agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Genel bitki koruma (http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/)
-   -   Karınca sorunu (http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/19358.htm)

Akif 22-02-2010 08:30

Karınca sorunu
 
Merhaba arkadaşlar. Bir süredir başım karıncalarla belada. Evi sistematik olarak yavaş yavaş istila etmeye başladılar. Karıncaların resmini eklemek isterdim ama net olarak görüntüle yemiyorum maalesef. Ortalama maksimum boyları 1,5-2mm civarında, sarımsı bir renkleri var.

Düne kadar sorun yaratmıyordu. Fakat dün kızımızın yatağını sardığını görünce bu işe el atmanın zamanı geldi dedik ama ne yapacağımızıda bilemedik açıkçası.

Çeşitli kulaktan duyma yöntemleri denedik. Bunların arasında limon suyu, vernel (Oda kokusu), talk pudra vs..vs.. En son çare evi komple ilaçlatmak gibi görünüyor ama o kadar karıncanın vebaline de girmek istemiyorum.

Son çareye başvurmadan birde sizlere danışayım dedim. Bu karıncalara zarar vermeden evden uzaklaştırmanın bir yolu var mı acaba?

Delimus 22-02-2010 08:40

Karınca yuva deliğine kahve dökmek faydalıdır ayrıca raid'in Karıncalar için özel kapsüllü ilaçları var.

Akif 22-02-2010 08:52

Tavsiye için teşekkür ederim Delimus ama karıncaların yuvalarını ve eve nereden girdiklerini bir türlü bulamadım. Ayrıca çeşitli kapsülleri de denedik ama yine bir faydasını göremedik ne yazık ki.

Ortalıkta en ufak bir şey bırakmıyoruz. Her şeyi ya kavanozlara ya da buzdolabına koyuyoruz ama yinede sürekli ortalıkta bir şeyler arıyorlar.

hosseda 22-02-2010 09:21

Sayın akifguzen,

Bayer'in parlak bir poşette beyaz tozu var. Paketi 4 TL. idi. Karınca görünen yerlerde duvar kenarına dökünce o tozu yaklaşık 1 ay tek karınca görünmüyor evde (ben balkona döküyorum çünkü geliş yolları orası) . Bir ay sonra işlemi tekrar etmek gerekiyor.

Delimus 22-02-2010 09:29

Çoçuk varken evde otür bir toz kullanmak ne derece doğru ? İçeriği belirtilmiş mi ?

Akif 22-02-2010 09:49

Sayın hosseda tavsiyeniz için öncelikle teşekkür ederim.

Açıkçası çeşitli tozlar görüyorum ama kimyasal ve zehirli içerikleri nedeni ile evde kullanmaya pek sıcak bakmıyorum. Ayrıca Delimus'un da dediği gibi evde 9,5 aylık kızım varken kimyasal tozlar filan kullanamam.

Gerçi eve giriş yollarını bulabilmiş değilim, oda ayrı mesele. En olmadık yerlerde yolları var. Şuan için elektrik tesisatlarından falan eve girdiklerini düşünüyorum ama henüz bu yönde kesin bir kanıtım yok.

Bu arada ilk mesajda belirtmeyi unuttum. Evi komple ilaçlatmak konusunda derin düşüncelerim var. İlk sebep yukarıda da belirttiğim gibi karıncaların katli, ikinci sebep ise evde deniz akvaryumum var ve ilaçlanan bir ortamdan hiçte iyi yönde etkileneceğini düşünmüyorum. Hadi biz bir iki gün uğramayız eve ama akvaryumu ne yaparım hiç bilmiyorum. Bu iki sebep nedeni ile evi ilaçlatmak şuan için mevcut bir çözüm değil.

vectorel 17-06-2010 20:17

arkadaşım karıncalarla ilaclama ile mucadeoe edılmez..lımon feslegen pudra veyahut eczanelerde satılan feromen tuzakları alınarak mucadele edilir...

blank 17-06-2010 23:39

Karıncaları kaçırmak için limon çeviz yaprağı ve çamasır suyu (amonyak katkılı olan çiftlerde granürlü olduğu için çok iş görür) çıktıkları , çıkabilecekleri her delik gerekirse ufak ufak kazınmalı oraya az miktarda karınca ilacı öküp alçı silikon vb gibi maddelerle kapatmak gerek

tabi duyulan farklı yöntemlerde var nişasta ve şeker karışımı karıncalar için zehirlidir. olabildiğince karıştırarak hatta yapa bilirseniz ufacık toplarla vermek yuva imha yöntemidir yanlız oldukça yüklü bir uğraş olacak bilginize nerden baksanız evi saran karınca miktarı 1 milyona yakın bireyden oluşur :)

yararlı kaynak

http://www.wbm.de/wbm/cms_old/media/..._tuerkisch.pdf

Hhatice 18-06-2010 00:23

Benim balkonumda da karınca var.Nişasta ve şeker hem kolay hem zararsız ,saksının içine yuva yapmışlar.Çiçekli saksı kıyamıyorum toprağını değiştirsem çiçekleri dökülecek .

HAKAN_O 19-06-2010 21:33

benimde bahçemi sardılar küçük karıncalar he yerde tüm sebzelerin yapraklarını istila etmişler. ne yapmalıyım

mavisedir 28-06-2010 15:12

Arkadaşlar benimde balkondaki tüm çiçeklerimin toprağını ,kendilerini sarmış karıncalar.Ne yapmam lazım?İlaçlama yapmak çiçeğe zarar verir.Şeker nişasta karışımı karıncaları öldürüyor mu?Zarar vermeden uzaklaştırmak istiyorum bende.

ayhat 28-06-2010 15:49

selamlar aynı karınca sorunu benimde balkonumda olmaya başladı ikinci kattayım ama bahçeden yukarıya tırmanıyorlar, çiçaklarime zarar vermelerinden korkuyorum, bir çare bulupta deneyen varsa paylaşırsa sevinirim.

süleyman girgin 28-06-2010 17:32

*** eğer eviniz bahçeliyse kurtulacağınızı sanmıyorum

mavisedir 29-06-2010 12:02

Karıncaların çiçeklere zararı olur mu?Beni tedirgin eden konu bu aslında.

yasarugur 21-03-2011 18:11

http://www.youtube.com/watch?v=DNN2E2bWU3A
karıncaların topladığı yapraklardan kompost yapması ,kompostun üzerindeki küfde mantar yetiştirmesi ve bu küfde yaşayan ekin zararlısı bir bakterinin karıncalar ve karıncaların başının arkasında bulunan bir antibiyotik tarfından baskılanmasının ,simbiyotik yaşam döngüsünün anlatıldığı bir video.

alperfect 21-03-2011 18:28

daha havalar ısnmadı karıncalar uyanmış eve gelmiş bile nerden çıktıklarını tam olarak bilmiyorum ama zeminle birlikte 4. katta ısrarla geliyorlar öldürmeden gelişlerini engellemek istiyorum

caners98 01-10-2011 10:51

karıncalar neden boğulmaz
 
İnsanları suya batırdığınızda nefes alamadığı için oksijensizlikten boğulur. Karıncayı alıp suya batırıp saatlerce tuttuğunuzda boğulmaz. Saatlerce suda kalan çıktığında ölü gibi duran fakat birkaç saat içinde kendine gelen karıncalar neden boğulmaz?

Karınca çok ince olan nefes tüpleri sayesinde su içeri giremediği için karbondioksit fazlalığı nedeni ile narkoz almış gibi bayılır. Suya dayanma süresi çok uzun olan karıncaların suda kalma süresi uzun olursa ancak o zaman ölürler.

Karınca türlerinden ateş karıncaları, yağmur ve sel sularında birbirlerine tutunup, kraliçe karıncayı ortalarında, üstte, tutarak suların üstünde yüzebiliyorlar.

caners98 01-10-2011 11:17

Evdeki Karıncalara Çözüm
 
Karıncalar Aslında zararlı değillerdir ,Ama bazen o kadar çoğalırlarki onların varlığı bizi rahatsız eder.Birde bakarsınız Mutfağınızı ,evinizin heryerini sarmışlar .İşte bu noktada sizler onlardan kurtulmanın yollarını ararsınız.Karıncaları kovmayı,yok etmeyi,öldürmeyi düşünürsünüz.Ana nafile......onlar yinede gelirler.

Ev ve işyerlerinde en çok görülen böcek türleri arasında hamam böcekleri ve karıncalar gelmektedir.Gennelikle mutfaklarımızda ortaya çıkan karıncalar ile halk arasında bir çok mücadele yöntemi bilinmekte olsada,koyduğunuz kurumuş limonları üzerinde karıncaların dolaştığı **** diğer yöntemleri denediğiniz zaman bunlar ile boşa zaman harcadığınızı anlıycaksınız.Karıncalar ile mücadele etmek için ilk önce bu böcek türünü iyi tanımalıyız ki bu karıncaların neyi sevip neyi sevmiyceğini uzak duracağını iyi bilelim..
Evlerinde karınca sorunu çözmek istiyorsanız ilk önce karıncaların evlerimize nerelerden ve niçin girdikleri çok iyi tespit edilmesi gerekmektedir..Neden Tespit Önemlidir?
Çünkü evinizde ne kadar profesyol bir ile karıncalara karşı önlem alırsak alalım,dünyadaki en kalite böcek ilaçlarının bile bir kalıcı etkisi olduğunu unutmayalım ve bu kalıcılık etki geçtikten sonra eğer siz evlerinizde karıncaların geçtikleri duvar çatlakları gibi bölgeleri kapatma veya bu bölgelerde bir iyileşme çalışması yapmazsanız bir süre sonra dışardaki karıncalar evlerinize rahatlıkla bu deliklerden girecektir. İkincisi ise mutfaklarımızda hijyen kurallarına dikkat etmek ve karıncaların evlerimizde nerelerde yuva yaptığı iyi tespit etmekten geçiyor.Karıncaların genellikle evlerimizde nemli ortamlarda bulunur.Bununda sebebi bu bölgelerde su ve besin kaynağı bulmalarıdır.


Evlerimizde karıncaların bulunduğu bölgeleri tespit ettikten sonra artık EN KESİN VE GARANTİLİ YÖNTEM OLAN JEL İLAÇLAMA yöntemi ile karınca sorunumuzu çözücez.2002 yılından beri Türkiyede ilaçlama sektöründe kullanılan jel ilaçlama yöntemi ile evlerinizdeki karınca,hamama böceği,karafatma türü böcekler için hem kesin hemde leke,iz bırakmadan garantili bir şekilde çözüm sunuyoruz. Jel ilaçlama kabaca özel bir tabanca yardımıyla içine pompalanmış karıncaları dayamıycağı bir yem sıkılarak yapılan bir ilaçlama yöntemidir.Bu uygulamada önemli olan tecrübe,doğru ilaçlama ve işini bilen bir ilaçlama şirketinin yapmış olmasıdır..Bu yollaları izlerseniz özellikle son yıllarda tekonoloji yardımıyla karıncalardan sorunsuz ve en etkili bir yolla kurtulmuş olucaksınız.

KARINCALAR İLE İLGİLİ KISA BİR BİLGİ
Dünya Üzerinde Var olan Karıncaların Dünyada yaşayan insan sayısının 1000 katından fazla olduğunu biliyormuydunuz!!


Karıncalar ile mücadele Halk arasında bilinen yöntemlerden Bazıları
1-Mutfaklarınıza Kurumuş Limon Kabukları:Hemen hemen herkezin bildiği bu yöntem aslına boşa zaman kaybından başka bir şey değildir.Karıncalar sahip oldukları antenleri gezdikleri yerlere dokundurarak hem yollarını hemde yiyeceklerini bulurlar.Karıncalar için limon konulmasının nedeni limona ekşilik veren bileşenler,karıncalar için ise ölümcül bir madde özelliği taşımaktadır.Fakat karıncalar limon kabuklarının üzerlerinde dolaşırken antenlerinden aldıkları bu özellikle limon kabuğunun yememesi gerektiğini kısa bir süre içinde anlıycak ve sadece üzerlerinde dolaşıcaklardır.
2-Karıncaların geçiş noktalarına zerdeçal serpin:Bunda eski bir yöntem olmasına rağmen işe yaramamakta sadece bir kaç karınca sürüsünün bir sürene zerdeçalın kokusundan dolayı uzakta tutabilen bir yöntemdir.
3-Mazotlu bez:Bu yöntem şimdiye kadar saydığımı karınca ile mücadele yöntemleri arasında en etkili bir olanıdır.Karıncalar mazotlu bölgere mazotun kalıcı etkisi geçinceye kadar bir süre gelmiycektir.Ama bu yöntemle sadece o bölgedeki karıncaları uzaklaştırmış olucaksınız ve kalıcı bir çözüm olmıycaktır.
4-Kahve telvesi kullanma yöntemi:Bu yöntemde yine karıncalara için caydırı yöntem amaçlı kullanılmış bir yoldur.Bu yöntemle bir süre karıncalar kavhe döktüğünüz alanlardan uzak dursada,sahip oldukları antenler ile bir süre sonra bunların zararsız olduklarını anlıycaklar ve kahvlerin üzerlerinde dolaşmaya başlıycaklardır.
5-Ayrıca tuz, borik asit, öğütülmüş kahve, kurutulmuş nane, sirke, karabiber :Şimdiye kadar saydığımız yöntemler arasında en işe yarıyanları borik asit ile eczaneden aldımış olcağınız bir kaç karışımla yapıcağınız basit bir karınca ilacıdır.İsminin borik asit olduğunu aldanmayın beyaz bir toz olan "borik asit" karıncları öldürmek için iyi bir yöntem olarak kullanılabilir.Ayrıca acı biberde karıncalar için en caydırı yöntemler arasından biridir.Dünya sağlık örügütce!de böcek ilaçlarının hammadesi arasında konulması şart koşulan bu acı biberlere acılık hissini veren kimyasal bileşenler karıncalar içinde caydırıcı bir önlem taşımaktadır.
Evdeki Karıncalardan Nasıl Kurtulurum
Evlerinizde karınca olmasının sebebi hijyen kurallarına dikkat etmemekten kaynaklanıyor.Karıncalar yuvalarını su ve yiyecek kaynaklarına yaparlar ve yuvalarına ulaşmak için belirli bir rota izlerler.İster bahçeli bir eviniz ister 15 katlı bir apartmanın en üst dairesinde oturun karıncalar su ve besin kaynaklarına rahatlıkla ulaşabilmektedirler.Karıncaların evlerimize girmemesi için ne önlemler almalıyız peki?
Birincisi mutfaklarımızda hijyen kurallarına dikkat etmek en önemli kuraldır,ortalıkta yicek bırakmamak,yenmiş olan yiceklerin kırıntılarını biran önce temizlemek ve yiyecekleri kapalı kaplarda karıncaların ulaşamıycağı şekilde muhafaza etmekten gereklidir.Karınca ile mücadele etmek için profesyonel bir ilaçlama şirketinden destek almak önemlidir çünkü hem karıncanın yuvasını hemde rotasını belirlemek ve müdahele etmek için bilgi sahibi olan bu şirketlerdir. Bunların dışında ev sahipleri geçici çözümler olarak karınca tabletleri kullanabilirler.Zaman zaman profesyonel ilaçlama şirketlerininde kullandığı bu tabletler,ilaçlama yanında ek bir önlem amaçlı kullanılmaktadır.
DİKKAT!!
garantili ilaçlama,garantili karınca ilaçlama,karınca ilaçlama,evdeki karıncalardan kurtulma yolları,evdeki karıncalara çözümBazı internet forum sitelerinde karıncalar için "pire tozu toxx" gibi ilaçların kullanılması önerilsede bunlar karıncalar ile mücadele etmenin doğru yolu değildir ve bu tür ilaçların yanlış kullanımları zehirlenmelere yol açmaktadır.Karınca ilacı almaya karar verdiğinizde bu ilaçların karıncalar için yapıldığından ve Dünya Sağlık Örgütünce Onay almış böcek ilaçları olduğundan emin olmanız gerekmekdedir.



En gelişmiş Böcek Topluluğu olan Karıncaları Tanıyalım
Dünyada en fazla sayıya sahip olan canlı olan karıncalar aynı zamanda dünyadaki en akıllı böcek türleridir bu canlılardır.Karıncalar koloni şeklinde,toplu yaşayan,plan yapan,birbirleri arasında iletişim kurabilen canlılardır.Bir karınca kendi ağırlığının 20 katı kadar bir yükü rahatlıkla kaldıra bilmektedir.Dünya var olduğundan günümüze kadar varlıklarını sürdürüren karıncaların dünyada yaklaşık 500,000 bine yakın farklı türü bulunmaktadır.Karıncalar dünyanın farklı coğrafi bölgelerindedeğişik renklerde,metabololizmada ve boyutlarda karşımıza çıkmaktadır.Zehirli karıncalar olduğu,gibi insanı sokan karıncalardan,bir çekirge büyüklüğündeki karıncalara kadar bir çok farklı karınca türü mevcuttur.. Karınların farklı türleri inceleyen bilim adamları,karıncaların familyaları arasında farklı davranışlar tespit etmiştir.

Bir bilim raporuna göre karıncaların yaşamı şöyle özetlenmiştir.

"Basit bir şekilde çalışan toplumsal düzenleri vardır. Bir evlenme uçuşuyla, hayatları başlar. Kraliçe, gelecekteki kraliçeleri ortaya çıkardığı gibi; işçi yavruyu da meydana getirir. Bizim gibi dilleri olmamasına ve alet kullanmamalarına rağmen; hemen hemen insanlar kadar çeşitli adetleri vardır. Mağara hayatı yaşayan, toplum-altı topluluklardan başlayıp; insanınki kadar hayret verici, yüksek sınıf Formicinae'lerin(Kırmızı Orman Karıncaları) gibi karmaşık toplumları ve gelişmiş tarihleri vardır."

FAKO 30-03-2013 14:02

Burada yazlikta, her sene SARI karincalar ile cebellese cebellese, saftutmayi bir nebze becerebiliyorum.

- SEKER
- MAYA

Karistiralacak ve yuksekce bir kavanozun icine konulacak. KAPAK yerine bir plastik, plastigin kenarlari TEYP veya LASTIK ile kavanoz agzina gelecek sekilde gerilir.
PLASTIGIN ortasina sadece bir DELIK delinecek, misafirlerimize de hosgeldiniz, diyeceksiniz.

26-Nurşen 08-05-2013 18:58

bahçemizde ve tüm çevremizde karıncalar çok adeta yaz gelince evlerimize doluyor bir türlü neler denediysek yok edemedik ağaçlarımzın bitkilerimizinde tepesinde geziyor evlerimizin içlerindede geziyorlar .kimyasal ilaçlarla evlerimize girmesini biraz yani
on onbeş gün gibi uzaklaştırıyoruz fakat kimyasal çözüm değil çevrede kuşlarada zarar verecek diye korkuyoruz lütfen ne yapmalıyız .

Derya Hanim 29-05-2013 15:32

Karincalarin eve girdigi yerleri tesbit edip buralara bebek pudrasi dokun. Benin basimda karincalarla dertteydi ben bunu uygulayarak onlari uzaklastirirdim

capsaicin 29-05-2013 17:26

Arkadaşlar bayer'in karınca jeli varmış. Metrekareye 2 damla olarak kullanılıyor. Kullanan var mı?

http://mcdn01.gittigidiyor.net/8391/...83918557_0.jpg

Karıncaları severim, normalde hiç bir zararları da yoktur, ancak bu sene terasımın topraklı kısmında o kadar yuvalanıp artmışlar ki, her yerdeler, sorun onlar değil karıncadan rahatsız da olmam, fakat son 3 senedir onlar yüzünden ciddi yaprak biti problemim var. Doğal reçeteler, neemazal falan işe yaramıyor uygula uygula yine çıkıyorlar. Artık bitki yetiştirmeme engel olacak hale geldiler, bütün fidelerimi bozuyorlar. Toprakta zehirli kalıntı bırakmayacak ama soruna kökten çözüm getirecek bir ilaç arıyorum. Lütfen yardımcı olun.

çekimser 27-03-2014 14:12

karınca sorunu (Siklamen (Cyclamen))
 
merhabalar. hediye olarak gelen Siklamen (Cyclamen) cinsi çiçeği suladığımda alt deliğinden karıncalar çıktığını fark ettim. forum içi araştırmalarımda karıncaları uzaklaştırmak için pudra, tebeşir tozu, saksıya limon koymak gibi yöntemlerin kullanıldığını görüm. bu yöntemler saksı içinde yuva yapan karıncalara etkili olur mu?
bahsi geçen çiçeğin saksısı çok adi bir plastikten yapılmış öyle ki naylondan biraz daha kaliteli ve üzerinde çatlaklar olduğunu fark ettim. saksı değişimi için yaptığım araştırmada ise üzerinde çiçek olan bitkinin saksı değişiminden haz etmediğini öğrendim.
hal böyle iken ne yapmam gerektiği konusunda tereddüt içerisindeyim. yardımlarınızı bekliyorum. alakanıza teşekkürler.

Sinaan 04-04-2014 17:02

karıncalar
 
Merhaba,bahçemdeki toprakta çok fazla karınca var,bitkilere zarar veriyorlar bunlarla nasıl baş edebilirim? özellikle doğal bir çözümü var mı acaba? birde toprağa bu böcekler için kireç atmanın toprağa zararı var mıdır?

esracer 04-04-2014 18:38

Limon çok etkili diye duymuştum.

Sinaan 09-04-2014 17:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esracer (Mesaj 1266923)
Limon çok etkili diye duymuştum.

Nasıl uygulamalıyım acaba bu limonu? su ile karıştırıp fısfısla sıksam olur mu?

hira 18-08-2014 00:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sinaan (Mesaj 1268837)
Nasıl uygulamalıyım acaba bu limonu? su ile karıştırıp fısfısla sıksam olur mu?

Limonu kullandıktan sonra kabuğunu karıncaların dolaştığı yere koyup kaçmalarını, hatta evi terk etmelerini bekleyecekmişiz:) küflü limon kabuğu karıncaları uzaklaştıyormuş. Deneyeceğim..

alef blue 10-02-2015 13:39

bi kaç seferdir saksılarımda karınca görüyorum, şimdi dikkatli baktığımda envai çeşit böcek gördüm ve bidaha yakından bakmamaya karar verdim xD bilmemek en iyisiymiş, şimdi nasıl dirseklerime kadar dalıcam ben o topraklara bilmiyorum...
her neyse biraz araştırdım böcekler springtail gibi duruyorlar yani zararsız, saksılardaki geçen yıldan kalma kökleri yiyorlar heralde, ama karıncalar ne yiyor esas sorum bu? fesleğenlere zarar verirler mi, henüz saksıdan çıkmadıkları için mücadeleye başlamadım zaten kışkırtıcı bi ilaç denersem evi saracaklar onun yerine saksılarda kalsınlar güzel güzel geçinelim diye düşünüyorum, sizce ne yapmalıyım?

Milla 10-02-2015 13:55

Sayın alef blue,
Size çok saçma gelecek ama bir diş sarımsak soyup karıncaların olduğu bölgeye koyarsanız anında terk ediyorlar. Benim eskiden bahçeden eve gelen karıncalar vardı bu yöntemi duydum, denedim ve başarılı oldum. Yine de dikkatli olun oradan taşınıp nereye gideceklerini takip edin derim ben :))

alef blue 10-02-2015 14:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1355011)
Sayın alef blue,
Size çok saçma gelecek ama bir diş sarımsak soyup karıncaların olduğu bölgeye koyarsanız anında terk ediyorlar. Benim eskiden bahçeden eve gelen karıncalar vardı bu yöntemi duydum, denedim ve başarılı oldum. Yine de dikkatli olun oradan taşınıp nereye gideceklerini takip edin derim ben :))

taşınmalarından gerçekten korkuyorum eski parkeli bi evdeyiz parke araları oldukça açık bi keşfederlerse anca fumigasyonla kurtuluruz herhalde :p

zararlıysalar sarımsağı ve bir de tarçını denemeyi düşünüyorum


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024