agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğa ve yaşama dair her şey > Geziler, Gezilecek Yerler, Türkiye'de önemli doğa alanları
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-01-2008, 09:16   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 92
Galeri: 32
Dogu Karadeniz Gezisi

KARADENİZ GEZİSİ

Program sizlere ana hatları ile sunulmuş olup bahsi geçen yerlerde gezilecek diğer yerlerin adı yazılmamıştır.Adı duyulmayan ancak içerisinde pek çok güzelliği barındıran yayla ve köyler program içeriğini bozmayacak şekilde gezilecektir. Nereler mi bu da sürpriz olsun.

Program

1. Trabzon’da buluşma ve şehir gezisi. Öğlen yemeği Akçaabatta köfte. Öğleden sonra sümela manastırı gezilerek Uzun göl’e geçilecek. Konaklama Uzun Göl’de İnan kardeşler tesislerinde.

2. Uzun Göl çvere gezisini müteakip Ayder’e hareket . Ayder’e varmadan fırtına vadisi , Zilkale Palovit ve Çamlıhemşin gezilecek. Konaklama Ayder haşimoğlu otelde.

3. Çaymakçur yukarı kavron aşağı kavron gezilecek. Grubun durumuna ve şartlara göre göller bölgesine yürüyüş yapılabilir ve konaklama yukarı kavronda olabilir. Eğer grup yürümek istemezse Aydere’e dönüş ve konaklama. Bu arada Ayder kaplıcalarından faydalanabilirsiniz.

4. Gün Borçka karagöle hareket Yolda Sarp sınır kapısına kadar gezi ayrıca Borçka’nın gezilmesi. Karagölde gezi ve dinlenme sonrası Macahele geçilecek. Konaklama Tema vakfının otelinde. İsteyen dere kenarında Çadırda da kalabilir.

5. Macahel çevre gezisi şelaleye yürüyüş ve konaklama macahel’de.

6. Şavşat’a hareket. Şavşat karagöl gezilecek. Yavuz köy yakınındaki Laşette pansiyonda konaklama. Ahşap ve konforlu bir yer. Ertesi gün sahara bölgesi ve diğer yaylalar köyler gezildikten sonra Yusufeline hareket. Öğleden sonra Yusufeline varış otele yerleşme ve Çoruh nehrinde 24 km lik rafting. Kolay parkur seçilecek riski az heyecan bol. Ancak isteğe göre zorluk derecesini artırabiliriz.

7. Gün Tekkale peterek kale ve kiliseler gezilecek. Yaylalarına çıkılacak. Öğleden sonra Kılıçakaya mezraları Aros dağı görülecek(Mescit Dağları) Akşam Yusufeli’ne dönülecek.

8. İntkor yaylası ve şelalesi gezilecek.Barhal Amanesket ve Karagöle çıkılacak. Akşam konaklama Barhal veya Olgunlar olacak.

9. Yusfeline dönüş ve Erzuruma hareket. İşhanTortum şelalesi Öşvank kilisesi ve Erzurum taşhan da oltu taşı alımı son gün akşam saatlerinde vedalaşma.

Fahri Yardımcı
www.gezikeyfi.net

Fahri Yardımcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024