13-12-2006, 16:48 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Bademli şekerpare
Bademli şekerpare Malzemeler Bir buçuk su bardağı un 1 çay bardağı pudraşekeri 125 gram margarin 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 kahve fincanı öğütülmüş badem 1 adet yumurta Yarım limonun rendelenmiş kabuğu 1 çorba kaşığı irmik Yarım çay bardağı süt Üzerine koymak için kabukları soyulmuş bütün badem Şerbeti için: 4 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su Yarım limon Hazırlanışı: Unu tezgaha eleyip, ortasmı açın. Sırasıyla margarin, pudraşekeri, kabartma tozu, yumurta, öğütülmüş badem, irmik, süt ve limon kabuklarını koyup yoğurun. Hamur toparlandıktan sonra, ceviz büyüklüğünde parçalara bölün ve yuvarlak şekil vererek derin bir tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerine, ayıklanmış bütün bademleri bastırarak yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Bu arada, şerbet malzemesini kaynatıp, sıcak olarak tatlıların üzerine gezdirin. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın. |
|
|