agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğa ve yaşama dair her şey > Geziler, Gezilecek Yerler, Türkiye'de önemli doğa alanları
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen Koyu yeşil
  • 1 Gönderen Foça Butik Otel

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-12-2007, 10:52   #1
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Kozbeyli köyü- Yeni Foça

Yeni Foça'ya 2 km mesafede yer alan Kozbeyli köyü sırtını bir dağa dayamış. Küçük sevimli bir köy meydanı ve yukarıya doğru tırmandığınızda panoramik bir manzara karşılıyor sizi. Köy Meydanında yer alan Dibek Kahvesi epey meşhur olmuş durumda. Kahveci Şakir'de şahsına münhasır biri. Kahve istediğinizde ''Önce dibek'te 20 kere vur bakalım'' diye bir cevap alabilirsiniz Ayrıca köyün ormanın içine doğru uzanan daha düz alana yerleşmiş bir bölümü de var. Dağ köyü olması nedeniyle suyu meşhur. Civardan su almaya gelen epey insan var. Eğer yolunuz Yeni Foça tarafına düşerse anayoldan sapıp Kozbeyli'de oksijen almak oldukça iyi bir fikir.

Fotoğrafta göreceğiniz gibi oğlum'da Kozbeyli'de sanırım doğaya teslim olmuş

Eklenen Resimler
   
Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2009, 18:45   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
merhaba ben kozbeyli köyündenim köye gelmenize ve sevmenize çok mutlu oldum

moonlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2018, 15:44   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-12-2018
Şehir: Foça
Mesajlar: 4
Yosun Kokan Kent Foça
Kimine göre yosun kokan kent olan Foça, Akdeniz Fokunun da yurdu sayılır. Günümüzde nesli tükenmekte olan Akdeniz Fokunun üreme alanlarından biridir. Dünyada toplam 400 adet olan Akdeniz Foku, Foçalılar için oldukça önemlidir. Genelde yaşam alanı Foça’nın güzel adalarından biri olan Orak Adası ve Siren kayalıkları civarıdır. Oradaki mağaraların içerisinde yaşarlar. bu nedenle o bölgede dalış yapmak, balık avlamak, tekne gezilerinin dolaşması yasaklanmıştır.

Denizcilerin yurdudur Foça. Antik çağ döneminde Phokaia’ lılar denizcilik konusunda oldukça başarılıymış. 50 kürekli, 500 yolcu kapasiteli tekneler inşa ederlermiş.Üstün zekaları ve mühendislik bilgileri ile de Akdeniz ve Karadeniz’de birçok koloni kurmuşlardır. Helenler önemli olayları efsane haline getirmeyi çok severlermiş. Marsilya kolonisinin kuruluşu ile ilgili bir hikayeyi şse Marius Dubois şu şekilde aktarır:

“Bir grup Phokaialı denizci, kaptanları Prontis’in başkanlığında kendilerine yeni bir pazar yeri arayarak seyahat etmekteydi. Bugünkü Marsilya’ nın Eski Limanı olarak adlandırılan Lacydon Koyu’na yanaştılar. Protis, bölgede yaşayan Liguralıların kralı tarafından bir ziyafete davet edilir. Liguralılar, Kent soyundan gelen Galyalılardır. Verdikleri ziyafet ise sıradan bir şölen değildi, kralları Nannos’un kızının evlenmek üzere eşini seçeceği geleneksel bir törendir. Prenses Gyptis, Kaptan Prontis’i görür görmez onu çok beğenir. Elindeki kutsal kadehteki içkiyi Ptontis’e sunarak kocası olma onurunu ona bahşetmiştir. ( Bu arada şunu da belirtmek gerekir ki kadehte şarap değil, su vardır, çünkü Liguralılar o zamanlar daha şarabı bilmezlermiş).Genç çift evlenirler ve Kral Nannos, Lacydon Koyunun kuzeyindeki tepeyi onlara düğün hediyesi olarak verir. Burada kurulan yerleşim, Fransa’nın en eski şehri olan Marsilya haline gelmiştir. Sözün gümüş, sükutun altın olduğu yerdir Foça.

Kaynak : https://www.focaotel1887.com/kozbeyli-koyu/


Düzenleyen Foça Butik Otel : 01-04-2019 saat 00:21
Foça Butik Otel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024