agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-11-2008, 20:26   #1
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Hazır baklava hamuru ile baklava

Çok kolaya kaçmak olarak düşünmezseniz, hazır baklava hamuru ile baklava yapmanızı cidden öneririm. Bir kere inanılmaz hesaplı (1 kg baklava fiyatına neredeyse 3 kg baklavanız oluyor) bir de gerçekten çok lezzetli. Bunu bir Adanalı olarak rahatlıkla söyleyebiliyorum çünkü burası malumunuz baklava cenneti. Tek fark fıstıklı yerine cevizli baklava yiyorsunuz, ki bence cevizli baklava çok daha güzel.

Tarif hamur paketinin üzerinde zaten var, sadece 1-2 ufak püf noktası; baklavayı fırın tepsisi yerine, alüminyum tepside pişirmek daha güzel oluyor. Bir de tereyağını ve cevizi sakınmamak lazım, en son hazırlayıp fırına vermeden önce dilimlediğinizde, üzerine yine tereyağı gezdirmek çok fark yaratıyor. Ağız tadınıza göre çıtır seviyorsanız, şerbetinizi önceden hazırlayıp soğutulmuş olarak dökün baklavaya. Yok eğer yumuşak seviyorsanız, şerbeti baklava pişerken hazırlayıp sıcakken dökün...Pişirdikten sonra birkaç saat beklemek gerekiyor ki tatlı şireyi iyice emsin...Ama itiraf ediyorum, sıcak sıcak bir dilim yemek de harika oluyor

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2008, 20:33   #2
Ağaç Dostu
 
ilker_eroglu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2007
Şehir: İstanbul-Hadımköy
Mesajlar: 1,284
Galeri: 4
Sn ebrub,

Güzel tarif olmuş ama hazır olan bir çok şeyin sağlıga zaralı oldugunu düşünüyorum.

Evde yapılmış gibisi olacağını düşünmüyorum ama zevkler ve renkler tartışılmaz.

İlker

ilker_eroglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2008, 00:20   #3
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilker_eroglu Mesajı Göster
Sn ebrub,

Güzel tarif olmuş ama hazır olan bir çok şeyin sağlıga zaralı oldugunu düşünüyorum.

Evde yapılmış gibisi olacağını düşünmüyorum ama zevkler ve renkler tartışılmaz.

İlker
İlker by, hazırın sağlıga zararını bırakın elbetteki evde yapılmış baklavanın yerini tutmaz, ama maalesef baklavanın yapımı o kadar kolay değil, baklava hamuru açma becerim olsa emin olun onu seçerim. Zaten çok sık da yenen birşey değil, en azından içine bildiğimiz yağı koyuyoruz deyip kendimizi avutuyoruz...

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024