![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Bizdeki tespih ağacı öyle güzel çiçek açtı ki kokusu baş döndürüyor. Yanına gittiğinizde içinizi bir bahar kokusu sarıyor, resmen bayıltıyor insanı. Aşağıda çiçek açmış halini ve saksılardaki fideleri görüyorsunuz. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Saksılardakileri gelecek yıl tarla kenarına dikeceğiz, meyve ağaçlarından zararlıları uzak tutmasını beklyoruz. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Benim yaptığım uygulamada katlama yapılan tohumlar daha başarılı oldu Sevgiyle kalın Düzenleyen ensar : 06-06-2010 saat 17:58 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Sayın Ensar, sizdeki tohumları tarif edebilir misiniz? Cumartesi Adalar'da ağaç dibine düşen kurumuş tohum dallarını aldım tespih ağacı olabileceğini düşünerek. Evde bir tanesinin meyvasını kazıdım, içinden ana şekil olarak küre ancak üzerinde boylamasına 5 tırtık bulunan sert bir tohum çıktı. Meyva kısmı tarif edildiği gibi çok hoş kokmuyor. Tohum dalları buradaki 9 ve 20 numaralı mesajlardakiler gibi, ancak 8 numaralı mesajda ve webde gördüğüm diğer resimlerde tohumlar küre değil de oval şekilde ve yüzeyleri dümdüz görünüyor. (Resim aktarmada problem yaşıyorum, halleder halletmez resim de ekleyeceğim ancak sizdeki tohumların daha yakından çekilmiş bir resmi varsa ve ekleyebilirseniz çok sevinirim) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Elek, Maalesef tohumların fotoğraflarını çekmedim. Çok sert kabukları var ve sert kabuğn üstüde düz değil. Kırdığınızda içinden oval tohumlar çıkıyor. Sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Alıntı:
Ben tohumları soğuk katlamaya almadım. Direk ektim. Şubat ayında ekmiştim. Ekerken saymadığım için çimlenme oranı hakkında birşey diyemem. Ama tahminim yüzde 40 ın üstü olmalı. Sayın ensar daha iyi bilir. Bunlarda her tohumdan bazen 4 e kadar kök verebiliyor. Bu da şu demek. Yani yüzde 50 çimlense dahi diğer çimlenmeyenleri telafi ediyor. Ben çimlenenleri 4 gün önce poşetlere aldım. Tam 73 tane fidan elde ettim. Tekrar görüşmek üzere... Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim evde tohumlar vardı. Ben bir bakayım. Eğer hala duruyorsa fotoğraflarını çekerim. Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu söylediğin oldukça ilginç bir durum. Açıkçası bana zor gibi geliyor. İmkanın olsa da fotoğraf ekleye bilseydin iyi olurdu. Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Sayın Ensar, Sayın Ahmetshur ilginize teşekkürler. Biraz araştırma yaptım konu ile ilgili, sanırım biz "tespih ağacı" deyince 2 farklı türden bahsetmiş oluyoruz, bir tanesi bu konunun başlığı "Azadirachta indica" denilen tür (meyveleri eliptik şekilde), diğeri tohumları benim de elimde bulunan "Melia Azedarach" (meyveleri küre şeklinde) İkisinde de zehirli etken madde olarak azadirachtin var. Ama anladığım kadarıyla etken madde azadirachta indica ağacında daha fazla ya da bu ağaç daha sık yetiştirilebilen bir tür. Bu nedenle de neemazal veya ev yapımı böcek ilaçları yapımında daha fazla tercih ediliyor. Bakalım, bendekileri suyun içine koydum bekletiyorum, yarın bitlerde etkili olup olmayacağını göreceğim. Eğer başarı sağlarsam yeni tohum alıp yetiştirmek için bir adalar seferi daha şart oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaçsever
|
Sn. ensar, sn. Ahmetshur, cevaplarınız için teşekkürler. (Foruma üye olmayı atladığım için yazılarınızı şimdi gördüm.) Oturduğum yere yakın olan tespih ağacına tekrar gidip baktım. Benim aldığım tohumlar geçen yıldan düşüp altındaki ağaca takılıp kalanlarmış. Ağaç bu yılki meyvesini yeni vermeye başlamış. Yer sıkıntım olduğu için şimdilik tespih ağacı yetiştirmeyi erteledim. Ağaç bir kafenin bahçesinde, izin verirlerse kök sürgünlerinden de deneyebilirim. Araştırmadım ama sanırım sobahar sürgünden üretim için uygun olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
Evet sanki ufak bir karışıklık yaşanıyor. Melia azaderach : Tesbih Ağacı Azadirachta indica : Neem Ağacı Sanırım hepsi bu kadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
|
Azadirachta İndica - Neem Ağacı
Buda benim tohumdan çimlendirdiğim Neem Ağacı fidanlarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Meyvenin altındaki odunsu çekirdek kırılınca 3 veya 4 bölmeli olduğunu gördüm. Bölmelerde siyah, susamdan az büyükçe tohumlar var. Bu tohumlardan 4 tanesni çimlenmeye aldım. 1 hafta önce de odunsu çekirdeklerden üç tane ekmiştim. Bakalım ne olacak.. Sn Berduray, sanırım sizin kırma işleminizde bu siyah çekirdeklerden ezilmeyenler olmuş, onlar çimlenmiş ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2010
|
Yalancı Tespih ağacı
Merhaba, Yalancı tespih ağacı tohumundan nasıl temin edebilirim Yardımcı olurmusunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
|
Sayın teknik adam bu sezonda tohum biraz zor bulunur. Bir arkadaşın elinde tohum kalmışsa belki. Bende olsaydı gönderirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-04-2007
|
Şu anda İstanbul Beylikdüzü'ndeki tespih ağaçlarında tohum var.Ben geçen sene kova kova tohum toplayıp sineklik yaptım.Orjinal bir sineklik oldu.Fotografını çekersem yüklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mümkünse tabi... Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2008
|
Tesbih ağacının yaprak ve tohumunu ilaç olarak deneyen varmı ? Sonuç nasıl ? Kullanabilirmiyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İhsan Kaya, Geçen yıl tesbih ağacı tohumlarından yaptığımız ilaçlar beni tatmin etmiş idi bu yılda aşağıda fotoğrafladığım ağaçlardaki tüm tohumları bu amaçla deneyeceğim. Bunlar civarda bulabildiğim yaklaşık 10 kadar ağaçtan dördünün fotoğrafı ![]() ![]() ![]() ![]() Bol ilacım olacak bu yıl ![]() Sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
|
Bugun, Acemiye `de sordum; fakat forumda ilacin nasil yapildigini gordum. 1 kg tesbih agaci tohumu beyaz kabuklarindan soyuluyor, kirilip 2,5 litre su icinde bekletiliyor. Birde, tesbih enzimi yapmaktan bahsetti. Yine 1 kg tesbih agaci tohumu kirilip, 1 litre melas ve 3 litre suda (tipki enzim yapar gibi ) 3 ay bekletilecek. Herhalde dogru anladim ? Ensar ya da Acemi, teyid ederse sevinirim. Haftaya enzim yapmaya basliyacagim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
Bu akşam tesbih ağacı tohumlarının yarısını ayıklama fırsatı buldum. Eşimde (fırsat bu deyip ) 2 kg hamsi ayıklama görevini bana yükleyince isyan bayrağını çektim. (tabii ki mecazi anlamda ![]() Kurusunlar, melas ile enzim yapılacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-01-2011
|
bu aylarda tohumunu diksem tutarmı??? 2 adet tohumum var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Arkadaşlar elinde (ilaç yapmak için kullanacağım kadar) tespih ağacı tohumu olan varsa benimle irtibata geçerse çok memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|