13-07-2005, 16:47 | #1 |
agaclar.net
|
Muz tatlısı
Muz tatlısı Malzemeler Muz ( kişi sayısına göre ) Tereyağ Muz likörü Konyak Vanilyalı dondurma Hazırlanışı Muzları boyuna ikiye bölün. Hafif tereyağında muz likörü ve konyakla kızartın. Servis için küçük tabaklarda yanında dondurma ile ikram edin. |
22-01-2009, 09:24 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Malinanın muz tatlısına benzeyen bir başka çeşidini de ben tarif edeyim. Kişi başı yarım muz. Muzlar dikine olacak şekilde ikiye kesilir. Servis yapılacak tabakta kişi başı hazırlanır. Servis tabağına önce muz, üzerine iyice ufalanıp un haline getirilmis 2 adet bebe bisküvisi serpiştirilir. Bisküviden sonra bol miktarda hazır çikolata sosu gezdirilir. Sosun üzerine dövülmüş fındık serpilir. Tabağın bir kenarına da 2 top sade (kaymaklı) dondurma konularak servis edilir. Afiyet olsun. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|