agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 2 Gönderen vural-can

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-11-2018, 13:32   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 137
Pr.Dr.Recep Kotan - Biyolojik Mücadeleye Gönül Verenler

Hem bireysel, hem de profesyonel mânâda tarıma, doğaya, çevreye ve canlılara gönül vermiş ülkemiz insanlarının en büyük bilgi kaynağı, adeta bilgi hazinesine dönen agaclar.net forumdaşlarımı önemli bir insanla tanıştırmak istedim. Sürdürülebilir organik tarıma gönül verip YERLİ TOHUM, YERLİ GÜBRE ve YERLİ İLAÇ için emek sarf eden mücadelesiyle insanı hayran bırakan bir toprak gönüllüsü Pr. Dr. Recep Kotan.


Eşim Erzurum / Şenkaya / Gaziler( Bardız) köyünden. Sürekli gittiğim, keyif aldığım, memleketimin cennet köşelerinden biridir Bardız. Sarıkamış harekâtının emir-komuta merkezidir. Eşimin evinin yanı Enver Paşa’nın karargâhı. Pr. Dr. Recep Kotan da bu köyden, köylümüz. Babası, hayvancılık ve arı işleri ile mütevazı hayatına devam etmektedir. Birçok akademisyenin çıktığı bu köyde doğmuş Recep Kotan. Alçak gönüllüğü, herkese yardım elini uzatması ve tevazusu ayrı bir değer. Aynı zamanda Pr. Dr. Bingür Sönmez, Pr.Dr. Fikrettin Şahin de aynı köyden.


Recep Kotan, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bitki koruma bölümünde görevlidir. Bitkilerin gelişim, hastalık ve zararlılarla mücadele kapsamında biyolojik çözümler üretme çalışmaları ile adını duyurmuştur. Bakterilerin tarımsal faaliyetlerde kullanılabilmesi için emek sarf etmektedir. Kök, gövde ve yeşil aksam gelişiminde bakterilerin görevleri, hastalıkların doğal düşmanlarını bulma ve bakteri izolasyonu gibi çalışmaları vardır.


Birçok prosedür ve bürokratik engellere rağmen Tarım Bakanlığından ruhsatlı Organik tarım sertifikalı ürününü, zorluklarla Türk Tarımına kazandırmıştır. Kurduğu Kotan Bioteknoloji adlı firma ile araştırma-geliştirme ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. Supersol adında kurulan bir firmaya satış hakkını vermiştir. Firma oldukça teknolojik düzeyde kurulmuş, son sistem laboratuvara sahip çok ortaklı nadir firmalardandır.


Bunları neden yazdım ? Bu sitede Sn. Meyvelitepe, Sn. Birnefestoprak, Sn.Taşlıbahçe Sn. Malina gibi ismini yazmadığım birçok organik tarım gönüllüsünün bu adamdan ve ürünlerinden haberdar olabilmesini sağlamak, Recep Kotan gibi insanları teşvik etmek, ürünlerinin ithal ürünlere nispeten zorlaştırılan ruhsat politikalarının gevşetilmesini sağlamak destek vermemiz için yazdım. Adeta yerli üretim tarım ürünlerine zorluk çıkartılmakta, insanları canından bezdiren uygulamalar yapılmaktadır. Bu adam gibi insanların da şevki kırılmaktadır.


Sizden Sn. Recep Kotan’ı takip etmenizi, ürünlerinden işlerinden haberdar olmanızı, Süperroot adlı ürünü ile diğer ürünlerini inceleyip denemenizi tavsiye edeceğim. Verdiğimiz destekle nice Recep Kotan’lar doğmasına sebep olabilirsiniz belki de…


Kendisine her türlü sosyal medyadan ulaşabilirsiniz. Facebook hesabında aktif ve sürekli bilgi, öneri dolu paylaşımlar da bulunmaktadır. Örnek deneme uygulamalarını paylaşmaktadır. Belki formumuza bile davet edebiliriz. Gelebilir, o derecede alçak gönüllü bir insan.


EM, Delfin ve benzeri bakteri uygulamalarını kullanan dostlar ilgilenebilirler. Ürünlerini de yukarıda yazılı firmadan temin edebilirler.

Not: Firmayla, ürünlerle her hangi bir dolaylı/dolaysız bir bağlantım/alakam yoktur.

Gül Batur ve Muda beğendi.

Düzenleyen vural-can : 02-11-2018 saat 12:56
vural-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2018, 16:21   #2
Ağaç Dostu
 
dobipa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-09-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 161
Merhaba

Bahsettiğiniz firmayı ve ilgili ürünü inceledim.
Mikrobiyal gübre kategorisinde geçiyor.

Ürün detayında ise gelişim artırıcı özelliklerinden bahsediliyor.

Zararlılarla mücadele konusunda ifade göremedim. Muhtemelen ürünün tescil kategorisiyle alakalı olabilir.

Ayrıca Prof. Dr. Recep Kotan facebook hesabını malesef bulamadım. Sakıncası yoksa ve kendisininde izni olursa konuya sosyal medya linkini ekleyebilirsiniz.

Ayrıca foruma katılması, ve uzmanlık alanında paylaşımlar yaparak katkıda bulunması herkesi sevindirecektir.

dobipa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2018, 13:13   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 137
Sn.dobipa....

Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Evet o ürün bitki ve kök geliştirici özelliktedir. Aynı zamanda azot fiske edici organizmalar bulunmaktadır. Havada %78 oranında gaz halinde azot var...ama biz paralar harcayıp, toprağı kirletip, bir de emek sarf ederek hariçten azot eklemeye uğraşıyoruz. Bunu doğal ücretsiz yapabilen azot fiske edici organizmalar varken!

https://www.facebook.com/recep.kotan.353 HocamınFace adresidir...orada da okursunuz...Ceviz Antraknozuna...Depo Hastalıklarına ve benzer çalışmaları okuyabilirisiniz.

Hocanın foruma gelmesi...ilk önce buraya olan ilgiye bağlı...sonra Hocaya...Ancak pek farkedilmedi buradı..

Benim kullanıp memnun kaldıklarımı sonra fotolarıyla ekleyeyeceğim...

vural-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2018, 13:33   #4
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Verilen linkte bahsi geçen ürünler gübre ve toprak düzenleyici kategorisinde, zararlılarla mücadelede bitki koruma ürünü değiller. Bu yüzden Temel Konular (Toprak, gübre, tohum, sulama) başlığına taşınması gerekiyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2018, 16:07   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 137
Don zararı, Monilya Hastalığı,Ceviz Antraknozu, Kök kanseri çalışmaları(Elma), Domates Bakteriyel Kanser Hastalığı gibi çalışmalarını paylaşımlarından okuyabilirsiniz. Yine de bitki korumaya girmiyorsa, gerekli önerilen bölüme taşınabilir.

----
Name:  P_20170510_121745.jpg
Views: 842
Size:  47.1 KB

Burayı geçen sene mayıs ayında aldığımızda komşular; begonvilin çok güzel olduğunu ancak 2/3 senedir bakımsızlık ve dondan kuruduğunu söylediler. (Dibinde şişeler bulunan kuru dal parçaları = begonvil)

Name:  20180727_090838.jpg
Views: 864
Size:  48.2 KB

Kesmedim! Yukarıdan aşağıya soyuklar ata ata yeşil bölgeyi yakalamaya çalıştım...altlara doğru buldum. Yeşil bulduğum yerin üstünden kestim. Yanımda sadece humik asit ve Recep Hocanın geçen sene ürettiği bakterilerinden kullandım. Bu seneki hali böyle...(sol tarafta mor çiçekli)

Name:  20180615_101505.jpg
Views: 820
Size:  68.4 KB

Bu erik ağacı senelerdir orada...Aynı ürünler kullanıldı. Bu seneki verimi böyle oldu. Dallar yerlerde. Belkide beni sevdi


Düzenleyen vural-can : 03-11-2018 saat 20:44
vural-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2018, 17:32   #6
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Bitkinin sağlıklı olması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi bitkinin bir çok hastalık ve hatta zararlı ile baş edebilmesini kolaylaştırır ancak bunu sağlarken kullanılan ürünler bitki koruma ürünleri değildir. Solucan gübresi ve çayı da böyledir mesela. İçerdiği mikroorganizmalar ve enzimlerin bitkinin savunma sistemini güçlendirip bitkinin hastalık ve zararlılarla baş etmesinde etken rol oynadığına dair bir çok bilimsel araştırma var. Buna rağmen bir bitki koruma ürünü olarak sınıflandırılmaz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
recep kotan, superroot

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024