28-11-2006, 20:03 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Meyveli kuplar
Portakallı ve Vanilyalı Kup Malzemeler 2 paket vanilyalı puding 2,5 su bardağı portakal suyu 2,5 su bardağı süt 4-5 kakaolu bisküvi (arzuya göre) 2 yemek kaşığı fındık kırığı Hazırlanması: 1 paket vanilyalı pudingi 2,5 su bardağı portakal suyu ile pişirin. Diğer pudingi de 2,5 su bardağı süt ile pişirin. Süt ile pişirdiğiniz pudingi dilerseniz biraz soğutup içine bisküvi kırıklarını ve fındıkları ilave edin. Kuplara birer kepçe vanilyalı puding koyun. Üzerlerine birer kepçe portakallı puding dökün. Katları bu şekilde tamamlayın. Eğer baton kalıp kullanıyorsanız kalıbınıza portakallı pudingi dökün. Üzerine vanilyalı pudingi yayın. Buzdolabında en az 3 saat bekletin. Kalıbı ters çevirin, dilimleyerek servis yapın. |
28-11-2006, 20:08 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Kivili Kuplar (10 adet kup) 4 kivi 1 paket vanilyalı puding 1.5 su bardağı süt Portakal peltesi için 3 su bardağı portakal suyu 1 su bardağı su 3.5 çorba kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı toz şeker Süsleme için: File badem Çikolata kırığı Sütle vanilyalı pudingi karıştırıp pişirin. Kivileri büyük küpler halinde doğrayın, puding iyice soğuduktan sonra içine katın. (Ben kivileri robottan geçirip pudinge kattım böyle yaptığınızda pudingin tamamının güzel yeşil bir rengi oluyor ama tadı ekşi oluyor, özellikle de puding tamamıyla soğumadan koyduysanız, bu yüzden doğramak daha iyi.) Kupları yarısına kadar doldurup buzdolabında yarım saat kadar bekletin. Pelte malzemeleri karıştırın, tencerede pişirin. Koyulaşınca soğuyan vanilyalı pudingin üzerine 3’er çorba kaşığı koyun. File badem ve kırık çikolatayla süsleyin. Not.Meyveli tatlılar aynı gün tüketilmesi gerekiyor.Gün geçince tatlarda acılama yapıyor. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|