agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-06-2007, 22:29   #1
Ağaçsever
 
bahcevan0618's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-06-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 61
Beyaz sinek

Merhaba.Sizlere beyazsinek mücadelesinde kullandığım bir ilaçtan bahsetmek istiyorum.Seralarda kullanılabilen bu ilaç,teneke kutuda üstündeki bant çıkartılıp içerisine fitil yerleştirilip ateşleniyor.Fitil toz halindeki ilaca ulaştığında alev çıkartmadan yanıyor ve sera ortamını duman kaplıyor.Sadece beyaz sinek değil diğer bitleri,böcekleride öldürüyor.İlaç satılan yerlerde göremedim çünkü yurtdışından gelmişti ve son kutuyuda yaktım.İsmi BLADAFUM II Eğer Türkiyede göreniniz varsa bildirsin çünki almak istiyorum.

Eklenen Resimler
   
bahcevan0618 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2007, 09:14   #2
Ağaç Dostu
 
fmt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2006
Şehir: Hatay
Mesajlar: 342
Bu ürünün kullanımı, bazı ülkelerde sadece örtü altında ve sadece süs bitkilerinde serbesttir. Onun dışında, beslenmek için kullanılan hiçbir üründe kullanımına izin verilmemektedir. Ülkemizde henüz ruhsatı yok, ama ola ki alsa bile, bu pestisit gibi fumigantların uygulanması bazı kanun ve yönetmeliklere bağlıdır. Ülkemizde Fumigant (gaz etkili) sınıfına giren pestisitlerin satışı da uygulanması da profesyonel ekiplerce yapılmaktadır. Satışında Fumigant satış belgesine sahip, Uygulanmasında ise Fumagant operatörlüğü belgesi almış Ziraat Mühendisi olmak gerekmektedir.

Bunu bir evin balkonunda uygulayan kim acaba, çok merak ettim? Umarım siz değilsinizdir. Çok tehlikeli bir ürün, örtü altında uygulandığında, tekrar içeriye girmek için 12 saat havalandırma yapmanız gerekiyor. Maskesiz (Kimyasal silahlara karşı da kullanılabilen, özel maskeler), özel elbisesiz kullanımı tehlikeli. Evde uygulayanlar belki kendilerini hemen öldürmemiş olabilirler, ama ileride karaciğer sorunları yaşarlarsa bilsinler ki bu pestisitin karaciğerleri üzerinde etkisi olmuş olabilir.
Sprey ile uygulayabileceğiniz pekçok güvenli ürün varken, bu tip tehlikeli ürünlerden uzak durun derim...

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2007, 10:06   #3
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Sevgili dostlar, bu ürünlerin kullanımı çok çok tehlikelidir ve sadece belgeli, yetkili uzmanlar tarafından kurallara uygun tatbik edilmelidir. Sayın Fmt 79' un uyarılarını dikkate alınız. Fümigasyon operatörü belgeli ziraat mühendisleri bile bu tür ürünleri uygulayıp uygulamadığını, kaç tane ve nerede uyguladıklarını düzenli belgelemek durumundadır. Yeterli havalanmamaış ve fümigasyon yapılmış seraya girdiğinde zehirlenen çok çiftçi ve mühendis gördük. Lütfen dikkat.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2007, 18:52   #4
Ağaçsever
 
bahcevan0618's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-06-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 61
Merhabalar Sn fmt79 vermiş olduğunuz açıklayıcı bilgiler için teşekkür etmek istiyorum.Evet ilacı ateşleyen benim.Ancak resimde belli olmuyor,ilacın yandığı yer sera ve sizinde söylediğiniz gibi sadece iç mekan süs bitkileri var. Beyaz sinek mücadelesi için almış olduğum ilaçlardan bugünekadar bir sonuç alamadım.Bende çareyi beyazsineğin çok sevdiği pirimula,küpeli vb. çiçekleri serada bulundurmayarak arıyordum malesef kesin çözüm olmadığı için son kutuyuda yaktım.Şimdi sizden ricam bana beyazsinek mücadelesinde kullanabileceğim ilaç ismi verebilirmisiniz, birde forumlarda resmi olan cilivia çiçeğinin sorunu ne olabilir,ne önerirsiniz. Benim araştırmalarımda bulduğum hastalık ve önerilen ilaçlar ne derece doğru , önerilerinizi bekliyorum bekliyorum.

bahcevan0618 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024