden dondurma kasigi ile top top sekiller verip tarcin serpiyorum. afiyet olsun...

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024