agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 1 Gönderen limon_sever
  • 1 Gönderen limon_sever
  • 1 Gönderen kelebek çalısı

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-11-2012, 19:35   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Konya Gevreği

Merhaba,

Sn. hberbul' a ait grissini tarifini denedikten sonra aklıma çay ile birlikte güzel giden, grissiniden daha lezzetli bulduğum ama tarifini bilmediğim Konya gevreği geldi.

Konya gevreği de yağlı ve yağsız, sade, susamlı, kenevir tohumlu v.s çeşitlere sahip. Yağsız olan uzun süreli saklamaya müsait iken yağlı gevreği daha hızlı tükettiğimizde lezzetine vakıf oluyoruz.

Yağsız kenevir tohumlu ve yağlı susamlı çeşitlerini seviyorum.

Aslında elimde nasıl yapıldığına dair bir tarifim yok. Deneme yanılma yoluyla belki benzer birşeyler çıkabilir ama aramızda tarifini bilenler, deneyen ve sonuçtan emin üyeler varsa bizlerle tarifini paylaşmalarını rica ediyorum.

Bu gevreğin yapılışını bilen ve temel olarak kullanılan malzeme, ölçüler ve pişirme detaylarını paylaşacak üye/üyelere teşekkür ederim.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2012, 20:06   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2010
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 1,058
beyşehir kurusu da çayın yanında çok güzel gider ankara ve civardaki dostlara duyrulur

Selehattin 67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2012, 20:11   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 Mesajı Göster
beyşehir kurusu da çayın yanında çok güzel gider ankara ve civardaki dostlara duyrulur
Galiba Beypazarı kurusu olabilir söz ettiğiniz, Ankara civarında imal edilen ve yurtta meşhur olan unlu mamul.

Onu da ayrı bir başlıkta elbet değerlendirebiliriz.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2012, 20:15   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2010
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 1,058
neden olmasınki onunda müdavimleri çıkar

Selehattin 67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2012, 20:47   #5
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
LezzetHane: Konya Gevreği Bu adresteki gibi bir şey mi?

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2012, 20:53   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
LezzetHane: Konya Gevreği Bu adresteki gibi bir şey mi?
İnternet üzerinde tarifler mevcuttu tabi ki, teşekkürler link için, ama benim merakım acaba üyelerimizden deneyerek bu gevreği yapan, yapılış tarifini ve akabindeki sonucu garanti eden biri var mı diyerek konuyu açmak oldu.

Yine de teşekkür ederim verdiğiniz link için. İnceleyerek, gerekirse deneyerek sonucu paylaşacağım.

Hazır olarak tüketilen bu ürünü, bilmiyorum evinde yapan, evde yapmaya değer bulan var mı ama Konya' daki fırınlara ulaşamayanlar için bir alternatif arıyordum sadece

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2012, 20:59   #7
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Bir arkadaşım kendi fırınında imalatını yapıyor. Ama tarifini verir mi bilmiyorum. Denk gelirse bir sorayım.

Verdiğim linkteki gevreğin benzerlerini eskiden çok severek yerdik. Hazır gıdalar nedeniyle yapılmaz oldu, unutuldu gitti bu tatlar.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2012, 21:06   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Bir arkadaşım kendi fırınında imalatını yapıyor. Ama tarifini verir mi bilmiyorum. Denk gelirse bir sorayım.

Verdiğim linkteki gevreğin benzerlerini eskiden çok severek yerdik. Hazır gıdalar nedeniyle yapılmaz oldu, unutuldu gitti bu tatlar.
Ben de bir püf noktası olabilir mi diye düşünüyorum doğrusu. Özellikle yağlısının lezzeti, insana bir oturuşta çerez gibi onlarcasını yedirtebiliyor, hele de biraz karnınız acıkmışsa çok rahat tüketebiliyorsunuz.

Tabi bir fırının tarifi bir diğerine benzemez ama eğer beğendiğiniz bir gevreğin tarifine ulaşırsanız paylaşmaktan çekinmeyin ben hemen denerim

Teşekkürler ilginiz için.

limon_sever beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2012, 21:13   #9
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Kesinlikle haklısınız. Ben çayla bir oturuşta poşetin yarısını bitirebiliyorum... Tam damak tadında bir lezzet.

Piyasadakilerin geneli aynı tatda üretim yapıyor. Arkadaşın gevreğinden çok önce yemiştim. Ama üstünden o kadar zaman geçti ki tadını hatırlamıyorum. Ama beğenmemiş olsaydım hatırımda kalırdı.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2012, 21:16   #10
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 64
valla isim vermek olurmu bilmem ama demirel gevrek fırınının gevregini alıyoruz başka yerden kesinlikle almıyorum eger konyadan gelen giden yoksa bim den idare ediyoruz ama eger tarifi olursa bende çok memnun olurum

aşkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2012, 21:28   #11
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Kesin olmamakla birlikte sanırım aradığınız tarif...

Aslında hazır olarak piyasada satılan bu gevreğin asıl terifini daha once yapmıs oldugumdan bılıyorum. Kıtır kıtır ve bır o kadar lezzetli

MALZEMELER:

1paket margarin
1 yumurta
1 tatlı kaşıgı toz seker
1 cay kasıgı tuz
2 yemek kaşıgı sirke
1 paket kabartma tozu
aldıgınca un
susam, çörek otu

YAPILIŞI:

Tum malzemeleri sırası ile karıstırıp yumurta sarısını hamurun ıcıne eklıyor akını ustu ıcın ayırıyoruz. yumusak bır hamur yoğurup uzun seritler halınde sekıl verdıkten sonra bıcakla parmak uzunlugunda kesiyoruz yumurta akı ve bol susam sonrada corek otu serperek 180 derecede yaklasık 20-25 dak pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN...



KONYA YAĞLI GEVREĞİ - ozlmclk77 - Blogcu.com

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2012, 21:50   #12
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 64
çok teşekkür ederim mutlaka deneyecegim deneyince lezzeti konusunda yazarım

aşkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024