agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)




Beğeni Düzeni11Beğeniler
  • 7 Gönderen guneydefne
  • 1 Gönderen köpük_bahçesi
  • 1 Gönderen köpük_bahçesi
  • 2 Gönderen köpük_bahçesi

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-10-2020, 12:49   #1
Ağaçsever
 
guneydefne's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2020
Şehir: Bursa
Mesajlar: 85
Organik ilaç denemelerimin sonuçları

Uzun zamandır takip ettiğim foruma küçükte olsa katkı sağlamak istedim,bu yüzden bu yıl kullandığım tüm organik ilaçların test sonuçlarını yazıyorum.(İlaç fotoları yazının altında)
---
Firma derki... CannaCure; bitki zararlılarını kontrol altına alan ve küfe karşı koruma sağlayan özgün bir yaprak spreyidir. Doğa dostudur ve toksin içermemektedir. Küflere, parazitlere, yaygın bitki hastalıklarına, beyaz sineklere, yaprak bitlerine, örümceklere ve çeşitli böceklere karşı üstün koruma sağlar. Tüm bunlarla beraber CannaCure, yapraklar üzerinde yaprak canlılığını ve rengini artıran ikincil bir doğal tabaka oluşturur. Bu sayede bitki daha verimli fotosentez yapar ve dolayısıyla daha çok çiçeklenir. Bitkilerin yapraklarına sprey olarak uygulanır.
1 Litreye 300 ml karıştırılarak kullanılır. Bu 1 litrelik şişeyle 3 litreden fazla CannaCure elde edebilirsiniz.

Bu ilacın 1 lt fiyatı 2020 için 200-250 TL civarı.İlaç güneş battıktan sonra kullanılıyor .Sıktığım bitkilerin yaprakları çekirgeler,cüce zıpzıplar tarafından yinede yendi,yaprak bitlerine sonradan etki etmiyor ama koruyucu olarak düzenli atarsanız özellikle tırtıllarda iş görüyor.Sık formdaki bitkilerin içlerine giremiyorlar.Böcekleri öldürme özelliği yok.Yapraklarda canlılık ve renkte yoğunluk oldu.Her hafta 1 kez kullanmak gerekiyor
---
DELFIN WG forumdan öğrendiğim organik bir ilaç .Bu ilacın 1 lt fiyatı 2020 için 150 TL ,özellikle domates tırtılı sorunum hiç olmadı geçen yıl hiç ürün alamamıştım,şeftalilerde de iç kurdu sorunum olmadı taki ilacı kullanmayı bırakana kadar...ilaç ,kurtlar meyve içine girdikten sonra işe yaramadı.
---
Firma derki... Aptus Dislike, bitki üzerinde veya çevresinde uçan, sürünen veya emen böcekler ile ilgili sorunları önler. Örümcek akarları ve yaprak bitlerine karşı güçlü koruma sağlar. Böcekleri uzakta tutan uçucu 5 farklı yağların karışımını içeren %100 organik bir üründür.
Uçan, tarayan ve emen böceklerle karşı güçlü koruma
%100 organiktir ve bitki için zararlı değildir
Kullanım
4-8 ml 1 litre ılık suya karıştırılır ve 7 günde bir bitkinin tüm yüzeyine ışıklar kapalıyken spreylenir.

Bu ilacın 100 cc fiyatı 250-300 TL civarı yukarıdaki iddialı firma yazısına istinaden bu ilacı da aldım,oldukça keskin kokusu vardı ve çok umutluydum ...2 gün kadar yaprak yiyenler uzak durdu sonra tekrar saldırdılar.Firmayı aradım daha çok küçük böceklerde iş görür dediler ,o arada güllerde yaprak biti oldu ,üzerlerine doz aşımı yaparak ilacı sıktım 1 tanesi bile ölmedi
---
Firma derki... NeemAzal T/S; Alman Trifolio-M firması tarafından geliştirilmiş doğal bir böcek ve kırmızıörümcek ilacıdır. Yaprak bitleri ve beyaz sinekler gibi bitkinin yaprak ve gövdesine zarar veren 200'den fazla bitki zararlısıyla mücadelede etkilidir. Organik tarımda güvenilirliği FIBL, OMRI, Naturland, USDA/NOP gibi kuruluşlar tarafından onaylanmıştır. Arılara, faydalı böceklere, faydalı bakterilere, hayvanlara ve doğal hayata karşı zararsızdır.
Forumdan öğrendiğim bu ilacın 100 cc fiyat 80 TL civarı neredeyse her böcekte işe yaradı ama sık kullanmak gerekiyor,böcekler meyve içine girdikten sonra işe yaramıyor.
---

Gülleci bulamacı...Sezon boyunca sık sık kullandığım ev yapımı ilaç Bu sene asmalarda külleme olmadı,mantari hastalıklardan,yaprak bitlerine,tırtıllardan ,çekirgelere...ama böcekleri öldürmesi için verilen dozun 10 kat kadar fazlasını kullandım ,genç yapraklarda dahi yanma olmadı...yalnız dikkat bölge ve iklim koşullarına göre değişim olabilir.
Bulamacın kalan tortusunu ağaçların,fidelerin gövdelerine sürdüm salyangoz gelmedi yanlız Termitlerde işe yaramadı.
---
Mastercop Bordo bulamacına alternatif olarak işe yarar bir ürün 1 lt fiyatı 150-200TL civarı
---
Ev yapımı acı biber,sarımsak,sabun karışımı...Forumda çok çeşitli tarifler var ,bu karışımın böcek öldürecek güce ulaşması için oldukça yoğun formda yapılması gerekiyor verilen dozların 10-20 katı yoğunlukta uyguladığımda gerçekten öldürücü oldu.Güller ve narenciyelerde doz aşımı yapmayın.
,,,

Kaolin kili Yazın yapraklar güneşten ve böcekten korusun diye sıktım incirde çok uzun süre kaldı,diğer yapraklar ilk yağmurda yıkandı.O dönem güneş yanıklığı ve böcek saldırısı olmadı.

Sayın forum üyeleri bu yazım kişisel tecrübelerimdir.Bir çok değişen var bu yüzden eksik ya da yanlış olduğunu düşündüğünüz uygulamaları lütfen belirtiniz.
Yazının sonunda şunu söylemek isterim organik ilaçlar daha çok koruyucu olarak yani hastalık ya da zararlı gelmeden işe yarıyor ancak belkide her hafta bunları atmak gerekiyor.Tamamının gün ışığı olmadığı,yağmur yağmadığı zaman kullanılması lazım

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen guneydefne : 07-10-2020 saat 07:49 Neden: İlave yazı
guneydefne Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2020, 16:34   #2
Ağaç Dostu
 
köpük_bahçesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2020
Şehir: Nevşehir/Karaman
Mesajlar: 140
Sayın güneydefne özellikle benim gibi acemiler için çok faydalı bir paylaşım.Patates böceği için hangisi kullanılabilir, doğal yollarla başa çıkamıyoruz.

guneydefne beğendi.
köpük_bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2020, 08:30   #3
Ağaçsever
 
guneydefne's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2020
Şehir: Bursa
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi köpük_bahçesi Mesajı Göster
Sayın güneydefne özellikle benim gibi acemiler için çok faydalı bir paylaşım.Patates böceği için hangisi kullanılabilir, doğal yollarla başa çıkamıyoruz.
Patates böceğinin erginleri kışlama için girdikleri toprak altında çapa **** sürümle imha edilmeli,baharda yaprak altlarına yumurta bıraktıkları dönemlerde grup halindeki yumurtalar toplanabilir,ergin dönemde bitki çevresindekiler yine toplanabilir....ayrıca kadife çiçeği,fesleğen gibi bitkilerin çevreye dikilmesi bir çok böceği kaçırır.
Ekim yaptığınız alanın büyüklüğünü,zarar şeklini,yaptığınız doğal mücadelelerden bahsetmemişsiniz ...ama yukarıdaki ilaçlardan hangisini kullanırdınız derseniz Neemazal derdim.Sonuçta patates böceği yaprak ve kısmen dalları yiyor Neemazal öldürücü özelliği var diğerleri daha çok kaçırıcı **** koruyucu diye düşünüyorum.
Her gün ekim alanınızı gezip bitkilerin sağlığına,yaprak altlarına,gelişim hızına bakarak en küçük terslikte müdahale etmek gerekiyor.Müdahalede bir gün bile geç kalınsa zarar boyutu büyür ve işin sonu kimyasal mücadeleye varır.
Organik ilaçlar çoğu zaman bıktırıcı,maliyetli ve kısmi çözümlerdir sonuç temiz gıda kaynağına ulaşmak ve sevdiklerimizle bunları paylaşmak ...

guneydefne Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2020, 10:08   #4
Ağaç Dostu
 
köpük_bahçesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2020
Şehir: Nevşehir/Karaman
Mesajlar: 140
Küçük bir alanda kendimize yetecek kadar ekiyoruz.Ev yapımı ilaçlar arap sabunu ile yaptığım karışımlardan denedim pek başarılı olamadım.Yanına kadife çiçeği, aynısefa dikiyorum burdan elle toplamaya çalışıyorum.Dediğiniz gibi her gün bahçeyi gezemiyorum malesef birazda o yüzden zorlanıyorum.Ayrıca patatesten sonra patlıcanlarada geliyorlar.Tavsiyeniz için teşekkür ederim Neemazalı araştırayım.

Mesut Temiz beğendi.
köpük_bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2020, 10:38   #5
Ağaç Dostu
 
köpük_bahçesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2020
Şehir: Nevşehir/Karaman
Mesajlar: 140
Evet dediğiniz gibi patates böceğine etkisi varmış, gelecek sezon denemeyi düşünüyorum.
Organik tarımda kullanılması onaylanmış zirai ilaçlar ve bioinsektisitler

köpük_bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2024, 14:31   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,734
Çok faydalı bir başlık olabilecekken ilgisiz kalmış. Teşekkürler paylaşımınız için.

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024