agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-03-2014, 17:52   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-06-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2
"Kulağa Kaçan" Mücadelesi

Arkadaşlar Erzurumda dağlık bir bölgede tek katlı bahçeli bir evimiz var. Bahçemizde böcek popülasyonu neredeyse yok gibi fakat evimizin içinde özellikle süpürgeliklerin civarı ve kalorifer borularının duvarlardan giriş çıkışları arasında tahminimce baya bir kulağa kaçan popülasyonu var. Yaklaşık 3 haftadır düzenli ilaç yapıyoruz. İlk olarak Raid denedik fakat baş edemedik. Daha sonra K- Othrine 50 sc denedik sonuç veriyor lakin sürekli sabah uyandığımızda 10-15 tane ölü ve yarı baygın böceklerle karşılaşıyoruz. Bahçe için Rok denedim ama evin içine kullanmadım. Sürekli sabahları böcek ölüsü toplamaktan yorulduk.
Kesin çözüm olarak evi 1 gün boyunca kullanmamaya razı olarak etkisi yüksek bir ilaç önerisi ve Kulağa kaçanlar hakkında geniş bir bilgi istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Eklenen Resimler
    
hercai06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2014, 11:43   #2
Ağaçsever
 
erasmus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 33
Merhaba,
Kulağakaçanlar normalde dış ortamda yaşayan hem etçil hem de otçul olarak beslenen canlılardır. Ancak özelikle soğuk havalarda ve beslenme imkanı bulduklarında, evlerde de yaşayabilirler. Direk olarak insanlara bir zararı yoktur, ancak kirli ortamlarda da dolaştıklarından ev içi hijyeni açısından zararlı olurlar. Kullandığınız ilaç (K orthrine) evlerde kullanılabilen ve etki süresi, ilacı yaptığınız yerleri temizlemediğiniz sürece, 1,5-2 ayı bulan etkili bir ilaçtır ki zaten her gün ölü böcekler görmeniz ilacın etkili olduğunu gösteriyor. Bence ilaçlamaya ek olarak ve daha önemlisi, böceklerin eve girişini önlemeniz gerekiyor. Giriş yapabilecekleri açıklık ve varsa çatlaklıkların kapatılması çok önemli, çünkü dış ortamdan sürekli olarak gelmeye devam ettikleri sürece ilaçlı bir çözüm zor görünüyor. Ev ilaçlaması yapan ve tüm evi komple ilaçlayan şirketlerden profesyonel yardım da alabilirsiniz ama eve giriş noktalarını kapatamadığınız sürece bu da çözüm olmayacaktır.

erasmus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024