![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Hovenia dulcis (Japon Kuru üzüm ağacı)
Hovenia dulcis (Japon Kuru üzüm ağacı) Çektiğim fotoğraflar ekte yer almaktadır. Bilgilerini sonra ekleyeceğim. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-08-2007
|
Merhaba, Tadı kuru üzüm tadına yakın. Düzenleyen ngunduz71 : 22-03-2011 saat 21:47 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
resim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-08-2008
|
arkadaşlar tohumu nasıl çimlenir. bilgisi olan yazarmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
merhaba: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
ngunduz71 beyden başka üreten yok mu. 3 yaşında bi fidan diktim bakalım, iklimimize uyum sağlayacakmı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Valla bu sene bende diktim fidan alıp. Bakalım eğer kışı atlatırsa seneye epey fidan almayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2015
|
Karadeniz iklimine uyum sağlamış olmalı ki RizeFidan tarafından satışı yapılıyor, tadından ziyade vitamin mineral açısından merak ettim faydaları neler acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
Ben 3 yıl önce dikmiştim. Henüz çiçek ve meyvesini göremedim. Ancak büyümesi çok iyi.Yaklaşık 4 metre boyunda, düzgün bir gövdesi var. Önümüzdeki yıl çiçeğini görmeyi umut ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
Bende birsürü tohum ekmiştim çoğusu çimlendi İnşAllah 1-2 seneye meyve alabiliriz ![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
benim japon kuru üzüm fidanı henüz uyanmadı. acaba kurudumu ? seninki nasıl? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sanirim benimki öldü. Kurumus gibi. Fazla buyumeden direkt bahceye dikince soguktan ölmüş olabilir. Yeni bir fidan daha almayi dusunuyorum. Tadi falan nasil acaba? Bu fidanla birde ölü adamin parmaklari meyvesini merak ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
ölü adamın parmaklarından 3 adet aldım . hepsi kurudu. ateşle dağlanmış gibi yaprakları o hale dönüşüyor. benim diktiğim japon k. üzüm ağacı 3 yaşındaydı umutluydum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Insallah kurumamistir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2020
|
Bizim köyde var en az 10 20 metre boyunda mart nisan gibi meyve veriyor şimdi tam zamanı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
sözüm ona genç fidanlar -15 C ye dayanıyordu. fakat -8 C ye bile dayanamadı, kurudu. japon kuru üzüm fidanı soğuklara dayanıklı değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Aynen katılıyorum. Hiç bir faaliyetini göremedim. Sizin söylediğiniz gibi bir karış bitkiye dünyanın parasını verdik ama boş bir hayal imiş... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
hevesimde geçti yerine 10 tane verseler istemem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
Benim kuru üzüm ağacını 2017 de dikmiştim. Yaklaşık 30 cm civarındaydı. Şimdi 4 m kadar oldu. -7, -8 leri görmesine rağmen keyfi yerinde. Ancak bu yıl da çiçek, meyve yok.Heyecanla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
istanbul da hava şartlarına uygun mu acaba. bende almak isterim çok pahalı değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Söylenenlere göre uygun ama ne kadar doğru onu bilemiyoruz. Aldığım fidan bir karış boyunda anca vardı. Her fidancı da satılmıyor. Uygun fiyata ve kaliteli iri boyda bulan birileri varsa buradan paylaşırsa bizlerde almış oluruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu.
|
Bende 20cm civarì fidanìnì aldim bırakın kiş soğuklarını bahardaki son donları bile atlatamadı.Saksıda birkaç yil büyütüp öyle yerine almalı..Tohumdan denemek isteyen varsa tohumunu verebilirim.Gecen sene gelmisti.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | ||
Ağaç Dostu
|
Sadece 2 satıcı firma inceledim. Bunlar sözde hepside çok çok iyi işi bilen firmalar. Bu bitki hakkında yazdıkları; 1.Firma: Alıntı:
Alıntı:
Şimdi hangisine bakıp ta karar verelim? |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu.
|
Sn.AkisSoftware bende bu aciklamalari okuyup heveslenerek almistim.Tabi pes etmis degilim.Saksida buyutüp yerine almayi denicem bir de..Bazen aldigimiz elma armut gibi bilindik meyvelerde sonradan kuruyabiliyor..Belki yerini sevmemis suyu fazla gelmis gibi sebeplerde olabilir diye de düsünmekteyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2017
|
kuru üzüm -28 e dayanan ağaç..üstelik asit toprak da istemez..kuruma başka nedenlerden olmalı..acaba kuru üzüm diye başka bir fidan satılıyor olabilir mi? https://davesgarden.com/guides/pf/go/21/#b |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
dediğniz olabilir mi? OLABİLİR. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
İki satıcı arasında bilgiler bu kadar fark varken... Hayırlısı bakalım bu sene geçti gibi ama yinede sonbahara doğru bir fidan alıp deneyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Cuma günü bir arkadaşın yanına uğradım. Karşılıklı olarak çiçek vs. takas ediyoruz. Sağolsun o da çok meraklı bir arkadaş. Bana bir kişiye vermiş olduğu çiçek tohumlarına karşılık onun tarafından verilen meyveleri gösterdi. Şaşırdım. Afyonkarahisar Dinar ilçesindeki bahçesinden getirmiş. Hovenia dulcis (Japon Kuru üzümünü hele burada yazanlardan sonra olmayacağını düşünmüştüm. Dinar ilçesinin iklimi Afyonkarahisar ikliminden oldukça yumuşaktır. Afyonkarahisar'a en uzak ve sıcak yerdir. Bakalım üzerindeki bulunan tohumlardan bitkiyi çıkartabilecekmiyiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hovenia dulcis, japon kuru üzüm ağacı, kuru üzüm ağacı |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|