agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-12-2008, 00:04   #1
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,673
Galeri: 341
Meyveli kek

MALZEMELER :

* Yarım su bardağı ayva reçeli(tanesi)
* Yarım su bardağı portakal kabuğu reçeli(küçük doğranmış)
* 1 su bardağı jöle seker(küçük doğranmış)
* 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
* Yarım su bardağı incir (küçük doğranmış)
* 1 su bardağı ceviz (Dövülmüş)
* 1,5 su bardağı kuru kayısı(Küçük doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* Yarım çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı margarin (Erimiş)
* 1 su bardağı şeker
* 2,5 su bardağı un
* 5 yumurta
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

(3 Hafta buz dolabında saklanabilir.)

YAPILIŞI :

1— Uzun kek kalıbı yağlanır ve unlanır.Fırın yakılır.(Kalıp,parşömen kağıdı ile de kaplanabilir.)
2— Üzüm ve kayısıların üzerine bir su bardağı kaynar su dökülüp 5 dakika bekletilir.Temiz bir bez ile kurulanır.
3— Üzüm ve kayısılara,dövülmüş ceviz,incir,jöle, şeker,ayva ve portakal kabuğu reçeli,limon kabuğu rendesi,ilâve edilip karıştırılır.
4— Un ile kabartma tozu karıştırılıp elenir.
5— Porselen bir kasede yağ ile şeker iyice çarpılır.Yumurtalar tek tek ilâve edilip karıştırılır.Limon suyu katılır.
6— Yumurtalı yağa,meyve karışımı ve un konup karıştırılır.(3-4-5 nolu işlemler birbirine katılır.)
7— Hazırlanan kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 1 saat 45 dakika pişirilir.

Kaynak

 

Düzenleyen zenfree : 21-12-2008 saat 01:01 Neden: yazım hatası
zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2009, 04:44   #2
Ağaç Dostu
 
Ayşe Özdil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 199
Galeri: 5669
Zenfree, dün sizin Meyveli Keki denedik evde. Benim çocuklar bayıldılar.. İçine konulan malzemeleri gördükleri için, piştikten sonra tam soğumasını bile bekleyemediler... Aceleyle çıkarmaya çalışırken kekin altta bir kısmı kalıbın içinde kaldı! Malzemesi son derece yoğun, ağır bir dokusu var. O nedenle, önerdiğiniz gibi alta yağlı kağıt koymak ve tam anlamıyla soğuyunca kalıptan çıkarmak daha uygun sanırım... Tarif için teşekkürler..

Eklenen Resimler
 
Ayşe Özdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2009, 11:03   #3
Ağaç Dostu
 
Beyaz Gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 290
Galeri: 1
konunun ismini görünce canım çekti yaparım dedim ama mazemeleri görünce vazgeçtim :/ ben bu mazemeleri bulamam çünkü

Beyaz Gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2009, 23:07   #4
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,673
Galeri: 341
Ayşe Hanım, nefis görünüyor afiyet olsun.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019