agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-10-2008, 22:21   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-10-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 322
Fırında Sütlaç

klasik ama püf noktaları olan bir tarif veriyorum.

Fırında sütlaç:

1 litre süt
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1.5 çorba kaşığı buğday nişastası
1.5 çorba kaşığı pirinç unu
1.5 su bardağı şeker
1 tutam tuz
1 paket şekerli vanilin
2 yumurta sarısı

Yapılışı:

sütü kaynatalım, kaynadıktan sonra içine şekeri ve pirinci ilave edip 5 dk daha pişirelim, daha sonra içine 1/4 su bardağı suyla çatığımız nişasta ve yine aynı şeklilde açtığımız pirinç ununu ekleyelim, 1taşım daha kaynatalım.
Karışımın içine almaya yakın vanilini ekleyelim ve biraz karıştırıp ocağı kapatlaım, fırını 200C dereceye ayarlayalım.

Karışımdan iki kepçe alalım ve çırptığımız iki yumurta sarısını bu karışıma yavaş yavaş katalım ve son olarak yumurtalı karışımı ana sütlaç karışımının içine ekleyelim.

6 adet güveç kabına sütlacımızı paylaştıralım ve 30 dakika üzerinin kabuk tutması için bekleyelim. (not. eğer kabuk tutmaz ise fırında taşıyor)
Kızgın fırının üst gözüne güveç kaplarımızı koyduğumuz tepsiyi koyalım ve tepsiye güveç kaplarının yarısına kadar gelecek şekilde sıcak su koyalım. 20 -25 dakika üzeri kabuk tutup kızarana kadar bekleyelim.
Kaymaklı dondurma ile servis yapalım.

Afiyet olsun.
Geceniz fırın sütlaç kadar tatlı olsun.

 
derya Derya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019