agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Evim, Evim; Güzel Evim :) > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-11-2006, 20:03   #1
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,591
Meyveli kuplar

Portakallı ve Vanilyalı Kup
Malzemeler

2 paket vanilyalı puding
2,5 su bardağı portakal suyu
2,5 su bardağı süt
4-5 kakaolu bisküvi (arzuya göre)
2 yemek kaşığı fındık kırığı
Hazırlanması:

1 paket vanilyalı pudingi 2,5 su bardağı portakal suyu ile pişirin. Diğer pudingi de 2,5 su bardağı süt ile pişirin.
Süt ile pişirdiğiniz pudingi dilerseniz biraz soğutup içine bisküvi kırıklarını ve fındıkları ilave edin.
Kuplara birer kepçe vanilyalı puding koyun. Üzerlerine birer kepçe portakallı puding dökün. Katları bu şekilde tamamlayın.
Eğer baton kalıp kullanıyorsanız kalıbınıza portakallı pudingi dökün. Üzerine vanilyalı pudingi yayın. Buzdolabında en az 3 saat bekletin. Kalıbı ters çevirin, dilimleyerek servis yapın.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2006, 20:08   #2
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,591
Kivili Kuplar

(10 adet kup)

4 kivi
1 paket vanilyalı puding
1.5 su bardağı süt
Portakal peltesi için

3 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
3.5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
Süsleme için:
File badem
Çikolata kırığı
Sütle vanilyalı pudingi karıştırıp pişirin. Kivileri büyük küpler halinde doğrayın, puding iyice soğuduktan sonra içine katın. (Ben kivileri robottan geçirip pudinge kattım böyle yaptığınızda pudingin tamamının güzel yeşil bir rengi oluyor ama tadı ekşi oluyor, özellikle de puding tamamıyla soğumadan koyduysanız, bu yüzden doğramak daha iyi.)
Kupları yarısına kadar doldurup buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
Pelte malzemeleri karıştırın, tencerede pişirin. Koyulaşınca soğuyan vanilyalı pudingin üzerine 3’er çorba kaşığı koyun. File badem ve kırık çikolatayla süsleyin.

Not.Meyveli tatlılar aynı gün tüketilmesi gerekiyor.Gün geçince tatlarda acılama yapıyor.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2014