28-01-2009, 12:18 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Ayranlı Ekmek
Bir bardak ayran, 1/2 kahve fincanı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı kurumaya,1/2 fincan ılık su, 1 tatlı kaşığı tozşeker, biraz tuz, aldığı kadar un, içine biberiye, ceviz. Üzerine 1 tam yumurta, çörekotu, susam. Ilık su, tozşeker ve kurumaya karıştırılır, mayanın biraz çözülmesi sağlanır. Yağ, ayran ilave edilir,tuz ve un yavaş yavaş eklenir. Çok katı olmayan gevşekçe bir hamur elde edilir. Ilık yerde mayalanmaya bırakılır. Kelepçeli kalıbı margarinle yağladım,susam ve çörekotu serptim. Mayalanan hamurdan minik bezeler yaptım, içlerine ceviz ve biberiye dalı koydum. Kalıba yerleştirerek tekrar mayalanmak üzere ılık ortama aldım, üzeri kurumasın diye yumurta sürdüm. İyice mayalanıp kabarınca önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdim, 15 dakika sonra ısıyı 170 dereceye düşürdüm, üzeri iyice kızarınca fırından aldım. |
28-01-2009, 13:16 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
|
Üff. Çok güzel olmuş. Kokusu geldi ta buraya. Peki içine biberiye dışında başka bir baharat konulabilir mi sevgili berduray? |
28-01-2009, 17:58 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
|
Hemen yarın deneyeceğim. Hem bereketli hem de ekonomik bir hamurişi. Ellerinize sağlık. |
|
|