agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Gezi, Anı, Gözlem, Nostalji (http://www.agaclar.net/forum/gezi-ani-gozlem-nostalji/)
-   -   Kurşunlu'da bir kış günindisi (http://www.agaclar.net/forum/gezi-ani-gozlem-nostalji/13115.htm)

backyard 23-03-2005 10:45

Kurşunlu'da bir kış günindisi
 
Eskiden çok uzağa gidilmezdi haftasonu pikniği için, ya Konyaaltı sahili, ya da Kepezaltı. Ancak zaman içinde buralarda mangal yakmak yasaklanınca, topluca eşekten düşmüşe dönüp dere kenarlarına sığındık, yol kenarlarına konuşlandık. Biraz şekil yapmak isteyenler Bahtılı-Çakırlar tarafındaki kendin pişir kendin ye mekanlarına 'takılır' oldu.

Bizimse, geçtiğimiz haftasonu yolumuz Kurşunlu Şelalesi'ne düştü Bir kış günü, yakaladınız mı güneşi, doluşup çoluk çocuk, mangal pijama, alıp başımızı gidesimiz gelir değil mi? Bu, eskiden beri böyleydi de şimdilerde adı out door oldu. Bu yurdun çocukları, eskiden beri tutkundu doğaya, henüz av hayvanlarının nesli tehlikeye girmemişken, av adı altında toplu katliamlar yapılmazken, alıp sırtına azığını çıkardı dağlara...

Eskiden çok uzağa gidilmezdi haftasonu pikniği için, ya Konyaaltı sahili, ya da Kepezaltı piknik alanı. Ancak zaman içinde buralarda mangal yakmak yasaklanınca, topluca eşekten düşmüşe döndük. Dere kenarlarına sığındık, yol kenarlarına konuşlandık. Biraz şekil yapmak isteyenler Bahtılı-Çakırlar tarafındaki kendin pişir kendin ye mekanlarına takılır oldu.

Geçtiğimiz haftasonu yolumuz Kurşunlu Şelalesi'ne düştü. Yaklaşık 1 ay süren soğuk ve yağmurun ardından açan güneşin gaza getirdiği Özüm, bizi zorladı biraz da. Öyle mangal-pijama değil, sadece sırt çantamızda fotoğraf makinemizle girdik bu eşsiz doğa güzelliğini barındıran mekana. Ve henüz kapının girişinde bir kez daha aradık dostumuz Necati (Dalgıç) Bey'i. Niye mi?

Kısaca anlatalım:Takvimler 1998'i gösteriyordu. Kurşunlu Şelalesi'nin özelleştirilmesi gündemdeydi. Duyarlı çevre ayağa kalkıyor, her gün biraz daha azalan mesire yerinin birinin daha gitmesine izin vermek istemiyorlardı.Bu çevrelerin eleştirisini dinledikten sonra, serin bir ilkbahar günü tutmuştuk yolunu Kurşunlu'nun, yol arkadaşımız Abdullah Uyaroğlu ile. Kurşunlu özelleştirilmişti. Orman Bakanlığı bölgeyi kiraya vermişti. Peki ne olacaktı?Tekimaş adlı firmanın adını duymuştuk, bir yetkili sorduk, görüştürdüler. Beyaz saçlı, tonton, tipik Bursa lisanı konuşan temsilci bizi konuk ederken, düzenleme bittikten sonra burada neler yapacaklarını anlatıyordu.

Burada isteyen istediği gibi piknik yapamayacaktı. Orman içine gezi yolu, oyun alanı, seyir terası, Yörük çadırı, kır lokantası gibi üniteler koyulacak, derme çatma barakalar yerine düzenli, ahşap satış üniteleri yerleştirilecekti. Korkulduğu gibi girişte fahiş fiyat alınmayacak, dahası bölge halkı buradan ücretsiz yararlanacaktı.Aradan yıllar geçti, unutmamıştık ama, bir türlü elimizde olmamıştı Kurşunlu'ya gitmek için. Geçtiğimiz yılın yaz sonunda uğradığımızda, kapıdaki görevliye, bunca yıldır haber alamadığımız, telefonla ulaşamadığımız eski dost Necati Bey'i sorduk. 1999 seçimlerinde o zamanın gözde partilerinden birinin Bursa Milletvekili adayı olmuş, kılpayı kaybettiği seçim sonrası kalp krizi geçirerek ayrılmıştı bu dünyadan.

Eski tas, eski hamam

Yeniden haftasonuna dönecek olursak, ılık bir kış günindisinde dolaştık bu kez Kurşunlu'yu, ormanın içine yapılan yolu, uyarı tabelalarını, satış ünitelerini gördük, anlatılanlarla karşılaştırdık. Piknikçileri bir yana bırakalım, eski hamam eski tas, isteyen istediği gibi yakmış mangalını. Büyük emeklerle çimlendirilen ormanlık alan yine doğal halini almış (doğal olarak) yürüyüş yolundan aşağı inerken, suyun daha bi mavi olduğunu görüyoruz, yaz ve bahara göre daha bi geniş görünüyor yapraklardan sıyrılmış Kurşunlu

.Her köşede genç çiftler, ördekler, kuş sesleri, su sesi. Bir kez daha gözlemliyoruz, orman içi piknik alanı, yüzlerce değişik bitki ile örülü yürüyüş yolu. Aklımıza, Manavgat Şelalesi'nin tam ortasına kadar lokanta terasları kurulmasına engel olamayınca Türk Beleni'ne yapay şelale oturtanlar gelmişti. 'Boşuna gelmiyor özel turlarla amatör fotoğraf dernekleri buraya ve biz bu şansa sahibiz, ne mutlu' diyerek ayrılıyoruz Kurşunlu'dan

aksam.com.tr


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024