agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen s.serdar

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-05-2012, 19:26   #1
Ağaçsever
 
adonis-'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2012
Şehir: mersin
Mesajlar: 56
zirai ilaçlarda son kullanma tarihinin önemi

Geçenlerde henüz hiç açılmamış bir ilaç buldum sebzeler agaçlar ve saksı bitkileri için kullanmayı düşünüyorum üzerinde hangi zararlılara karşı mücadele ettiği vs yazıyor ama son kullanma tarihi kısmı girilmemiş **** zamanla silinmiş tahminen bir yıllık bir ilaç.

Son kullanma tarihi geçmiş bir ilaç ise son derece zararlı sonuçlar yaratıp bitkileri öldürebilirmi ? bu konuda araştırma yaptım fakat net bi sonuç elde edemedim

adonis- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2012, 19:35   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adonis- Mesajı Göster
Son kullanma tarihi geçmiş bir ilaç ise son derece zararlı sonuçlar yaratıp bitkileri öldürebilirmi ? bu konuda araştırma yaptım fakat net bi sonuç elde edemedim
Sayın adonis.

Konunun uzmanı değilim. Ancak 12 yıllık tüketici deneyimimle düşüncemi açıklamak isterim.

Öncelikle adını belirtmediğiniz, dolayısı ile içeriği ve endikasyonları bilinmeyen bir zirai ilacın, kullanım süresi dolmamış bile olsa aynı anda ağaca, sebzeye saksıya kullanılması hususunda bu forumdan çok sağlıklı bir bilgi alabileceğiniz kanaatinde değilim. Türkiye'de hem tıbbi hem de zirai ilaçların kullanım süreleri, nedense gelişmiş ülkelere göre daha kısa tutuluyor. Bunu iyi bildiğim içinde, kullanım süresi geçen zirai ilaçları hemen elden çıkarmıyorum.

Ben 6 yıl önce alıp kullanmaya başladığım Tordon isimli bir ilacı, aynı şişesinden bu senede kullandım. Yararını fazlası ile gördüğüm gibi olumsuz bir etkisini de şu ana kadar yaşamadım.

Üzerinde yazılı son kullanım tarihi ( 6 ay, 1-2 yıl) geçmiş olmakla birlikte, hiç açılmamış, açılmış olsa bile uygun ortam ve şartlarda muhafaza edilmiş zirai ilaçların önemli bir bölümünün, üzerinde kullanılması öngörülen bitkilere zarar verebileceğini düşünmüyorum.

İlacın ismini belirtebilirseniz, belki konunun uzmanı üyelerimizden daha sağlıklı ve doyurucu bilgi alabileceğinizi umuyorum.

bahtiyar02 beğendi.
s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2012, 21:21   #3
Ağaçsever
 
adonis-'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2012
Şehir: mersin
Mesajlar: 56
Bilgileriniz için çok teşekkürler hocam

İlaç maceramız hüsranla sonuçlandı kullandığımız sebze ve çiçeklerde kısmi **** tamamen kuruma yanma gerçekleşdi 1 e 10 ölçü kullandık ama son kullanma tarihindenmidir neydendir bilinmez bize pek yaramadı. çiçeklerin bir kısmı köklerinden yeniden sürgün verdi ama uzunca bi süre zirai ilaç kullanmayacağım kesinleşti Burada zirai ilaçların **** firmaların değil yanlış kullanımdan doğan bir sonuç teşkil etti neyazıkkı.

Bu arada ziraatçilerden edindiğim bir bilgi var. zirai ilaç kullanmasını bilmeyen veya kimyasal kullanmak istemeyen arkadaşlarımız için aktarmak isterim fesleğen reyhan ve sarımsaklar bi çok böceğin bitkilerinize gelmesini önlüyor.

uygulamada sarımsak her bit bitki arasına ekilerek (balkon ve hobi bahçecileri saksının bir kenarına ekebilir) fesleğen veya reyhan ise bitkilere yakın ekilerek. üc dört bitki kökü için birtane olmak suretle olsa gerek ekildiğinde fesleğenler hem tozlaşmaya faydalı oluyor ( arı ve böcekleri kendine çekerek yapıyor olmalı ) hemde bir çok sebze ve çiçek zararlısına karşı mücadele ediyor.

Denemesini yapan insanlar tamamen olmasada büyük oranda fayda gördüklerini belirtiyor umarım bizde başarılı oluruz

adonis- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024