agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Genel bitki koruma (http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/)
-   -   Kimyasal İlaç kullanımı. (http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/28192.htm)

haktun 03-08-2012 20:42

Kimyasal İlaç kullanımı.
 
Arkadaşlar Küçük bir bahçem var 250 m2 .Çeşitli sebzeler ektim.Çevrem tamamen yaban otları ile dolu.Devamlı zararlılarla savaş halindeyim.

En son beni bunaltan beyaz sinekler.Fasulye,Patlıcan,domates ve biberlerimi sardılar.Patlıcan ve fasulyelerimi geç ektiğim için çiçeklenme başlamadan hemen gerekli iaçları kullandım. ve kurtardım.(Hekplan 20 SP ile Decis ve Mantar için Manep kullandım.)

Sorun; Biber ve domateslerimde.. üzerlerinde domates ve biberler var üstelik bir yandan da çiçek veriyorlar.İlaç kullanmam mümkün mü ??Bu durumda yukarıdaki ilaçları karışık olarak kullanabilirmiyim.

Daha önce Fasulyelerimde tek tek kullandım fayda bulamadım.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa ve beni aydınlatırsanız memnun olurum.Teşekkürlerimle sevgi ve saygılar.

syıldıran 04-08-2012 12:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi haktun (Mesaj 1005757)
Arkadaşlar Küçük bir bahçem var 250 m2 .Çeşitli sebzeler ektim.Çevrem tamamen yaban otları ile dolu.Devamlı zararlılarla savaş halindeyim.En son beni bunaltan beyaz sinekler.Fasulye,Patlıcan,domates ve biberlerimi sardılar.Patlıcan ve fasulyelerimi geç ektiğim için çiçeklenme başlamadan hemen gerekli iaçları kullandım. ve kurtardım.(Hekplan 20 SP ile Decis ve Mantar için Manep kullandım.)Sorun; Biber ve domateslerimde.. üzerlerinde domates ve biberler var üstelik bir yandan da çiçek veriyorlar.İlaç kullanmam mümkün mü ??Bu durumda yukarıdaki ilaçları karışık olarak kullanabilirmiyim.Daha önce Fasulyelerimde tek tek kullandım fayda bulamadım.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa ve beni aydınlatırsanız memnun olurum.Teşekkürlerimle sevgi ve saygılar.

Sn. haktun ,
Elinizdeki ilaçları karışım olarak kullanabilirsiniz , dikkat etmeniz gereken husus ilaçlamayı akşama doğru yapmanızdır , Acetamiprid etkili maddeli Hekplan 20 SP ve Delthametrin etkili maddeli Decis ilaçlarının hasat ile son kullanma tarihi arası 3 gün , mantar ilacı Maneb için bu süreyi bilmiyorum ona da üzerindeki süreye riayet ederek kullanabilirsiniz. Selamlar . .

haktun 05-08-2012 15:03

Sn.syıldıran; Göstermiş olduğunuz ilgiye ve değerli tavsiyelerinize çok çok teşekkür ederim.İnternet üzerinden bu ilaçların firmalarının ilaç kullanım klavuzlarında b elirtilen miktar ve kullanım şekillerine titizlikle riayet ediyorum.Beni düşündüren ve en etkili olan Acetamprid maddeli Hekplan 20 SP ,Zira bu maddenin bitkinin bünyesine geçtiği belirtiliyor.Belirtilen sürenin sonunda yapılacak Hasat sırasında sebzelerimde kalıntı kalabilir mi? sevgi ve saygılarımla iyi günler dilerim.

syıldıran 05-08-2012 19:27

Sn. haktun ,
Rica ederim , küçük bir yardımım olursa bundan memnuniyet duyarım. Öncelikle belirteyim , ziraat mühendisi değilim , bu konuda kariyer sahibi değilim , biraz mesleğini biraz da çiftçilik yapan emekli bir elektrik mühendisiyim. Ama işini bilinçli yapmaya çalışan araştırmacı biriyim. Acizane bildiğim kadarıyla sorunuza cevap vermeye çalışayım. Doğrudur , Acetamiprid sistemik bir insektisittir , yani bitkinin özsuyuna geçer , nasıl içtiğimiz ilaçlar kanımıza karıştıktan bir müddet sonra idrar yoluyla atılmakta veya bozunarak daha farklı kimyasallara dönüşüyor ise bitkide de benzeri şekilde atılmakta veya ifna edilmektedir. İçiniz rahat olsun. İlacı dozunda kullanır , ilaçlama ile hasat arasındaki süreye uyarsanız herhangibir sorun olmıyacaktır. Ayrıca şu bilgiyi de vereyim , acetamiprid nikotin türevi bir ilaçtır , tütün ve patlıcan nikotin ihtiva etmektedir. Selam ve saygılarımla . .

kaminari 18-08-2012 04:20

sn.syıldıran. hicaz narı yetiştirmekteyim ağaçlarım 3 yaşında.ağaçlara black strong hümik asit kullanmaktayım.bu zamana kadar topraktan uygulama yaptım ama en son ilaçlamamı yapraktan yaptım bunun bir sakıncası olabilirmi.

syıldıran 18-08-2012 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaminari (Mesaj 1010140)
sn.syıldıran. hicaz narı yetiştirmekteyim ağaçlarım 3 yaşında.ağaçlara black strong hümik asit kullanmaktayım.bu zamana kadar topraktan uygulama yaptım ama en son ilaçlamamı yapraktan yaptım bunun bir sakıncası olabilirmi.

Sn. kaminari ,
Hümik asiti yapraktan uygulamanın bitki yönünden bir sakıncası olmadığını , fakat molekül yapsının büyük olması nedeniyle yapraktan alınımının biraz zor olduğunu biliyorum. Yaptığınız uygulama bitki için bir problem oluşturmaz ama yaptığınız masraf ve emeğin karşılığını alamayabilirsiniz. Selamlar . .


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024